UWAGA NA STRAŻNIKÓW MIEJSKICH na''ZAZAMCZU'' Dnia...

UWAGA NA STRAŻNIKÓW MIEJSKICH na''ZAZAMCZU''
Dnia 10.09.09r. około godz. 18.00 na ulicy Przyjemnej byłam świadkiem jak strażnicy miejscy nie odpuszczali właścicielom psów biegających bez kagańca i smyczy. Obserwowałam strażnika co zrobi bo pies sąsiadki chodził pod sklepem. Zdziwiło mnie że strażnik ze strażniczką rozpytywali się kogo jest ten pies bo większości strażnicy reagują kiedy widzą właściciela psa. Myślałam że sobie pójdą a oni czekali za sąsiadką przed sklepem , która robiła zakupy. Po wyjściu ze sklepu dostała mandat.

17 komentarzy

anty psia kupa

i słusznie zrobili, właściciele psów powinni również dostawać mandat za to że nie posiadają przy sobie torebki do sprzątnięcia kupy po psie.

0 0
ID:7385

szuja

Tak trzymać!

0 0
ID:7386

zanipokojony

Nareszcie strażnicy miejscy stają na wysokości zadania, skoro nie pomagają prośby administracji należy w inny sposób przemawiać do rozsądku. Taki bałagan z czworonogami jest tylko u nas.W mieście o podobnej wielkości do naszego - Kaliszu, właścicial pieska wychodzi na spacer ze swoim pupilem i ... plastikową torebką.

0 0
ID:7388

??

... czytałem dwa razy, koleś ja się dziwię, że ty się dziwisz! Ja bym od razu dwa mandaty wlepił, sprawdził czy pies ma szczepienia... !

0 0
ID:7389

elka

jeszcze powinni reagować na brudasów,którzy wyrzucają śmieci gdzie popadnie

0 0
ID:7391

Adamo

hehe racji dużo przyznam, kaganiec i smycz swojemu zakładam a strasznie drażni mnie jak idzie sobie paniusia z psem i "on przecież nie gryzie", tak, może jej, a do innych od razu podszczekuje... Co do tych kup też racja, wychodzą sobie takie osiedlowe panie z zawiniętymi rękoma ze smyczą w ręku i pies sobie hasa jak na polanie bez kagańca, po czym widzę za przeproszeniem zasrany cały chodnik i jego okolice, a już apogeum to jest w zimie... chodniki z gówna.
Takim właścicielom psów polecam wyprawę w dalsze, nie uczęszczane przez ludzi tereny.

0 0
ID:7392

Makumba

NA zazamczu nie wolno posiadać psa no, bo po co jak na wszystkich trawnikach jest tablibczka zakaza wprowadzanie psów , nie wolno mieć dzieci no bo po co jak starym baba przeszkadza to ze dzieci bawia sie na placu zabaw miedzy blokami . A co do strażników to mogli usiąsć koło tego psa i razem z nim sobie zaczekać na właściciela jak nie mieli nic ciekawszego do roboty . Zenada poprostu

0 0
ID:7394

szuja

Makumba (14-09-2009, 08:13:23)napisał ,że gdzieś słyszał, ale nie wie co dokładnie bo głuchawy ,jeśli chodzi o jego sprawy.

0 0
ID:7397

pieskie życie

Nareszcie straż miejska pokazała, że nie boi się ludzi prymitywny z psami, pseudomiłośników przyrody, porządku i zwierząt, bo jak można trzymać zwierze typu pies w klatce typu blok, no chyba, ze pies duzo czyta albo oglada Animal Planet, pies to zwierze ktore potrzebuje ciagle miec duzy obszar do biegania, te psy w wiekszosci w klatkach typu blok choruja na depresje, i nic nie pomaga wyprowadzanie je na spacer, niestety pies stworzony jest dla przyrody, a nie dla widzimisie właściciela, który traktuje go jak rzecz. Tak samo sprzątanie po psie, wyraz kultury, której brak tylko "miłośnikom" zwierząt. Bo kto szanuje porządek, szanuje przyrodę i zwierzęta, ten go nie trzyma w bloku.

0 0
ID:7401

menda społeczna

przepraszam Państawa bo niedowidzę z lekka. Czy z moim kotem "dachowcem" też muszę wychodzić z torebką, smyczą oraz kagańcem na mordce oraz kompletem szczepień w tym na dur brzuszny ?

0 0
ID:7413

szuja

menda społeczna (14-09-2009, 20:42:05) oooooooo witam koleżankę /-gę/ to jest nick ,pozazdrościć!

0 0
ID:7415

menda społeczna

o 4.oo/rano/ kot wyprowadza mnie na spacer. Lepiej widzi ode mnie w ciemnościach ,więc nie zabłądzę. Kot zapomniał wziąśc dla mnie torebki, więc po powrocie załatwię się w domu.Prowadzi mnie bez smyczy oraz bez kagańca na twarzy.

0 0
ID:7419

Makumba

Do szacownego pana SZUJA , popapranicu weż kogos niech ci czyta te posty i tłumaczy z Polskiego na Polski bo to co ty odpisujesz to ma sie nijak do całej reszty tematów w których jak widze bierzesz czynny udział . CO za GŁąBBB

0 0
ID:7434

menda społeczna

A teraz ,tak na poważnie.Zeczywiście z odchodami psów jest problem nie tylko na Zazamczu ale i w Sródmieściu. N.p.teren na rogu Starodębskiej, Reja i Warszawskiej.Nie jestem przeciwnikiem psów ale jest z tym problem.

0 0
ID:7435

szuja

Makumba (15-09-2009, 13:03:25)
Sam zobacz co napisałeś.Hahahaha

0 0
ID:7440

RADAR

Zapraszam strażników na osiedle Kazimierza Wielkiego,w rejon placu drumetu obok portierni i trawników miejskich.

0 0
ID:7540

Strasz mniej-ska

Zaproszenie do odwiedzenia osiedla K.Wielkiego zostało przyjęte.Zabieramy aparat fotograficzny, to zrobimy parę zdjęć tych "kupek" oraz pobierzemy próbki do badań DNA psów. Sprawcy tych zbrodni zostaną wykryci

0 0
ID:7586

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA