Coś...

Coś drgnęło:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019395,title,Policja-zaczyna-wielka-kontrole-rowerzystow---mandat-mozna-dostac-nawet-za-brak-dzwonka,wid,11584174,wiadomosc _prasa.html
Pozdrawiam

8 komentarzy

Kierowca bombowca

Bardzo dobrze że policja kontroluje rowerzystów. Na Kaliskiej kilkakrotnie wziąłbym na maskę nieoświetlonego beztroskiego rowerzystę gdyby nie ograniczenie do 40km/h .Oni myślą że jak samochód ma włączone światła to wszystko widać zza kierownicy.Nic bardziej mylnego.Wystarczy że za takim rowerzystą widmem będzie jechał samochód z silnymi światłami i
całkowicie może oślepić widoczność np podczas skręcania lub wyprzedzania rowerzysty.

0 0
ID:8050

szuja

Ale link się nie otwiera.

0 0
ID:8057

pamar

do szuja
Usuń odstęp między wyrazem "wiadomosc" a "dolną kreseczką"

0 0
ID:8062

rowerzysta

Po pierwsze - z osobą szuja się nie dyskutuje. Bo po co? Nigdy nie kłóć się z .... - ludzie mogą różnicy nie zauważyć. Po drugie: dany rowerzysta powinien być kontrolowany tak samo jak każdy inny korzystający z drogi.

0 0
ID:8075

kiki

Szkoda,że polska policja jest mało konsekwentna w stosunku do rowerzystów, a zwłaszcza motorowerzystó.W Niemczech wlepiają np.mandaty za jazdę ze słuchawkami w uszach,za używanie telefonu komórkowego w czasie jazdy rowerem,za nieprzestrzeganie prawostronnego ruchu na ścieżkach rowerowych i za poruszanie się pieszych po ścieżce rowerowej.Kary za powyższe wykroczeni to 15-30 Euro. W Niemczeczech częste kontrole motorowerzystów mają na celu wychwytywanie tych ,którzy dokonują przeróbek w motorowerach ,zwiększających ich moc i prędkość.Kontrola odbywa się na przenośnej chamowni.W przypadky stwierdzenia przeróbek nakładany jest mandat /ok.300Euro/, a pojazd wędruje do stacji diagnostycznej-kolejne koszty.
Przydałyby się na początek chociaż pouczenia np.na ul.Leśnej,gdzie piesi chodzą po ściezkach rowerowych ,a rowerzyści jeżdżą po chodniku.

0 0
ID:8080

cyklista

A czy mogli mnie kontrolować jak sobie
leżałem w spokoju na trawniku.
Przecież nie korzystałem z drogi publicznej.
To po co leżącemu z rowerem dzwonek i światła ?
I jakim prawem chcieli mi wypuścić powietrze
z dętek skoro one były puste.Nie mogłem sie
bronić ponieważ pompki tez nie posiadałem.

0 0
ID:8085

szuja

rowerzysta (14-10-2009, 15:06:22)masz 100% racji i dlatego z toba nie będę dyskutował.Hahaha

0 0
ID:8091

cyklista

Szuja !!!
A co ze mną.Co będzie ze mną.
Wstydziłem się napisać,że kazali mi jeszcze
dmuchać w jakiś instrument,
A ja nie umiem grać,skończyłem tylko 3 klasy
szkoły specjalnej i nawet nie znam się na nutach.
W końcu dmuchnąłem a oni stwierdzili jednoznacznie
że tylko 3,4 % wygrałem.
A kto wziął pozostałą część wygranej ?

0 0
ID:8096

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA