To co dziś widziałam pod katedrą jest wprost nie do...

To co dziś widziałam pod katedrą jest wprost nie do uwierzenia -zagorzali ateiści klęczeli w kościele ,a niektórzy nawet wykonali znak krzyża -i to wszystko pod pretekstem wręczenia sztandaru działkowcom-a może to ofiary lustracji...lub chwilowo nawróceni...

31 komentarzy

gościu

Ja mam pytanie do autora posta. Czy jesteś osobą wierzącą w Boga?

0 0
ID:7539

an

A skąd wiesz kto jest ateistą a kto nie? To jest indywidualna sprawa każdego z nas. Ci ateiści, jak mówisz zagorzali, gdzieś sie obnosili ze swoim ateizmem?

0 0
ID:7541

Stacha

Pewnie sosna jest dewotką - siedzi i śledzi w kościele a jak wyjdzie to wszystkim tyłki obrabia- takie mamy chrześcijanki.

0 0
ID:7542

OBSERVER

Gdyby pora była inna wtedy myślałbym że oganiają się przed meszkami. Zapewne przed wejściem do Katedry stanie następna tablica za 5000 zł z napisem "Spokojnej modlitwy i głośnego łopotania sztandaru życzy prezydent P..."

0 0
ID:7544

szuja

A skąd sosna ich znasz i to tylu.Oj Ty?

0 0
ID:7550

sosna

Czy ktoś wierzy ,że CI PRZY KORYCIE dopuszczą do tego by nasze działki STAŁY SIĘ NASZE,a z czego będzie żyła ta czereda darmozjadów, która te działki zna tylko z opowieści i ze zdjęć ?

0 0
ID:7556

ty mocher, ty czerwony

To nie są ateiści, to nie są wierzący, to są konformiści, jak był określony typ rządów to zawsze przy "cycku", jak zmienił się cyc to oni raz dwa zmienili się, to zwykli konformiści, ludzie, którzy są zawsze mili dla tego co coś może, nie mają zasad, są jak wiatr zawieje, a wieje dziś z...

0 0
ID:7559

MUZUŁMANIN

Jesteście dla mnie dziwnymi wyznawcami.Wbrew dekalogowi,który jest waszym przewodnikiem w imię wiary wycieliście /jako chrześcijanie/Indian w Am.Poludniowej i Srodkowej.Z napisem "Gott mit uns" wasi sąsiedz Was zabijali.Obrażacie Waszego Boga wchodząc do Waszych Swiątyń w butach /u nas by kogoś takiego zlinczowali/.Zamiast pościc obrzeeacie się i jeszcze domagacie się dyspensy.Dziwicie się nam muzułmanom, że potrafimy oddać życie za naszego Boga Allaha /Allah Akbar/.Ze nienawidzimy zachodniej zgnilizny. Dopuszczacie by jakaś pseudo madonna zachowywała się na scenie jak /nie będę się wyrazał/.U nas na bazarach wyroby ze złota leża jak marchew na straganie.Bo nikt nie wyciągnie ręki aby została mu ucięta.Nie dziwcie się mi.

0 0
ID:7565

Rowerek

No to pierwszy włocławski Muzułmanin wyraził swoją opinię :) Pewnie teraz prześwietla jego IP kompa ABW :))) Wszędzie są nieprawidłowości w religiach,zarówno w Europie,Ameryce jak i u Was. Miłosierdzie?.... co Ty możesz wiedzieć o tym skoro sam napisałeś że za wejście w butach można być zlinczowanym. Przecież to nie w Waszych krajach zburzono samolotami wieżowce,nie w Waszych krajach podkładano bomby w pociągach.
Moralność to wnętrze a nie wiara na pokaz.Kiedyś wracaliśmy rowerami z wycieczki podwłocławskich lasów. Mijaliśmy w lesie samochód zatrzymany przez policję z bułgarską prostytutką a klientem był facet w czerwonym turbanie.Pewnie był to jakiś muzułmanin sądząc po nakryciu głowy.Jestem pewien że to muzułmanin bo w pobliżu nie było kabin prysznicowych więc skąd ten ręcznik znalazł się na jego głowie.Ciekawe czy jego wiara i moralność dopuszcza zdrady wobec żony (żon).A może szerzył swoją wiarę w ten sposób?

0 0
ID:7576

ewa

w ogóle tego typu imprezy mnie śmieszą,niech się wezmą i ten cały związek kolesiów rozwalą,oni nic dobrego dla działkowców nie robią,imprezować tylko potrafią dziwię się tylko po co te delegacje,policji,straży,wojska co oni mają do tego,stoją i marnują czas,zamiast w tym czasie pilnować spokoju i porządku w mieście, panie Ch. i inni,pytam się co zrobiliście do tej pory dobrego dla związku , zmieniacie tylko posadki żeby być na świeczniku i więcej nic

0 0
ID:7583

zbuntowany_kaloryfer

Ale zwała!!! Facet, którego współwyznawcy zorganizowali 11 września, w Strefie Gazy używają kobiet i dzieci jako żywych tarcz, wysadzają w powietrze autobusy z przedszkolakami w NASZYCH europejskich stolicach, a za niewierność skazują na ukamionowanie - będzie mi wypominał wejście w butach do kościoła..! Masakra, tego tu jeszcze nie grali! Jak Ci się nie podoba nasza wiara i kultura sugeruję przeprowadzić się do sympatycznej lepianki gdzieś w północnym Sudanie i zostać poganiaczem wielbłądów dajmy na to hehe.
Ps. Nic nie mam do prawdziwych muzułmanów. Prorok Mahomet nie był na pewno zwolennikiem terroryzmu!! To Twoi współwyznawcy wypaczyli Islam. Oczywiście nie twierdzę, że to konkretni Ty, lub jacyś inni wyznawcy Mahometa. A wypaczenia w sprawach wiary są oczywiście i u nas. Czego najlepszym przykładem jest niejaki Łojciec R. - człowiek bezwzględny, wyznający tylko jednego boga - pieniądz, który to obywatel jest niczym wrzód na ciele Kościoła.

Ps. Ciekawi mnie bardzo, jak będą wyglądały harde pyski wielu przywódców państw arabskich, kiedy nastanie (już niedługooo hehe) tzw. Peak Oil i koszt wydobycia baryłki ropy będzie przekraczał cenę tej baryłki. Ciekawe co ich narody będą jeść (pomijając oczywiście mieszkańców Kuwejtu, Omanu czy Arabii saudyjskiej, których to rządy zdają sobie sprawę z nadciągającego krachu na rynkach ropy naftowej).
Reszta będzie miała piachu pod dostatkiem! Ot, co. Będą musieli tak zmodyfikować swoje organizmy, co by krzem im służył hehehehehehehehe;)

0 0
ID:7588

MAHOMET

do zbuntowanego-kaloryfera.To jest to.Ale się podnieciłeś przy klawiaturze.Myślałem,że opinia będzie dłuższa.Akcja "11/9" to prowokacja.Nie myślisz chyba, że po kursie pilotażu na awionetki ktoś będzie pilotował samoloty tego typu.Uderzenie było tak precyzyjne ,że tylko wytrawny, z wieloletnim stażem i bardzo doświadczony pilot mógłby to uczynić.A co z zabezpieczeniem lotów.A w Polsce kto siada za sterami samolotów lotu? Przecież to są dawni piloci wojskowi.Na wypadek "W" samoloty "cywilne" służa dla wojska a nie turystów.A skąd wiadomo,czy samolot nie prowadził autopilot i nikt w nim nie podróżował.W tych wieżowcach "WCT" w godzinach pracy byłoby tak mało osób?Czytasz i oglądasz to co propaganda pozwala Tobie wiedzieć.A w sprawie Ligi Państw Arabskich-damy sobie radę.W Europie jest nas juz około 25 mln.I będzie więcej.Ucz się alfabetu arabskiego.Będzie nas w Europie jeszcze więcej .A Francja za 30-40 lat będzie republiką Islamską.Jak nie będzie się opłacało wydobywać ropy,to pozostanie Federacja Rosyjska którą tem rząd tak krytykuje.Przecież to USA dawało za czasów inwazji ZSRR na Afganistan pieniądze talibom na broń.Kto jak nie oni nas dozbrajali.Jak zajdzie potrzeba, a już były przymiarki Liga Państw Arabskich będzie biła złote monety i papierkowy zielony dolar zżółknie.USA nie może przeboleć że pieniądze które płyną od Arabów z całego świata niesą kontrolowane.Bo nie przechodzą przez ich banki.Mamy inne metody przekazywania pieniędzy.TO umowa słowna którą nasi bankierzy zawsze dotrzymują >Wystarczy telefon i podanie kwoty.

0 0
ID:7592

MAHOMET

P.S do zbuntowanego-kaloryfera.Zaięgnij informacji odnośnie muzułmanów którymi także są Turcy.Podczas rozbiorów Polski to Własnie Imperium Otomańskie nie uznało Waszych rozbiorów łącznie z III . I nadal w Turcji mieliście swojego Ambasadora /przedstawiciela LECHISTANU/.A propo islamu jesteśmy na pierwszym miejscu pod względem liczebności wiernych na świecie. Nie liczę wszystkich chrześcijan /prawowierni(bo Oni się tak sami określają,to Wy im przypieliście łatkę "prawosławnych"),katolicy,protestanci(ewangielicy,kalwiniści,anglikanie),pomniejsze kościoły których czas nie pozwala na wyliczanie.Nawet Badacze Pisma Swiętego,którycyh określacie mianem "jehowitów" i na których patrzycie z pogardą.Sam Watykan przyznał że liczebnościa przewyższamy liczbę wiernych kościoła Rzymsko-katolickiego.

0 0
ID:7593

do Mahometa

Człowieku,masz w sobie dużo nienawiści.Mam nadzieję że takiego jak Ty bardzo szybko namierzą panowie z ABW i przeciągną po lesie po korzeniach przewiązanego do haka samochodu :))) Takich atrakcji na pewno nie zapewni pustynia.

0 0
ID:7596

pewna

Pewna jestem że ten Mahomet,to flancowany jakiś jest,za dorze pisze po naszemu,chyba że wykształony porządnie...
ale jeśli to prawdziwy islamista,to chrześcijanie chylcie czoła! znalazł się w innej kulturze,wierze,mentalności i obyczajach ,a potrafi z podniesioną głową powiedzieć kim jest i w co wierzy ,nie tak jak my.Chodzimy do kościoła bo tak wypada,bo trzeba ochcić dziecko,posłać do komunii,a potaem wziąż ślub z wielką pompą.Nasza najmłodsza emigracja nie szuka Kościoła na obcej ziemi,nasza wiara zaczyna być przyzwyczajeniem i pewnie stanie się niedługo tradycją jak skanseny,wiarą patykiem na wodzie pisaną.Nie mówię o wyjątkach ani o dewotach w beretach tylko o zwykłym człowieku.Brakuje nam zwykłego szacunku dla wiary.Wczoraj byłam na pogrzebie,już na cmentarzu szedł kondukt żałobny,przy głównej alejce dwie panie sprzątały groby swoich bliskich nawet na moment nie przerwały,odwrócone,wypięte za przeproszeniem tyłkami udawały że nic nie widzą.Zastanawiam się czy to brak kultury,znieczulica czy właśnie pseudowiara.Takich mamy chrześcijan,więc zanim Polaku ocenisz islamistę,buddystę,prawosławnego,żyda zastanów się nad sobą.Zwyrazami szacunku i chwilą zadumy pozdrawiam czytających.

0 0
ID:7598

szuja

pewna (20-09-2009, 19:20:38)sŁUCHAJ LALUNA. mÓW O SOBIE I ZA SIEBIE.,ALBO ZA tYCH SWOICH KATOLIKOCHRZEŚCIJAN.jESTEŚCIE TACY SAMI

0 0
ID:7604

MAHOMET

To Wasz król nadał nam ziemię za wkład w bitwie pod Grunwaldem.To że byliśmy liczebnie jedną z najmniejmniej liczebnych nacji pod wodzą Waszego Króla Władysława nie znaczy że się nie przyłączyliśmy do bitwy, tez z chrześcijanami.A ja czuję się polakiem, służyłem w Polskim Wojsku nie wymigując sie od służby.Wiary nikt nie wybiera ,ona przekazywana jest z pokolenia na pokolenie.Czuję nienawiść tylko do durnii których w każdej nacjii nie brakuje.Jeżeli straszysz mnie ABW to wiedz . że piszę z przenośnego komputera wysłając opinie za każdym razem z innego miejsca.Zresztą czy oni nie mają ważniejszych spraw na głowie tylko jednostkami.Po co ciągać mnie po lesie, tracić czas i pieniądze na paliwo, uszkadzać korzenie.A niszczenie drzewostanu jest karalne.Chyba ze jest pozwolenie od Lasów Państwowych/dyrekcja na nasz okręg w Toruniu/Widzę ,że mam do czynienia z bardzo inteligentną internautką podpisującą się "PEWNA" gratuluję trafnej diagnozy.Resztę może szanowna Pani sie domyśleć.Pozdrawiam

0 0
ID:7605

cudzoziemiec

Co ty rowerek pisac.Ja nie islamista.Przyjechać do Polska z India i tu pracowac.Ja Sigh nie hindus.Co ja robic to moje.Czy ja jechac za Ciebie i patrzyć co robić Ty.Tak nie można.To moja żeczco robic.Ja nie wiedziec co to bulgarka.Policia sprawdzić passport i jechac.Dac mnie spokoj

0 0
ID:7606

Danusia

Zupełnie nie rozumiem dlaczego szuja wciąż sie sepleni i tak nikt go już nie słucha

0 0
ID:7611

cudzoziemiec

ja napisać prawda.W las byl ja i rowerek.Na droga stać 3 bulgarka.On wziać dwa bulgarka a ja jedna.O

0 0
ID:7613

cudzoziemiec

coś mi przerwac pisać.On nie dal rady i uciekac a bulgarka 2 gonic go po lasu.Jak się przewrucic do go dopadla 2 bulgarka.bo miec opuszczone spodnie.Ja nie patrzyc co dalej bo mial 1 bulgarka i podjechac police.Oni mnie pisac passport i bulgarka.a potem ja widziec jak rowerek lezec i plakac.2 bulgarka juz nie bylo

0 0
ID:7614

zbuntowany_kaloryfer

Mahomet, jeżeli nie jesteś prowokatorem (co jest dość prawdopodobne) lub nie opaliłeś się jakiegoś zioła z okazji ostatniego dnia lata hehe, to stanowisz kolejny dowód na to, że Was wszystkich powinno się profilaktycznie deportować z Europy jako potencjalnych terrorystów i szkodników. Siedźcie sobie w tej Arabii. Czemu Twoi arabscy przyjaciele tak się pchają do Europy? Na nasze uczelnie? Oto jest pytanie..!
Kolejna sprawa - twierdzisz, że atak na WTC to mistyfikacja. Nawet wiem jaki pokręcony film oglądałeś - na podstawie którego wysnuwasz takie absurdalne teorie spiskowe hehe. Ciekawi mnie też od kiedy jesteś takim zagorzałym islamistą? Od roku? Dwóch lat? I co do tego doprowadziło? Kłótnia z proboszczem, niechęć do USA hehe? A może to Twój sposób na oryginalność?
Co natomiast tyczy się Francji - wiele lat temu sami sobie na plecy sprowadzili garba i teraz mają problemy. I myślą, że rozwiążą je zakazem noszenia czadorów heh.
Ps. Kawał na dobranoc.. stary ale aktualny: jaki jest szczyt odwagi?? Przejść się w turbanie po Manhattanie;)

0 0
ID:7616

do Szanownego Pana Szuji

Takie mamy spłeczeństwo,jak nie ma się kultury i argumentów do dyskusji,to trzeba kogoś obrazić. Z Pana Szuji wyszło prawdziwe JA Dalej komentowała jego postów nie będę , bo to nie ta kategoria.

0 0
ID:7622

do cudzoziemca

Młode panienki w mc donalds też przypadkowo spotykałeś i stawiałeś im jedzonko?Ciekawe czym się odwdzięczały? Pewnie dobrym słowem lub wspólną modlitwą?

0 0
ID:7626

cudzoziemiec

ja jesc kujawski obiad a nie smród jedzenie w donalds.Ja tam nie chodzic.Ja byc jesc w karczma kujawska ,bo jesc zupa i druga jedzenie pyszne.

0 0
ID:7628

Reżyser

Co tu się wypisuje.Jaki arab,jaki hindus w turbanie.To miała być scena do filmu dokumentalnego "autem przez Polskę".To nie był żadem ręcznik ani turban a kask motocyklowy -film miał być wyświetlony w 20011 roku a do tego czasu mają wprowzdzić obowiązek jazdy w kaskach w samochodach osobowych. I nie żadna bułgarka a babcia właściciela auta -ona pali papierosy od 16-go roku życia więc cerę ma pożółkła.I nie młoda bo jest po trzecim liftingu

0 0
ID:7631

obserwator-prowokator

Dzień dobry, zastałem Jolkę?

0 0
ID:7640

Wesoły

Chyba facetowi troszkę się styki przegrzały pod tym czerwonym turbanem.No nie dziwię się że "w tak przepięknych okolicznościach przyrody" temperatura łba wzrasta :)) Swoją drogą naucz się poprawnie pisać "swoją" narodowość SIKH a nie SIGH. Może zamiast tego czerwonego turbanu noś czerwone stringi na głowie,są bardziej przewiewne i nie będzie groziło Tobie przegrzanie.

0 0
ID:7642

zbuntowany_kaloryfer

I jeszcze do niejakiego "Mahometa" - spędziłem troszkę czasu nieco bardziej na południe od Europy. I zauważyłem, że większość z miejscowych chce po prostu spokojnie uczciwie żyć ... to tacy jak Ty podburzają ich, zastraszają i zatruwają swoją nienawiścią i zarazą. I wszystkie rządy UE i USA powinny wAS tępić, bo jesteście jak "Ci co przeszkadzają żyć drugim"

0 0
ID:7648

cudzoziemiec

do wesoly-w nasz pismo "dewanagar" to jest przydech i patrz nie slownik a alfabet.w wasz klawiatura nie mozna pisac tego litera.to europa tak pisac.ja wiedziec jak ma sie nazywac.jak u was pisac matra

0 0
ID:7649

wesoły do cudzoziemca

Jest takie przysłowie: Kiedy wejdziesz między wrony musisz krakać tak jak one. Jeżeli więc masz problemy z pisaniem w naszym kraju to wracaj do swojego szałasu na pustyni.Nikt tu Ciebie siłą nie trzyma.No,chyba że panienki przy drodze koło lasu. Na pustyni deficyt drzew więc tam nie stoją.

0 0
ID:7656

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA