duplomy na sprzedaż ?

Były włodarz stolicy Dolnego Śląska miał na myśli m.in. to, że CBA zatrzymało rektora uczelni Collegium Humanum Pawła C. Chodzi o śledztwo w sprawie masowego handlu dyplomami, m.in. MBA, które uprawniają do zasiadania w radach nadzorczych państwowych spółek. C. usłyszał 30 zarzutów. To, co działo się na uczelni, od kilku lat opisywał "Newsweek".
A kiedy CBA zwita do Włoclawka ?

7 komentarzy

gość-89118

Czy to prawda że we włocławskim samorzadzie też są absolwenci Colegium Humanum z Wrocławia ?

1 16
ID:86891

Lala20

Tak się zastanawiam - czy żacy średniowiecznego Krakowa też się szmacili w dążeniu ku wiedzy, czy splugawili Uniwersytet
Jagielloński, czy rektorzy tej uczelni też się plugawili ???, myślę że nie. Czas Oświecenia dał nam wielu mądrych, wykształconych
ludzi.
Dzisiaj też mamy uczciwie wykształconych ludzi, ale ci ludzie są w cieniu i pracują za nie ciekawe pieniądze.
Natomiast prawicowe świnie z lewymi dyplomami dostępują koryt, i nie tylko oni, ZAZNACZAM.

17 0
ID:86892

Lala20

Polityka + Piłka Nożna + Ekonomia
Do likwidacji P.i S. + Kadra Narodowa + Liga + P.Z.P.N. = bardziej zasobny Budżet Narodowy.
Te ogromne pieniądze można by przeznaczyć na bardzo, bardzo potrzebne sprawy.
Finansami wspierać tylko obiecujące dyscypliny sportu które będą sławić Polskę na międzynarodowych arenach.
'' Kadra Narodowa '' powinna mieć wzór i poziom San Marino i Andory.
Na dzień dzisiejszy mamy wiele możliwości oglądania lig zachodnich.
Zapomniałbym, zamknąć '' KUREK '' dla Kościoła.

14 0
ID:86894

Lala20

@~gość-89118:

Znam osobnika który dyplom technika kupił na Bazarze Różyckiego w Warszawie. Facio puszy się, będąc nadal zerem.
Trzeba mieć szacunek dla ludzi mądrych, którzy w sposób uczciwy zdobywali szczyty wiedzy. Jakby nie patrzeć, to są w
dużej mierze nasi przełożeni, chociaż nie zawsze.
Mam ogromny szacunek dla gęsi, które wylatują z Indii, pokonują szczyty Himalajów aby wylądować na równinach Mandżurii.
Oscarowy dokument - '' Błękitna Planeta ''.
Za komuny byle szmaciarz zostawał dyrektorem, na dzień dzisiejszy wiele się nie zmieniło.
P.S.
Mój dyplom technika od bardzo dawna leży w szufladzie, na dzień dzisiejszy jest mi już nie potrzebny.
Myślę że uczciwie przepracowałem życie zawodowe.

0 0
ID:86896

Lala20

@~gość-89118:

Nieprawda, oni idąc śladami Kopernika trafiali na Uniwersytet w Padwie. { śmiech }

0 0
ID:86898

gość-81239

@~Lala20: Jednak są we włocławskim samorządzie tak samo jak jeszcze są absolwenci tzw ,,uniwersytetu robotniczego '' powolanego idla ,,aktywu'' ZSMP i PZPR i finansowanego przez PZPR .... Tu musialeć czyć się przez pięc lat by uzyskać dyplom a partyjni sluchacze takich uniwerków na dyplom czekali ....5 miesięcy ....i wręczał im ,,pirszy sekrytorz P-yZ-yP-yR-y ...

0 16
ID:86899

gość-89317

W gadńsku mają egzaminować absolwentów Colegium tumanum ...a kiedy we Włocławku przeprowadzone będą takie egzaminy w UM ?

0 2
ID:86934

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA