Niestety od dawna nie oglądam programów prowadzonych przez...

Niestety od dawna nie oglądam programów prowadzonych przez Monikę Olejnik. Teraz obejrzałam tu na stronie i tylko utwierdziłam się w przekonaniu, że niewiele tracę. Trudno nazwać wywiadem ten swoisty test na inteligencje, w którym osoba pytana ma odpowiedzieć w ciągu 10 sekund a na dodatek nie treść się liczy, a jedynie forma. Mam wrażenie, że to taki konkurs błyskotliwości, czyli kto będzie sprytniejszy, bardziej złośliwy: pani Olejnik, czy jej gość. Co więcej, sposób przerywania wypowiedzi gości wskazuje na to, że p. Olejnik nie jest zainteresowana tym, co jej gość chce powiedzieć, po prostu czeka na taki moment, w którym łapie fragment odpowiedzi i natychmiast do tego właśnie fragmentu zadaje kolejne pytanie. To nie dociekliwość, to powierzchowność niestety.

Zupełnie tego nie rozumiem, taka inteligentna kobieta a zachowuje się tak, jakby ciągle musiała przekonywać nas, że jest lepsza i mądrzejsza od rozmówcy. Wyraźnie widać kogo lubi, a kogo nie, nie potrafi zachować się obiektywnie, gdzieś jakoś pogubiła ten potencjał, którym zdawało się że dysponuje.

4 komentarze

zaniepokojony

Nie wiedziałem, że jest ktoś jeszcze kto postąpił jak ja ws.wywiadów tej pani. Podzielam w całości pogląd mojego przedmówcy. Proszę przeczytać życiorys tej super pani redaktor i już wszystko się wyjaśni.

0 0
ID:7185

szuja

Jej się w główce powalało i nie tylko jej .Tak obrasta się w piórka. Podobny styl przejęli Romanowski,Bohanke,prawie wszyscy prowadzący wywiady w TVN.

0 0
ID:7187

obserwator-prowokator

O, widzę, że trafiliście na kolejny, nowy temat do totalnej krytyki, na którym wszyscy, rzecz oczywista, znacie się najlepiej spośród wszystkich - programy (na razie tylko) Moniki Olejnik i innych TVN-owskich dziennikarzy (na marginesie, Szujo, Justyna Pochanke, a nie Bohanke). Zasada jest prosta: nikt nie musi oglądać, słuchać ani czytać tego, co mu się nie podoba.

0 0
ID:7199

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA