podzielę sie z wami informacjami który uzyskałem z rozmów...

podzielę sie z wami informacjami który uzyskałem z rozmów z kolegami ,koleżankami którzy pracują we wzorcowni... otóż obiecywane im pieniądze i umowy o pracę to jedna wielka ściema... co niektórzy nie dostali nawet umów o prace i robią na czarno... a ci co mieli otrzymać umowy na czas jakikolwiek to dostali na umowe zlecenie za najniższą krajową... reszta ma być ponoć pod stołem z kieszeni .... ci co są kierownikami na umowach nie mają nawet że są kierownikami tyko zwyczajnie sprzedawca ! ... generalnie moje obawy zostały potwierdzone w 100% ... fakt wykorzystywania pracowników ma tam miejsce przez cały czas... nikt nie przestrzega norm pracy tj: norm godzinowych... soboto czy niedziela pracują wszyscy za friko ! uważam że jest to galeria wyzyskiwaczy ! apeluje do rozsądku pracodawców ! nie cwaniakujcie ! bo to nigdy nie jest na waszą korzyść ! czy ktoś podziela moją opinię?

5 komentarzy

zaniepokojony

Może to nie jest galeria, a galera?

0 0
ID:8868

zbuntowany_kaloryfer

No cóż - mam kilkoro znajomych pracujących tam i już kilkakrotnie słyszałem sprzeczne opinie. Niektórzy sobie chwalą i mają umowy o pracę na czas określony (2 umowy widziałem na własne oczy). Część osób pomstuje, że przeszła do wzorcowni w poszukiwaniu lepszych warunków pracy i płacy i srogo się zawiodła. Z jednej strony znana mi jest skłonność Polaków do narzekania na wszystko dookoła. Z drugiej natomiast znam życie na tyle, żeby wiedzieć, że zdecydowana większość tzw. pracodawców (nie tylko tych z wzorcowni) najchętniej kładłaby pracowników pod prasę hydrauliczną aby wycisnąć z nich ostatnie soki hehe.
A tak poza tym, uważam, że jeżeli ktoś czuje się szczególnie pokrzywdzony może udać się do Państwowej Inspekcji Pracy. Wiem, wiem - ktoś zaraz powie, że PIP i pracodawca dogadają się, bądź PIP oleje sprawę. Jednak osobiście znam ludzi, którzy złożyli skargę i osiągnęli wymierne korzyści. Ich dane po złożeniu skargi zostały utajnione przed pracodawcami, na co dowodem jest to, że pracują dotychczas w tych samych firmach;)

A tu można uzyskać wszelkie porady prawne:
Okręgowy Inspektorat Pracy w Bydgoszczy
Oddział we Włocławku
Od poniedziałku do piątku w godz. 8.00 - 14.00
osobiście: ul. Piekarska 16a
87-800 Włocławek
I piętro, pokój nr 107
telefonicznie: (0-54)-233-39-31 (w godz. 8.00- 12.00)

Uda się czy nie - próbować trzeba. Nic nie pomoże zwieszony łeb i anonimowe wypłakiwanie się w necie! Trzeba walczyć z dorobkiewiczowską hołotą, ot co.

0 0
ID:8869

juta

Ktoś powinien zrobić z tym porządek!

0 0
ID:8870

Państwowa Inspekcja Pracy

Ma prawo bez zapowiedzi wejść na teren przedsiębiorstwa bez uprzedzenia I PRZEPROWADZIĆ KONTROLĘ warunków zatrudnienia i nie ma tu znaczenia czy to jest np. Anwil ,czy sklep warzywny .Czy ktoś słyszł o takich kontrolach w mieście Włocławek ? A ja pracując w Gdańsku na własne oczy widziałem takie wejście PIP do prywatnej firmy -wlaściciel uciekł przez płot, a zapłacić karę i tak musiał.

0 0
ID:8871

tykacz

Pewnych firm i osob sie nie tyka.

0 0
ID:8898

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA