To co się wyprawia teraz w naszym kraju i po części...

To co się wyprawia teraz w naszym kraju i po części mieście ,to nie do pomyślenia za komuny. Żeby córka na oczach sąsiadów zagłodziła własna matkę i to w bloku socjal.Panie Boże ,widzisz postępowanie swoich poddanych i nie zagrzmisz.To jak to gdzie proboszcz,wikary itd.To Oni też nie wiedzą co się u nich w parafii dzieje. To tylko kolęda a po tym agencje itd.

17 komentarzy

winyl

Tym razem masz rację. Komplatna ignorancja, bezduszność i brak ludzkich dobrych odruchów. Przeciez nawet nie mozna powiedziec, że ta kobieta była bardzo stara, była w podeszłym wieku. Moja matka ma 70 lat i zasuwa samochodem.... Co to za córka? Co to za sąsiedzi? I dlaczego taki dziwne rzeczy zdarzaja się często we Włocławku? Skandal, afera, smierć z zagłodzenia, przepychanki polityczne - wszystko u nas. Dawno nie czytałem niczego dobrego o naszym mieście.

0 0
ID:8049

kaczucha

Pierwszy raz przyznam Ci, szujo kochany, rację. Polska i to miasto schodzi na psy. Nie ma już żadnych wartości ani ideałów. Liczy się tylko pieniądz, który nawet z najlepszego człowieka potrafi zrobic ostatnią s.z.m.a.t.ę. wypraną z uczuc. I jak tu nie miec jesiennej deprechy kiedy na dobry początek dnia słyszy się taką wiadomośc..?

0 0
ID:8051

pazdzioch

watpie zeby ci ludzie przyjmowali ksiedza, raczej zaryzkowalbym twierdzenie ze glosowali w latach 90tych na kwasniewskiego i jego haslo "Dom wszystkich Polska" ;}

0 0
ID:8054

Polka

Szuja przesadziłeś!!! To jest wina rodziny!!! Gdzie oni byli?! A co proboszcz może? Pozdrawiam

0 0
ID:8055

Stacha

Znieczulica jest na każdym kroku, sąsiedzi udają ,że nic nie widzą nic nie słyszą dopiero jak dojdzie do tragedii to wielki szum. Dzielnicowy też ma to wszystko gdzieś - ja czekam cierpliwie na spotkanie z dzielnicowym, który umówił się,że zadzwoni - mija już rok a telefon milczy..Opieka społeczna- nic nie chce widzieć bo po co ma się narażać i kółko się zamyka.Umiesz liczyć licz na siebie.

0 0
ID:8056

matematyk

Nie umiesz liczyć,przyjdż do mnie na korepetycj.
tel.054 414-41-36

0 0
ID:8064

pazdzioch

tylko kto jest za to odpowiedzialny? moim skromnym zdaniem prawie krolwska para kwasniakow

0 0
ID:8067

Fighter... do Stacha

Najprościej jest zganiać na dzielnicowego i opiekę społeczną.Najczęściej wyrażają się w ten sposób ci ludzie którzy dokładnie tak samo mają gdzieś ludzi którzy potrzebują pomocy.Zapewne też tacy ludzie wyrażający się podobnie o opiece występują tam jako pierwsi o zasiłek ukrywając swoje dochody.Jeszcze kilka lat temu słowo opieka społeczna nie wzbudzało u mnie żadnych emocji.Dopiero kiedy moja instytucja zaczęła współpracować z MOPR,em dostrzegłem ile pracy i nerwów musi włożyć pracownik socjalny.Dostrzegłem wtedy też problem cwaniaczków "którym się należy" ale za pracę to się nie wezmą.Dostrzegłem problem wyłudzaczy zasiłków i splątania rąk pracownikom socjalnym przez głupie przepisy. Podziwiam ich za cierpliwość bo ja po paru latach pracy chyba wnioskowałbym o założenie getta dla takich nierobów i cwaniaków.

0 0
ID:8068

szuja

pazdzioch (14-10-2009, 08:09:12) ale mnie ubawiłeś.Hahaha

0 0
ID:8072

matematyk

Zgadzam się z opinią "fighter'a"
Proponuję odbudowę Grzywna.
Mogę dostarczyć materiały budowlane
Blachę z beczek,stare deski,eternit oraz tekturę
To nie to samo co modne słowo "rewitalizacja"
To będzie odbudowa na miarę Zamku Królewskiego w W-wie.

0 0
ID:8079

pazdzioch

to moze jeszcze napiszesz fighter ile ta rzekomo opieka spoleczna wyplaca ludziom potrzebujacym?

0 0
ID:8095

Fighter do Paździocha

Nie będę zniżał się do Twojego niskiego poziomu dyskusji.Czytam Twoje wpisy często i wiem że należysz do osób które chcą za wszelką cenę błysnąć w necie.W życiu pewnie niezbyt sobie dajesz radę a tutaj pod osłoną anonimowości dajesz upust swoim "mądrościom".

0 0
ID:8100

pazdzioch

wiec skoro nie wiesz to nie pisz glupot biznesmenie

0 0
ID:8120

do Paździocha

Dno i tyle.Zawsze wpis Paździocha musi być jako ostatni i nie zawsze najmądrzejszy.Dokopał Figher Paździoszkowi bo ten ostatni się zdenerwował.

0 0
ID:8123

szuja

do Paździocha (15-10-2009, 22:22:37) oj coś cieniutko z Tobą przyjacielu,cieniutko przędziesz!

0 0
ID:8139

pazdzioch

Wcale sie nie zdenerwowalem bo nie mam o co ale jesli koles pryszczaty nawet nie wie ile ludzie moga dostawac takiej zapomogi to niech lepiej nie zaczyna dyskusji.Widac ze sie nawet nie orientuje ile dostaje kobieta na wychowawczym, jesli jest np. samotna i nikt z rodziny nie moze jej pomoc to za ten zasilek nawet oplat nie zrobi.

0 0
ID:8150

pazdzioch

szuja (16-10-2009, 10:08:27)
do Paździocha (15-10-2009, 22:22:37) oj coś cieniutko z Tobą przyjacielu,cieniutko przędziesz!
Dziwne stary bo odnioslem takie samo wrazenie po ostatnich Twoich wpisach

0 0
ID:8151

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA