Uprzejmie informuję że od dziś mam gdzieś naszego...

Uprzejmie informuję że od dziś mam gdzieś naszego wielkiego oddanego sojusznika jakim są Stany Zjednoczone Ameryki. Większego cynizmu nie dostarczał nam Lenin,Marks i Engels. Mam nadzieję że bardzo szybko wprowadzone zostaną wizy dla obywateli tego kraju przybywających do Polski.
Mam również nadzieję że szybko wycofamy swoje wojska z Afganistanu i przestaniemy być wasalem tego żandarma świata. Chwytam się OBAMA rękoma za pośladki i wypinam w kierunku USA.

12 komentarzy

catanaccio

Dzięki za informacje ogólną dla włocławskich internautów.Ale co się stało i skłoniło do napisania tak poważnego komunikatu.Czyżbyś nie dostał wizy wjazdowej do USA ?Z tym drugim stwierdzeniem masz całkowitą rację Nawet ZSRR nie zagnał nas do "brudnej roboty" w Afganistanie pomimo,że musieliśmy uczestniczyć przymusowo w Pakcie Warszawskim. Co do tych wymienionych Panów -wszyscy byli pochodzenia Zydowskiego.Mogę podać Tobie prawdziwe nazwisko Pana ,który miał Pseudonim Krol Marks.A największym cynikiem z nich był Engels który czekał z niecierpliwością na śmierć swojego wuja aby odziedziczyć spadek.W imie czego Polacy giną w Afganistanie.Niech dezerter z wojska -Sikorski/on już tam był przeciwko ZSRR./ da przykład i pojedzie walczyć.

0 0
ID:7504

Mad Max

Wiecie ile jąder ma prezydent USA? ...OBA MA

0 0
ID:7506

Stacha

To Twoja sprawa i łap się za co chcesz.

0 0
ID:7509

do stachy

Ty nie masz jąder więc siedź cicho.

0 0
ID:7510

Mad Max

Mój wpis jest spowodowany jedynie przemyśleniami na temat polityki USA,jej stosunku do sojuszników.Nie występowałem nigdy o wizę do tego kraju.Skoro jednak my musimy się płaszczyć po wizy to niech obywatele tamtego kraju poznają smak wędrówek do urzędów po wizę. Jeżeli chodzi o temat naszej armii w roli służalczego sojusznika od brudnej roboty to polecam książkę Grom 2. Tam jest opisane dokładnie pseudo profesjonalne działanie naszych zwierzchników armijnych. Pomijając obecną technikę wojskową i zobowiązania sojusznicze chciałbym stwierdzić jedno.NATO do dziś nie osiągnęło jako sojusz standaryzacji uzbrojenia i wyposażenia takiego jak miał Układ Warszawski. Każda armia NATO ma swoje systemy,niby współdziałające z innymi ale to w wielu przypadkach fikcja i reklama. Szczytem debilnego skomputeryzowania logistyki było wysłanie do Afganistanu przez Duńczyków... pługów śnieżnych kilka lat temu. Ot,po prostu jakiś żołnierz źle wpisał kod.

0 0
ID:7512

kortyzol

My Polacy jesteśmy jak małpy.Lubimy jak nam świecidełka dają.

0 0
ID:7513

zbuntowany_kaloryfer

1. Na wszelakie walki jadą wyłącznie Ci, którzy jechać chcą. To po prostu ich praca
2. "Żandarm" jest na świecie potrzebny, to zło konieczne. Ktoś musi za mordę trzymać cały ten burdel.
3. Do pewnego forumowicza: USiA a B. Obama w szczególności, na pewno bardzo się zmartwili z powodu, że masz ich gdzieś hehehehehehehe

0 0
ID:7517

do kortyzola

Gościu,znowu nudzisz? zmień ksywkę na inną kojarzącą się z wywoływaniem rozwolnienia.Będzie bardziej pasowała.

0 0
ID:7522

catanaccio

Jeżeli agresja na obce państwo i zabijanie ludzi jest pracą, to ja wysiadam z autobusu z napisem "NATO" do którego jako Polak zostałem wepchnięty przez "elyty" władzy.Ciekawe kiedy żandarm użyje napalmu jak w Wietnamie lub środków chemicznych jakie tam stosował.A może ma cośbardziej wykwintnego w zabijaniu ludzi.Nowinki techniki zabijania niech wyprobuje na swoim podwórku.

0 0
ID:7523

Misjonarz z gwiazdkami

Bzdury piszesz zbuntowany kaloryferku. Na misje brano niejednokrotnie szantażem.Działo się to podczas służby kontraktowej.Zwłaszcza szykanowano tych którzy mówili o nieprawidłowościach podczas misji.Do tej pory oszukuje się wszystkich mówiąc o misji stabilizacyjnej a nie WOJNIE. Chodzi głównie o odszkodowania.Z drugiej strony takie ściemnianie paraliżuje nasze wojsko pod względem prawa użycia broni. Ten żandarm świata nie jest aż taki czysty jak uważasz.Jego żołnierze popełniają zbrodnie wojenne,katują przesłuchiwanych,bombardują przez przypadek cywili.Jednak prawo mają mądrzejsze.Ich żołnierze nie mają syndromu Nangarkhel.Zołnierze żandarma są chronieni i wiedzą że są na wojnie.To jest ich podstawowy komfort. Domyślam się że piszący ten artykuł wie że nie przeczyta go żaden prezydent Obama,to na pewno taki apel jednostki.Jednostki która jest świadoma tego że nasza przyjaźń z USA nie jest faktem.Oni najwyżej tylko nas lubią.Nie jesteśmy dla nich strategicznym partnerem.Może wreszcie nasi przywódcy sobie to uświadomią.

0 0
ID:7530

catanaccio

Chylę czoło przed misjonarzem z gwiazdkami dla jego postawy i prawdomówności.Nie stawia się naszych żołnierzy do dyspozycji prokuratury wojskowej tak jak to miało miejsce w przypadku ostrzału wioski. To nie zabawa w chowanego ale walka pomiędzy obrońcami a napastnikiem.Rezolucja Rady Bezpieczeństwa ONZ Nr.1386 z dn.20.XII.2002 roku o wysłaniu do Afganistanu Międzynarodowych Sił Wsparcia Bezpieczeństwa została zanegowana przez wiele państw a związane jest to z jej legalnością w świetle Pawa Międzynarodowego.Wiadomo kto głosował "za" ze stałych członków Rady Bezpieczeństwa.Bo Chiny i Rosja były przeciwne jak również państwa -członkowie niestali.Tylko w "wikipedii" tego się nie znajdzie.Trzeba przeczytać tekst po angielsku i szukać go w internecie na odpowiedniej stronie.To co opisuje misjonarz z gwiazdkami jest niepodważalną prawdą.A to co piszą "polskojęzyczne" gazety można wrzucić do kosza.Pozdrawiam misjonareza z gwiazdkami za śmiałość i odwagę

0 0
ID:7534

OBSERVER

Ciekawe jaki teraz wymyślą powód do wycofania wojska z twarzą.Przecież przyznanie się do porażki nie wchodzi w grę. Jak na razie to nie panujemy nad sytuacją,widać że talibowie nabrali wiatru w żagle i nękają naszych żołnierzy już parę kilometrów od baz.Czyżby szykował się drugi Wietnam?

0 0
ID:7535

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA