Statystyczny włocławianin jest za budową marketu FOCUS...

Statystyczny włocławianin jest za budową marketu FOCUS PARK. Tak wynika z komentarzy internautów. Jak dołożymy do tego mieszkańców ościennych gmin i słynnych CWL to nakryją czapkami zarówno przeciwników, jak i tych co twierdzą: "Na tej pięknej działce mogło powstać wszystko co jest warte postawienia." Nie da się też zabudować w ten sposób: "Dla mnie jest to strata terenu, na którym mógł powstać ciekawy projekt Galerii Handlowej Fokus Mall." Przykre ale prawdziwe. Obowiązuje plan zagospodarowania przestrzennego i nie da się między już istniejącymi blaszakami postawić pałacu ani też pomnika wysokiego polityka. Dodatkowym atutem jest 300 miejsc parkingowych. Wystarczy zaparkować się w jednym miejscu i zrobić zakupy od mydła do powidła na cały tydzień.
Pamiętajmy o tym, że inwestor wcześniej robi marketingowe rozpoznanie rynku korzystając z usług wyspecjalizowanych firm. Czy wcześniejsza krytyka "Wzorcowni", że Włocławian nie stać na zakupy w niej poprawia prestiż naszego miasta? Na pewno nie. A może komentarze typu, że ludzie kasiory nie mają, ceny sięgają zenitu, czynsze rosną skłonią inwestorów do większych nakładów? Też nie.
Wypisując takie opinie sami jesteśmy sobie winni, że traktują nas jak 60-cio tysięczną Świdnicę. I to nie tylko w tej sprawie. Jaki inwestor będzie ryzykował pieniądze w mieście, w którym za wykonanie niezbędnego projektu do zabezpieczenia środków finansowych można trafić do prokuratury?
Dziwię się, że zgodnie z tradycją nie protestują jeszcze kupcy i przedsiębiorcy z placu Wolności.

3 komentarze

szuja

Ja też pojąć nie mogę,że zgodnie z tradycją nie protestują jeszcze kupcy i przedsiębiorcy z placu Wolności, a szczególnie mój ulubiony poseł jeszcze z immunitetem.

0 0
ID:10727

j-23

spoko spoko da radę
czai się

0 0
ID:10760

pazdzioch

czy inwestorem musza byc tylko markety? to juz nie ma innych duzych firm ktore mozna naklonic do zarabiania w miescie pieniedzy dajac miejscowym troche wiecej miejsc pracy :/ a miastu podatki

0 0
ID:10761

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA