Chciałem napisać pozew do Sądu, ale nie mam o tym...

Chciałem napisać pozew do Sądu, ale nie mam o tym pojęcia. Kancelarie prawnicze za samą rozmowę żądają 100zł, za pozew dodatkowo w granicach 300-400zł.Słyszałem ,że jest we Włocławku jakaś Spółdzielnia prawnicza aplikantów w okolicach chyba ul.Komunalnej ,gdzie tanio wykonują prostsze sprawy.Może ktoś już się spotkał z takim problemem i mi podpowie a i innym forumowiczom też się to może przydać.Pozdro

8 komentarzy

ja

darmowych porad udzielają też prawnik w MOPR oraz prawnik w Sekcji Interwencji Kryzysowej. Możesz też zapytać w PCK i PKPS

0 0
ID:8880

żaba

Wklikaj w wyszukiwarce " pozew do sądu- wzory" i pewnie sam( a) napiszesz.

0 0
ID:8881

zbuntowany_kaloryfer

Jakiś czas temu w biurze Platformy Obywatelskiej przy ul. Królewieckiej w godzinach 16-17 udzielano bezpłatnych porad prawnych, przy czym nie wiem czy tak jest do dziś.
- w każdy pierwszy wtorek miesiąca – adw. Piotr Mokry
- w każdy ostatni wtorek miesiąca – adw. Anna Szypulska

0 0
ID:8883

marta 33

Tu znajdziesz wszystko co ci jest potrzebne,mozesz nawet skontaktowac sie z ludzmi naprawde madrymi-ja rowniez nie raz korzystam z ich pomocy www.forum.prawnikow.pl.Pozdrawiam

0 0
ID:8884

Cierpliwy

Bądź ,nie znichęcaj się, poszukaj w internecie ,walcz o swoje prawa, jesteś obywatelem UNII i wynikają z tego konkretne prawa .Jeśli nie masz pieniędzy ,możesz wystapić do sądu o odstąpienie od obciązenia cie kosztami sądowymi ,a to dotyczy rowniez kosztów napisania pozwu .

0 0
ID:8886

aoh

a z cieki - ile byś był w stanie za takie napisanie pozwu + udzielenie porady zapłacić? 300 zł to drogo - ile więc będzie ok?

0 0
ID:8892

nowicjusz

Uważam ,ze jakieś 150 złotych. Sprawa idzie do Sądu Cywilnego a tam też znowu trzeba zapłacić. Mam nawet propozycję,że jak by mi ktoś poprowadził sprawę to mogę zawrzeć umowę na odpalenie działki 20% + poniesione straty.

0 0
ID:8902

nimfa

oferuję pomoc nowicjusz, zadzwoń 513227000

0 0
ID:9179

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA