Ciekawi mnie jak nasi wspaniali radni wypadaliby w debatach...

Ciekawi mnie jak nasi wspaniali radni wypadaliby w debatach dotyczących spraw miasta.Organizowanych na żywo jednej ze stacji telewizji regionalnej (oczywiście gdyby znalazła sie taka niezależna stacja).Jeden na jednego.Bo w przypadku wiekszej ilości debatujących wytworzyłby się jarmark jak w telewizji publicznej lub innych stacjach komercyjnych.Ale w sprawach czysto merytorycznych bez odwoływania sie do spraw stricte politycznych i wytykania sobie z jakich ugrupowań pochodzą.Pytanie przez prowadzacego-odpowiedzi przez reprezentantów ugrupowań.Np. SLD-PiS, PO-WWS.Mielibyśmy możliwość wywnioskowania jaką wiedzą dysponuja i co sobą reprezentują odpowiadając na zadane pytania.Prowadzacy mógłby przerywać odpowiadajacemy w przypadku zbaczania z tematu.

7 komentarzy

zbuntowany_kaloryfer

Wiesz Cyklista - coraz częściej zastanawiam się czy do nich pasuje określenie "nasi". Jest określenie, które dobitnie oddaje ich postępowanie. Na k. się zaczyna. W obliczu nadchodzących wyborów przeraża człowieka fakt, że oni wszyscy są k. ... szok. Ugrupowanie, z którego ideałami się identyfikuję we moim mieście zachowało się jak... nie nazwę rzeczy po imieniu (chodzi mi o rewitalizację Placu). Pani Kopacelo (tak niestety jestem zmuszony Panią określić) - proszę się wstydzić postępowania. Co ważniejsze - godność czy układy? Dla mnie zawsze godność, ale z tego powodu nie dorobiłem się, heh, życie

0 0
ID:9478

szuja

Np. Krzemieniecki kontra Raczyński

0 0
ID:9484

cyklista

Szanowny Zbuntowany_Kaloryferze.Być może przesadziłem z określeniem "nasi".Rzeczywiście masz rację,że koterie,układy dają wieksze możliwości uzyskania profitów.Ja też niczego się nie dorobiłem ale mam to gdzieś.Pieniadze wszystkiego nie dają.Przynajmniej jestem wolnym człowiekiem,mogę iść z podniesionym czołem przez Włocławek i nikt palcem na mnie nie pokaże -ten to sie obłowił lub nakradł.Nie muszę nikomu czapkować i lizać d... Nie muszę słuchać głosów prezesów lub przewodniczących ugrupowań politycznych.Wiem jedno-niekt mi dyplomu ani uprawnień nie zabierze.Mogę śmiało sprzątać ulicę i będę miał resztę w głębokim poważaniu.Dyrektorem,prezesem,kierownikiem się bywa.Dzisiaj można nim być a jutro stracić pracę.Myślę,że jesteś przyzwoitym i czcigodnym mieszkańcem tego miasta.

0 0
ID:9493

cyklista

P.S Dodam dwa motta dla Radnych Miejskich może wezmą sobie do serca
"Szlachetny podnosi zalety ludzi, a nie podkreśla ich przywar. Prostak czyni odwrotnie"
"Szlachetny jest opanowany i obce mu są swary
nie unika on ludzi, lecz z żadną grupa się nie wiaże"
Znam część z Nich i oni mnie również.Ale nigdy w łaskę do nigogo z nich z żadną prośba nie poszedłem.I nie zamierzam żadnego z Rajców krytykować.Wuybory do Rady Mista będą dowodem tego czy zasłużyli na następną kadencję.Najgorsza jest znieczulica społeczna w trakcie wyborów.Widocznie wyborcy stracili wiare w uczciwa i sprawiedliwą Polske.I to jest wielki Narodowy problem.Pozdrawiam.

0 0
ID:9494

szuja

Cyklista pisze cyt...mogę iść z podniesionym czołem przez Włocławek...koniec cyt.Do czego to doszło ,takie dziury ,że już na bicyklu nie można się poruszać. Cyklisto na nogi też uważaj, bo w trotuarach dziury nie mniejsze.

0 0
ID:9499

Cyklisto

czy aby nie przeceniasz ilorazu swoich wybrańców,albo inaczej -czy nie narażasz ich na zbyt duży wysiłek umysłowy nad analizą tego, co napisałeś.Napisz KASA ,a zobaczysz jak szybko przeanalizują ten tekst .

0 0
ID:9509

cyklista

Muszę sie przyznać i to szczerze.Ani razu od czasu upadku PRL byłem 1 raz (słownie jeden)na wyborach lokalnych oraz dwa razy do parlamentu.To było na samym początku zaraz po "zmianie" ustroju.Co ja piszę za bzdury.Jakiej zmianie to nadal jest PRL-bis.III,IV czy piata Rzeczypospolita Polska to i tak PRL.

0 0
ID:9510

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA