w Anwilu dali talony na 2000 zł., a na wakacje sprzedadzą...

w Anwilu dali talony na 2000 zł., a na wakacje sprzedadzą zakład? czy to na otarcie łez taki prezent? nie mogę zrozumieć jak można sprzedawać zakład, który dobrze prosperuje? ale cóż w tym kraju, w tym mieście rzadko można coś zrozumieć, czas przywyknąć...

29 komentarzy

szuja

Oczywiście dochód ze sprzedaży zostanie odprowadzony na Zachód.

0 1
ID:9269

pracownik Anwilu

a dokładnie przelew na kartę dwa razy po 1000 zł.(minus ok.33% podatku).

1 0
ID:9274

pracownik anwilu2

każdego roku dostajemy po tyle i to nie jest na otarcie łez.

0 0
ID:9275

normal

pracuje w Anwilu i jakoś mnie głowa nie boli o to co będzie po sprzedarzy.Chyba wiecej fermentu sieją ci którzy z Anwilem nie maja nic wspólnego.

0 0
ID:9277

do pracownik anwilu2

pożyjemy... zobaczymy... w Nobilesie też pracownicy myśleli, że zawsze będzie fajnie :|

0 0
ID:9279

normal

cytat:~do pracownik anwilu2pożyjemy... zobaczymy... w Nobilesie też pracownicy myśleli, że zawsze będzie fajnie :|

0 0
ID:9281

normal

cytat:~do pracownik anwilu2pożyjemy... zobaczymy... w Nobilesie też pracownicy myśleli, że zawsze będzie fajnie :|
i juz wiadomo o co chodzi.Komuś o coś żal ... ściska.Zazdrość żrzera że co?że bony,doładowania karty i tym podobne.Wiedz jedno co dostalismy to nasze zapracowane i wypracowane a nie z opieki społecznej.A co bedzie dalej to czas pokaże i wtedy zobaczymy i ciebie niech juz głowka o to nie boli.

0 0
ID:9282

też pracownik anwilu

a ja pracuję tu i mimo wszystko się martwię, zawsze wszędzie jest dobrze, a potem z nienacka okazuje się że idziemy na bruk. w drumecie, czy nobilesie tez tak było, wszystko cacy, a potem wynocha, jakoś mi się nie chce wierzyć, że tacy jesteście spokojni, może facet ma trochę racji, a pewnym to ja będę jak już będę na emerycie i wtedy już mi to będzie gdzieś, a teraz to ja kozak nie jestem

0 0
ID:9284

delux

nobiles do Pilawy, a Anwil gdzie? do Kędzierzyna?

0 0
ID:9285

Arturus 88

Anwil i tak już dawno jest na garnuszku Płocka za rok zielona trawka bo po co komu zadymiony obciach?To nie lata Gierka i ten komunistyczny pomnik czas zamknąć i wybudować kompleks basenów!!

0 0
ID:9286

P11

a ja juz wydalem całe dwa tys. :) co roku coraz mniej daja widac jednak kryzys :)

0 0
ID:9289

ha ha

Do normala:

G.... prawda zapracowane, rozdane wybranym jednostkom po 1989 roku. Azoty byly budowane z naszych podatkow, wszystkich ludzi a wybrani dostali je w prezencie. Co maja powiedziecci , ktorzy te podatki placili i nic nie dostali?

Zlodziejska prywatyzacja i tyle. Podobnie Nobiles, Delecta itp. Zreszta wy pionki dostaliscie ochlap a gorka wladzy sie nachapala smietanki. Ale i tak nic nie zapracowaliscie. Jestescie paserami zerujacymi na majatku ukradzionym innym podatnikom.

0 0
ID:9290

P11

po twoich słowach zrobiło mi sie głupio i chyba sie zwolnie co by na bezrobociu zyc ha ha :)

0 0
ID:9291

normal

do haha - a z jakich to niby podatków wybudowano Anwil? podejrzewam ze nie z twojego dochodowego? co poniektórym to sie pojęcia mylą.A z czyich to niby wypracowanych pieiędzy sponsorowana jest druzyna koszykarzy-nygusów?nie będzie mieli we Włocławku sponsora to jedna z nielicznych rozrywek zniknie z Włocławka,a skąd sie wzieły drzwi w Katedrze i wiele pare innych rzeczy-popatrz na plakaty zapowiadające imprezy róznego rodzaju i poszukaj logo sposorów a Anwilu zanjdziesz zawsze.Bo zawsze dla takich darmozjadów i pasozytów jak ty pare złotych sie znajdzie.

0 0
ID:9298

A-Z

Pamietam dobrze jak byly budowane Azoty - nie budowal jej prywaciarz ani kilku prywaciarzy, w jaki sposob włascicielem jest Petrochemia "złodziejska prywatyzacja" niech ktos napisze za ile kupili to brzuchu nas beda bolec od smiechu, teraz tak sie kradnie legalnie w Polsce, a sprawa hazardowa- ci co powinni siedziec spaceruja po sejmie i nazywaja sie posłami, w ten sposob nigdy u nas dobrze nie bedzie wszystko zostanie rozkradzione - "sprywatyzowane" HEHEEEEEEEEEEEE

0 0
ID:9300

ha ha

Z podatkow z wyszystkich Polakow w latach osiemdziesiatych bo niby kto pobudowal? Preacownicy za swoje? Nie. Potem rozdano to pracownikom pomijajac przy tym innych, ktorzy sie skladali czyli pozostale 38 mln ludzi.

Jaka to rozrywka mutanty na Hali za nasze pieniadze? Mutanty nie placa, utrzymuje Hale miasto, rachunki prad, amortyzacja, sprzatanie, utrzymanie w ruchu czyli około 50-70 tys miesięcznie. Gwarantuje Ci, ze za 50-70 tys miesiecznie mozna dac mieszkancom wiecej rozrywki niz bieganie mutantow. Na przyklad otwarcie ogolniedostepnej strzelnicy sportowej co maja inne miasta. I wiele innych pomyslow.

Tak, to smutne jestes paserem na majatku ukradzionym reszcie Twoich Rodakow. I to dotyczy nie tylko Azotow ale wielu innych rozdanych-sprywatyzowanych zakladow i majatkow i swietych krow typu gornicy,zolnierze itp.

0 0
ID:9302

chomik

Anwil i tak już dawno jest na garnuszku Płocka-słuszne słowa. Już niedługo i to szybciej niż się wszystkim wydaje podzieli los takich zakładów jak Drumet czy Nobiles.Pracuję w Orlenie w Płocku i głośno się mówi o włocławskim Anwilu.Niestety niektórzy z pracowników włocławskiego Anwilu nie zdają sobie sprawy co ich wkrótce czeka.Teraz wysokie nagrody świąteczne a za chwilę białe kartki...wspólczucie dla pracowników i ich rodzin

0 0
ID:9309

ik@

pracownicy anwilu (zwłaszcza ci piszący tutaj) robią dobrą minę do złej gry! jeden odważny przyznał, że się obawia i chwała mu za to! niestety smutne doświadczenia innych zakładów z włocławka nie napawają optymizmem i nie wierzę, że pracownicy anwilu widzą przed sobą świetlaną przyszłość! fajans, celluloza, ursus, kujawianka, drumet, lakiery... nie wspominając reszty, ale pracownicy tych powysprzedawanych i polikwidowanych zakładów dobrze wiedzą, gdzie kiedyś odbijali karty pracownicze , smutne, ale prawdziwe, oto Polska właśnie :|

0 0
ID:9313

ha ha

Wspolczucie to mozesz miec dla pracownikow Ursusa, dla Anwilu nie. Sorry, jak dla mnie ukradli oni moje podatki, moj zaklad budowany za moje podatki. Teraz moge co najwyzej poczuc satysfakcje lekka.

A Pan Prezio mysli o rewitalizacji, tematy upadajacych zakladow omija.

0 0
ID:9319

też obdarowany :)

Golcowie śpiewali: "tu na razie jest ściernisko, ale będzie San Fransisco...", no to u nas w prawdzie nigdy nie było San Fransisco, ale ściernisko to na pewno będzie już niedługo. A na środku ścierniska będzie stała wzorcownia, jako wizytówka :) , a tych 2 patyków to naprawdę nie zazdroszczę, u mnie szef też ma gest i nawet lepszy od waszych marnych 2 patyków :)

0 0
ID:9330

brus

kiedyś to jeszcze można było powiedzieć, że kto pracował w Lakierach, czy Anwilu to Pana Boga za nogi złapał, ale w dzisiejszej rzeczywistości to jakoś dziwnie mi się wydaję, że Wszechmogący powoli "coś" sobie z sandałów strząsa...

0 0
ID:9331

cyklista

Zakłady pracy które po II wojnie powstały(nowe i te na -których bazie po nacjonalizacji przemysłu -rozbudowywano)
budowali nasi przodkowie.Nasi dziadkowie,rodziceza przysłowiowy talerz zupy odbudowywali i budowali przemysł Naszego kraju.My również dołożyliśmy cząstke naszej pracy do powstania zakładów.Wynika z tego że to co powstało za realnego socjalizmu(utopijnego komunizmu-bo nigdy w pełni go w Polsce nie było)należy do narodu a nie do garstki "wybrańców" rządzących Naszym Ktajem.Rządzących-powinienem napisać rozkradających i wyprzedajacych majątek narodowy za bezcen.Nigdy nie byłem zwolennikiem byłego Prezydenta Polski -P.Wałęsy,ale teraz muszę przyznać,że miał rację.Obiecywał każdemu po 100 milionów.Wyśmiewano sie z niego w piosenkac-"Wałęsa oddaj mi moje 100 milionów".
Może nie aż tyle a może i wiecej.Majatek narodowy powinien zostać wyceniony i kazdy z żyjacych Polaków winien dostać udziały.Powinny one być uzależnione od lat pracy włożonej w budowę Ojczyzny w wielkościach procentowych.A tak otrzymaliśmy papierek udziałowy(chyba do podtarcia pewnej cześci ciała)który został przydzielony -każdemu jednakowo(taka komunistyczna urawniłowka).Częśc pracowników,których zakłady nie "padły" po 1990 roku w ramach prywatyzacji otrzymała udziały w swoich firmach.Np.Nobiles,Delekta(dawne zakłady "Boma"),telekomunikacja.Pozbywając sie tych udziałó nie moga mieć pretensji do obecnych właścicieli że likwiduje swoja firme.Podobnie jest z Zakładami Azotowymi "Włocławek".Pracownicy mają udziały.Nie wiem jaki wpływ jest udziałowców na ich zakład.Przykre ale prawdziwe.Garstka ludzi wypraedała Polskę za bezcen.Dobrze,że jeszcze mogę oddychać za darmo-choć w kurortach płaci się juz klimatyczne

0 0
ID:9332

ha ha

A potem taki "normal" napisze, ze to on Anwil wybudowal i mu sie nalezy. "Normal" jestes paserem majatku ukradzionego Polakom.

0 0
ID:9341

cyklista

"Warszawo ty moja Warszawo"-odbudowana przez wszystkich Polaków.Czy to bezpośrednio-wkładem ludzkich rąk czy tez pośrednio poprzez przymusowe ściąganie haraczu.Haraczu w formie znaczków za 2zł naklejanych na świadectwa w szkołach podstawowych i średnich.Inaczej nie otrzymalibysmy swiadectwa.Ile to trwało lat?I ilu uczniów w Polsce przez te lata łożyło na odbudowę stolicy siegajac do kieszeni biednych rodziców.A teraz łatwo rozdysponowywać pomiedzy "elyty" władzy obecnej i poprzedniej mieszkanka w Warszawie.A jeszcze zwrot majątków lub równowartości za mienie żydowskie w Warszawie.
To sie po prostu nie mieści w mojej głowie.A okradanie listów przez "warszawkę" nadchodzących z zagranicy-z dopiskiem "list nadszedł uszkodzony".Szabrownicy warszawscy na stanowiskach Poczty Polskiej plądrowali listy i paczki przychodzące do Polski z zagranicy i na tym między innymi sie bogacili.Niech teraz zwrócą Rodakom zaciagniętą pod przymusem porzyczkę.Oni sie uwłaszczyli za darmo, będąc przy korycie.A naród mają w głębokim poważaniu.
Na koniec mała dygresja w formie dowcipu.
Delegacja rządowa 18 osobowa udaje się z wizyta do Izraela.
Ile pokoi zajmie delegacja w hotelu ?
Żadnego.Wszyscy będą mieszkać u rodzin.

0 0
ID:9343

pracownik anwilu2

halo halo halo panowie nie tylko Anwil jest zagrożony zamknięciem po sprzedaży.Do tego przedsiebiorstwa należy wiele spółek typu RemWil,ProLab,Wircom,Apex,Chemeko,Arbud,Eko-Dróg i wiele innych które są zależne od Anwilu.Bez Anwilu wszystko leży.Ponad 4tys.ludzi poszłoby na bruk.Straszne.Trochę obaw jest.Ktoś kupi zakład za 2miliardy złotych po to żeby go zamknąć???W Polsce wszystko jest możliwe.

0 0
ID:9366

ha ha

A niech upada, mam to gdzies. Ukradliscie nasz majatek narodowy, teraz cierpcie. Nie interesuje mnie wasz los.

0 0
ID:9371

a22

ludzie powiem krótko będzie dobrze ponieważ juz słychać ze na wielkanoc dwie transze zasiłające kartę ANWIL to jest firma która dba o pracowników pozdrawiam

0 0
ID:9416

Moni

@~ha ha: Z podatków? Z kredytów amerykańskich
czy inaczej Gierkowskich, 50% nam anulowano, a pozostałe niedawno spłaciliśmy - wstyd!

0 0
ID:35215

ad kj

haha zobaczymy co dalei ściągajta kaczora bo to załogi wola

0 0
ID:35948

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA