Przy nowej drodze planty 2 ustawiono dwie tablice po 1 z...

Przy nowej drodze planty 2 ustawiono dwie tablice po 1 z kazdej ze stron, na ktorych jest napis: nowa droga planty 2, bezpiecznej podrozy zyczy prezydent miasta andrzej palucki. ja mam pytanie czy to jest prywatne miasto pana paluckiego bo przeciez wiecznym prezydentem nie bedzie wiec po co sie podpisal z imienia i nazwiska. czyzby zaczal kampanie wyborcza? i to za nasze pieniadze podatnikow tego miasta. wstyd!

12 komentarzy

krzysztof_naubi

spokojnie, to normalka, tak się robi w Trzecim Świecie

0 0
ID:6708

pifarek

nie chcesz, to sie nie patrz...

0 0
ID:6709

Gitarzysta

prosty lud, niestety, to kupi. Pozostaje mieć nadzieję, że odsetek ciemnej masy jest coraz mniejszy i że brać lewoskrętna jeszcze bardziej się skurczy.

0 0
ID:6710

Dionizy

I tu się Krzysztofie mylisz. Te tablice nie są za pieniądze włocławskich podatników. Każdy ma prawo składać życzenia i nie musi się nikogo pytać. Na stronach internetowych tych dotyczących Włocławka są dziesiątki różnych życzeń składanych przez włocławskich polityków z różnych okazji. Co do reszty to Pan Pikuś. Może te tablice będą jeszcze kilka dni. Przecież prawicowe ..... nie dopuszczą aby zbyt długo nie było ich na wierzchu. Przecież widzieliście jak w kampanii wyborczej pięknie im szło zaklejanie swoim idolem plakatów innych kandydatów.

0 0
ID:6711

wieśniak

I tu Dionizy się mylisz!. Nie każdy!!! No chyba że składający te życzenia wystąpił do Zarządu Dróg o zgodę na zajęcie pasa drogowego. Bo to się chyba tak nazywa. Wystarczy spytać jakiegokoleirk jak wy go nazywacie"sklepikarza" który chciał przed swoim sklepem wywieścić reklamę. Jest to koszt bodajże 550zł, albo wtstawić przed sklepem tzw. potykacz, to pierwszym klientem zwabionym przez niego jest Straż Miejska. No ale jeśli "Zyczący szerokiej drogi" dokonał stosownych opłat, to oczywiście jak najbardziej ma do tego prawo.

0 0
ID:6712

tortoni

... jakby przy jedynce (wyremontowanej) postawił takie tablice, to ja rozumiem... ale przy takiej małej i... krótkiej ;>

0 0
ID:6723

Dionizy

Życzenia a reklama to dwie różne sprawy. Jeśli chodzi o te tzw potykacze z reklamą to ja codziennie widzę trzy na trawnikach miejskiej ulicy i nikomu to nie przeszkadza.
Jak będzie ukończona jedynka to tylu będzie tam chętnych do podpisania, że może potrzebna będzie cała ściana a nie tablica.

0 0
ID:6729

Grzegorz Kulpa

To świadczy o jego głupocie,próżności i miałkości intelektualnej.Wałęsa by powiedział że to dureń.

0 0
ID:6732

wyborca

Dionizy-a nie pamiętasz jak była kampania do wyborów prezydenckich Twojego idola plakaty były wieszane na wieżowcu przy ul Polnej na wysokości kilku pięter i dla tego nie były zaklejane,ale doskonale pamiętam ,że znicze płoneły pod plakatami z jego wizerunkiem.chodzi mi o przegranego S,W.

0 0
ID:6745

wieśniak

Dionizy, ja nie pisałem że mi przeszkadza, ja napisałem że za to trzeba zapłacić. I obojętne jest czy jest to reklama czy życzenia. Bo jeśli twierdzisz że to są różne rzeczy to każdy może umieścić taką np. reklamę (życzenia?): Wszystkiego najlepszego, mieszkańcom Włocławka życzy... i tu nazwa dowolnej firmy. I uważasz że jest to bezpłatne?

0 0
ID:6746

obserwator-prowokator

Ot, zbiorowisko "mądrości" wszelkiej... Wybitni znawcy wszystkiego, jeden lepszy od drugiego.

Pytanie: Czyj jest Miejski Zarząd Dróg, Prezydentem czego jest Pan Pałucki i kto w imieniu miasta pilnuje w nim ładu i porządku publicznego, oraz czy nie byłoby ordynarną hipokryzją, gdyby Prezydent Miasta za swoją reklamę właśnie jako prezydenta płacił miejskiej spółce z pieniędzy publicznych, czyli przekładał je z jednej kieszeni do drugiej wciąż tego samego garnituru?

0 0
ID:6781

tortoni

Może ja wystąpię z szeregu.

1. czyj jest Miejski Zarząd Dróg? - podatników,
2. prezydentem czego jest Pan Pałucki? - miasta podatników,
3. kto w imieniu miasta pilnuje w nim ładu i porządku publicznego? - Rada Miasta i (chyba :) ) prezydent za pieniądze podatników,
4. czy nie byłoby ordynarną hipokryzją, gdyby Prezydent Miasta za swoją reklamę właśnie jako prezydenta płacił miejskiej spółce z pieniędzy publicznych, czyli przekładał je z jednej kieszeni do drugiej garnituru? - nie, powinien zapłacić ze swojej kieszeni jeśli podpisuje się swoim nazwiskiem lub podpisać się per "prezydent miasta".

0 0
ID:6869

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA