pierwszy dzień nowego roku a na "Zazamczu" tzw. gospodarze...

pierwszy dzień nowego roku a na "Zazamczu" tzw. gospodarze zapomnieli odśnieżyć chodniczki,bo jednak trochę posypało.Jak to sąsiad powiedział :dzisiaj cieć to też panisko i ma prawo witać młody roczek.No dobrze,tylko za co ja płacę ?

13 komentarzy

agent ABZ

Szanowna Pani Jadwigo.
Sprawę przejęła Agencja Bezpieczeństwa Zewnętrznego.Ustalimy za co Pani płaci i komu.Jakie są to kwoty i przez kogo przechodzą pieniadze.Słowa Pani "za co ja płacę" -brzmią trochę jak "komu ja daję łapówkę"

0 0
ID:9961

iwo b.

Nie mam zamiaru przychodzić w sukurs jadzi,bo sądzę,że doskonale poradzi sobie z nielogicznym agentem /dziwię się,że go tam jeszcze trzymają/ .Natomiast chciałbym powiedzieć tak:kiedy "panował" stróż /do połowy XX w./,a to była osobowość,to posesja była czyściutka bez względu na porę roku a mieszkańcy bardzo zadowoleni. Kiedy nastał dozorca / do lat 80-tych XX W./ to już tak przykładnie nie było a i częściej dzielnicowy musiał ingerować i motywować mandatami niestarannego "opiekuna kamienicy" .No a kiedy pojawiło się zjawisko p.n. gospodarz domu /aktualnie/,to generalnie można powiedzieć,że bród nastał i się zadomowił na stałe,a sprzątanie jest zjawiskiem powierzchownym,niejako wykonywane jest z łaski.
Ja nie wiem za co płaci jadzia,ja nie wiem jakie łapówki przyjmuje agent,natomiast wiem ,że jak kupuję chleb to płacę za świeży i pachnący,jak płacę za sprzątanie to ma być czysto i świeżo,jak płacę za utrzymanie czystości i porządku przed budynkiem to nie chcę wchodzić w śnieg po kostki,to nie chcę się z nienacka poślizgiwać itd,itp.

0 0
ID:9972

szuja

W żadnej z tych z tych nazw nie ma funkcji -sprzątający!

0 0
ID:9982

Aneet.

droga jadwigo, a może zamiast wypisywać żale na portalu złożylabyś życzenia noworoczne,przecież gospodarz też człowiek,ma prawo do wolnego,coś mi się wydaje, że ty jesteś moher jakiś

0 0
ID:9984

agent ABZ

Pisząc po osłona nocy jestem pewien,że nikt mnie nie rozpozna.A zatem do dzieła.
Ma rację Pan Iwo-b,opisujac po koleji funkcje i obowiazki osób odpowiedzialnych za czystość i porzadek na nieruchomościach.Na marginesie dodam,że przed wojną,dozorca zazwyczaj mieszkał na parterze budynku w lokalu zwanym dozorcówką.Miał klucz od bramy lub drzwi domu i w przypadku spóżnienia sie mieszkańca lub przypadkowego goscia otwierał drzwi za drobna opłatą.
Do Szanownej Pani Aneet
Spostrzeżenia Pani są nietrafne.Analizujac z racji pełnienia zaszczytnej misji w ABZ sprawy poruszane na tym portalu oraz wypowiedzi przez Panią Jadwigę wskazuja niezbicie na antypody wymienionej przez Pania preferencji wyznaniowej i politycznej Pani Jadwigi.
W odpowiedzi na zarzut Pana Iwo-b.Potwierdzam fakt przebywania na zwolnieniu lekjarskim z powodu zabużeń psychicznych do 2018 roku.A dlaczego ZUS nie miałby mnie utrzymywać.Oczywiście nie ze swoich lecz społeczenstwa pieniędzy.Przeciez gro osó w Polsce tak właśnie pędzi żywot.

0 0
ID:9990

malgorzata

a zime stulecia pani pamieta?trzeba sobie bylo saneczki wyciagnac z piwnicy .a nie tylek ludziom zawracac w nowy rok.WIECEJ POGODY DUCHA ZYCZE W NOWYM ROKU

0 0
ID:9994

agent ABZ

Szanowna Pani Małgorzato
Myśle,że pani pytanie ma na celu doprowadzenie do zawału serca Pania Jadwigę.Tak nie można.Przecież ta osoba ma ponad 96 lat.Skąd wiec może pamiętac o którą "zimę stulecia" chodziło.Czy te z lat 1931 lub 1945. A może tą z roku 1988.Proszę o doprecyzowanie pytania.A Pani Jadwiga pomimo demencji starczej z chęcia opowie historię wybranej przez Panią zimy.

0 0
ID:9998

poludnie

JA JESTEM Z POLUDNIA I U MNIE NIKT NIC NIE ODSNIEZA. JESTEŚCIE PRZYKRZY TO WAM TRZA ODSNIEZYC

0 0
ID:10002

agent ABZ

Re:~południe
Wszyscy słyszymy nie musisz krzyczeć.A poza tym jeżeli pochodzisz z południa Afryki to rzeczywiście w Botswanie nigdy nie padały śniegi.Stad zbedne odśnieżanie.A poza tym co słychać w buszu ?

0 0
ID:10008

jadzia

Synku,co cię za agenta przebrali a wcześniej do agentury zwerbowali.ostatnia zima stulecia miała miejsce w 1978 r.a nie w 1988. pozdrawiam i bądż grzeczny,nie podskakuj.

0 0
ID:10013

szuja

Ręce precz od Jadzi.Jadzia sobie poradzi. Polecam banana z rana.Hahaha

0 0
ID:10017

agent ABZ

Jak sie ma 98 lat na karku to co za różnica 10 lat w lewo lub prawo.To stara szkoła F.Dzierżyńskiego z "czeka",potem NKWD,nastepnie KBW,UB i teraz nie wiem sam dla kogo pracuję.Co za czasy upominać starego "czekistę".

0 0
ID:10021

cent

kto ma AGENTA / np.esbeka/ w rodzie,tego bieda nie ubodzie.

0 0
ID:10027

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA