Poruszę teraz pewną kwestię: otóż ostatnio zarzucono mi,...

Poruszę teraz pewną kwestię: otóż ostatnio zarzucono mi, że jestem uzależniony od mediów, od informacji. Bo wygląda to następująco: kiedy jestem w domu czytam praktycznie od deski do deski wiadomości na naszym Portalu, to samo na Onecie i WP. Dodatkowo przynajmniej 4-5 razy dziennie wiadomości na TVN24 i Superstacji - dla wyciągnięcia średniej. Tak po zsumowaniu to z jakieś 5 godzin na dobę (minimum) zajmuje mi czytanie i oglądanie informacji. W dodatku zasypiając mam wrażenie, że nie przeczytałem lub nie oglądnąłem wielu ważnych informacji. Doskwiera mi to, że być może gdzieś na świecie stało się coś bardzo istotnego, a ja o tym nie wiem nic a nic! Ma ktoś może podobnie? I czy uważa to za "uzależnienie"?

8 komentarzy

ha ha

Tez tak mam :-)

0 0
ID:9064

baba jaga

Ja uważam to za skrajną głupotę a nie za uzależnienie.Tym bardziej,jak ktoś słucha SUPERSTACJI I TVN 24 nie wspominając o wymienionych( stronniczych)portalach internetowych.Osobiście polecam portal INTERIA.PL - najbardziej bezstronny portal w swoich artykułach i opiniach.
Pozdrawiam.

0 0
ID:9066

zaniepokojony

Do "baba jagi"- jak to miło, że ktoś myśli podobnie. Pozdr.

0 0
ID:9072

ik@

ja w tv oglądam tylko "Gotowe na wszystko". Kiedyś też oglądałam jakieś wiadomości, ale od dłuższego czasu już nie oglądam, bo stwierdzam, że głupoty ludzkiej jest jednak stanowczo za dużo i dlaczego mam się katować. Lokalnych polityków nie znam w ogóle. No bo czemu mam się dać bez przerwy obrażać? bo moim zdaniem za prawie każdym razem kiedy politycy się odzywają za pomocą mediów w szczególności( oni kochają kamery)to czuję się obrażana. Nie czuję się idiotką, ani jakąś kretynką, a odnosiłam wrażenie, ze oni mówią do mnie jak do idiotki, której każdy kit można wcisnąć, a ona to łyknie. Otóż nie łyknę, bo już was nie słucham i nie oglądam waszych gęb i wiem, że takich ludzi jak ja jest więcej i mam nadzieję, że w końcu nikt was nie będzie słuchał!!!

0 0
ID:9073

szuja

~baba jaga- duży szacun dla Ciebie.Jeszcze się zarejestruj, bo to chyba nie Ty.

0 0
ID:9076

zbuntowany_kaloryfer

ha ha - skoro jest nas przynajmniej dwóch, to już wiem jak odpowiedzieć na stawiany mi zarzut o uzależnieniu. A więc nie jestem uzależniony od mediów, lecz należę do bardzo elitarnego nieformalnego klubu, którego członkowie będąc żywotnie zainteresowani dobrem Polski i Włocławka, na bieżąco aktywnie monitorują wszelkie wydarzenia w polityce i gospodarce hehehe;)

baba jaga - mógłbym Ci odpowiedzieć, że dla mnie głupotą jest straszliwą oglądanie tv Trwam i słuchanie radiomaryjnych audycji, których czasem też posłucham, aby za kazdym razem przekonać się, że reprezentują niski poziom i dość często pojawiają się tam el. jeżeli nie otwarcie rasistowskie to bardzo nacjonalistyczne i zachęcające do nienawiści jako takiej. Aczkolwiek nie tylko - jest tam też sporo bardzo pozytywnego przekazu, co muszę obiektywnie stwierdzić. Chciałem też zauważyć, że nie chodziło mi w poście o politykę, lecz o całokształt przyswajanych informacji. Dodam jeszcze, że jestem BARDZO krytyczny wobec wspomnianych mediów i analizuję informacje oddzielając fakty od - często kretyńskich - opinii dziennikarzy. A już najbardziej mnie wk.... Monika Olejnik. No nie mogę zdzierżyć tej baby, której celem jest zaszczucie KAŻDEGO rozmówcy niezależnie od opcji politycznej. Porównanie Olejnik z np Paradowską dość dobrze obrazuje nam różnicę między rzemieślnikiem a artystą hehehe. Może powinna ta Olejnik leczyć zwierzęta zgodnie ze swoim wykształceniem..? I jeszcze jedno - przypominam, że to Kaczyńscy obrazili się na wspomniane stacje a nie na odwrót. Mimo wszystko obowiązkiem dziennikarza jest zadawanie pytań, często trudnych. A Ci z pisu, którym brak dokształtu i obycia, nie potrafiąc lub nie chcąc udzielić odpowiedzi na pewne pytania, same spowodowały lawinę nieprzychylnych komentarzy. I sami zaczęli kręcić bat na własną d. I to są fakty babo jago czy Ci się to podoba czy nie. A że pis zbiera częściej joby niż PO i inne partie? Bo jest po prostu jako całość bardziej buracki niż inne partyje, hehe.
A na info na Superstacji to lubię czasem zerknąć choćby ze względu na Martę Walerzak, bo jest fajna laska.

ik@ - chciałem Ci przypomnieć, że wszyscy politycy wzięli się nie z Marsa lecz z urn wyborczych. To, że czasem się zachowują jak z Marsa to już inna kwestia. Przed polityką się nie ucieknie, bo przenika każdy aspekt naszego życia. Znaczy można uciec - na bezludną wyspę, do czubków albo na łono Abrahama hehehe. I uważam, że politycy w jakiejś formie zawsze będą (tzn.do czasu, kiedy cała ludzkość przeniesie się na łono Abrahama, co może wcale nie jest terminem zbyt odległym;)). A na to JACY to będą politycy masz wpływ także Ty - poznając kandydatów ze swojej dzielnicy, a następnie idąc spełnić obywatelski obowiązek czyli na wybory. Wtedy masz moralne prawo krytykować rządzących. A często jest tak, że najgłośniej drą ryje Ci, którzy od 10 lat nie byli na żadnych wyborach. Znam takich wielu.

0 0
ID:9095

cyklista

Radio Maryja oraz Telewizja Trwam są stacjami o narodowym charakterze.Nacjonalizm jest podstawa trwania narodów, jest formą obrony przed wynaradawianiem.Włączając jakąkolwiek stację polskojęzyczną można po fizjonomiach osób tam występujących mieć wrażenie,że jest się w Izraelu a nie w Polsce.Dlatego trwa tak zagorzała nagonka na media narodowe i próby ich dyskredytacji.Vivat France.Vivat Le Pen

0 0
ID:9099

ik@

a ja bym chciała, żeby kiedyś nikt nie poszedł na wybory, wtedy może zaczęłoby się szanować wyborców. Bo co jeśli nie ma kandydata, który spełnia twoje oczekiwania? A polityka nie przesiąka mojego życia, bo nie zwracam na nią uwagi. " mam wszystko w tyle..., są w życiu takie chwile, ze się nie mylę..." jakby to zaśpiewały Elektryczne :))

0 0
ID:9106

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA