Policja zatrzymała typa z powodu zatłuczenia przez niego...

Policja zatrzymała typa z powodu zatłuczenia przez niego człowieka na śmierć (w Warszawie). Postawiono mu zarzut "pobicia ze skutkiem śmiertelnym". I tu chciałem poruszyć pewną kwestię, która mnie zresztą od dawna nurtuje. Na mój gust zarzut powinien brzmieć "zabójstwo na skutek dotkliwego pobicia" (tym bardziej, że ofiara zginęła na miejscu - jeszcze przed przybyciem pogotowia). Skoro postawiono mu zarzut pobicia ze skutkiem śmiertelnym, wydaję się, że typowi, który komuś wpakował kulkę w łeb trzeba by postawić zarzut nie zabójstwa, lecz postrzelenia ze skutkiem śmiertelnym! We włocławku było już kilka głośnych spraw, kiedy zmasakrowana ofiara umierała na miejscu, a z tego co pamiętam nikt nie został oskarżony o zabójstwo! A przecież jeżeli ktoś skacze komuś po głowie - to czy on go bije? Czy zabija? Bo mi się wydaje, że to drugie. Jest tu jakiś prawnik lub ktoś zorientowany, kto mógłby naświetlić tę kwestię?

3 komentarze

ha ha

Czepiasz sie. Przeciez on chcial go tylko pobic a nie zabic. Kazdemu moze sie zdarzyc. I ten biedny czlowiek za ten maly blad ma byc pietnowany i uwieziony na cale zycie? Nie mozna tak.
On moze byc jeszcze wartowsciowym obywatelm, bedzie pisal wiersze w wiezieniu, uczyl sie, jezdzil na wycieczki rowerowe.
Ja mysle, ze powinien dostac max 5 lat i to w zawiasach oczywiscie. Kadzy ma taki dzien, ze chce kogos pobic, ale zeby od razu karac za zabojstwo. Przesada.

0 0
ID:9668

zbuntowany_kaloryfer

haha, w sumie to niegłupio kombinujesz;)
Zapomniałeś tylko dodać, że powinien dostać laurkę i skierowanie na Kurs Bezpiecznego Kopania hehehe

0 0
ID:9672

harcerz

Re:ha ha
Z wycieczkami rowerowymi to lekka przesada.A jak gość nie miał nigdy roweru i nie umie jeżdzić.I ty chciałbyś aby podczas jazdy zgimął tak wartościowy człowiek.A nie lepiej aby wystąpił w programie "Mam talent".Dać mu"kałasznikowa" i niech pokażę ile zanije w ciagu 30 sek. widzów w studio.
Albo niech pozwolą mu na występ w programie "Szansa na sukces"-i niech wyśpiewa wszystko bez zbędnych przesłuchań.

0 0
ID:9675

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA