Jeszcze w tym tygodniu toruńscy drogowcy rozpiszą przetarg...

Jeszcze w tym tygodniu toruńscy drogowcy rozpiszą przetarg na przebudowę Szosy Lubickiej między Strugą Lubicką a węzłem autostradowym.

Przypomnijmy: pod koniec czerwca br. toruńscy radni zarezerwowali 49 mln zł na przebudowę Szosy Lubickiej. Obejmie ona kilometrowy odcinek tej trasy od Strugi Lubickiej do węzła autostradowego Lubicz. Powstaną tam dwie, dwupasmowe jezdnie. Nad linią kolejową Toruń-Sierpc zostanie wybudowany 60-metrowy wiadukt.

W budżecie na br. na to przedsięwzięcie zaplanowano 5 mln zł. - Jeszcze w tym tygodniu rozpiszemy przetarg na to zadanie - informuje Agnieszka Kobus-Pęńsko, rzecznik prasowy MZD.
Przebudowa Szosy Lubickiej ma potrwać do końca listopada 2011 r. Pojedziemy nią więc jeszcze przed otwarciem autostrady A1. Obecna wylotówka na Warszawę będzie bowiem główną drogą dojazdową torunian do trasy szybkiego ruchu.

8 komentarzy

Stacha

A co to nas obchodzi- tu jest Włocławek i pisz o Naszym Mieście

0 0
ID:7454

zulek

Stacha, jak będziesz tolerować to że w naszym mieście nic się nie dzieje, to niedługo zostaniesz sama w nim.Inni myślą nad rozwojem swoich miast, a u nas wcale.Ani za S. ani za P. Sprawna komunikacja to nerw rozwijających się struktur miejskich. A u nas co? Degrengolada!!!!

0 0
ID:7462

DWUJEZDNIOWA TRASA TORUŃ

"W Toruniu Plac Hoffmana na skrzyżowaniu Bema i Fałata do remontu. Roboty zaczną się w przyszłym roku.
Po przebudowie jednego z najniebezpieczniejszych skrzyżowań w mieście postanie rondo, a ulica Bema będzie dwujezdniowa. - Rondo ma być podobne do tego przy ulicy Odrodzenia i Uniwersyteckiej - mówi dyrektor toruńskiego wydziału gospodarki komunalnej Marcin Kowallek.

Przebudowa Placu Hoffmana to spore przedsięwzięcie. Roboty drogowe będą nas kosztować prawie 23 miliony złotych. Miasto już wydało pierwsze pieniądze. Roboty ruszą jednak dopiero w przyszłym roku i potrwają przez dwa lata. Dodajmy, inwestycja ta łączy się z budową hali widowiskowo - sportowej."

Włocławek ma być zaściankiem, po co tu drogi, jak tu ludzie mają wąskie horyzonty, to niech i mają i takie drogi.

0 0
ID:7465

zaniepokojony

kiedyś "krzysztof" napisał na tym portalu aby nie komentować tu spraw nie związanych z naszy miastem. Jednak uparcie ktoś przepisuje żywcew z toruńskich portali, dla nich(tylko) ważne sprawy. To dobrze, że inne miasta się rozwijają energicznie. Mogę o tym poczytać we właściwym miejscu, ale na litość, traktujmy ten portal jako nasz włocławski!

0 0
ID:7467

kortyzol

Mnie znowu jakiś Czarnecki namawia za pomocą ulotki ,żebym był przeciwko nowej zabudowie Pl Wolności.Jak mi jeszcze raz zaśmieci prywatną skrzynkę to zgłoszę do proroka o naruszanie własności prywatnej i podżeganie do buntu politycznego,przeciwko legalnie wybranym władzom miasta.PO TYM JEDEN Z DRUGIM MALKONTENT PISZE ,ZE U NAS NIC SIĘ NIE ROBI. kURCZE A JAK MA SIE ROBIĆ .

0 0
ID:7472

Dolitosci

Jezeli ktos nie rozumie, ze Jadwiga jest niepotrzebna, to niech zrozumie co się robi w Toruniu i ile drog robi sie z dwujezdniowych i nowych od 1989 r. a ile we Wloclawku! Wies mamy obok, masz zawodowke, albo ukonczona podstawowke, nosisz solarium, i myslisz, ze masz brawo uwazac to za rozwoj miasta, wyjezdzaj z Wloclawka na wies, tam bedziesz mial spokoj i zero drog!!

0 0
ID:7486

Do Kortyzola

Widze ze zeprezentujesz obecnego Prezydenta Andrzeja Paluckiego. To moze wrescie wytlumaczysz Paluckiemu ze Wloclawek potrzebuje Al. Krolowej Jadwigi z dwoma jezdniami.Jezeli tego dokonasz bedziesz mial nasze uznanie
Powodzenia w dzialaniu.

0 0
ID:7489

Stacha

Do Zulka - chyba nie czytasz informacji, które się ukazują na tym portalu. Nas interesuje NASZE MIASTO - nasze problemy.Nie porównuj Włocławka z Toruniem - większe miasto-zaprzyjaźnione z Bydgoszczą a My na szarym końcu.Mieszkańcy są problemowi- nic im się nie podoba- czas się dla niektórych zatrzymał.Ja jestem za rozwojem miasta ale pisząc o Toruniu to tak jak bym pisała o Koninie czy Koszalinie.

0 0
ID:7507

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA