Wiem że jest duże bezrobocie ale niekiedy proponowana praca...

Wiem że jest duże bezrobocie ale niekiedy proponowana praca ,a zwłaszcza pensje są poniżej krytyki .Np do opieki nad dwójką dzieci ,lat 10 i 11 miesięcy pensja proponowana 600 zł ,czas pracy nienormowany i jeszcze dobrze jak pani ma kierunkowe wykształcenie .Ludzie trochę godności dla siebie nawzajem .Wymagań wiele za tak niewiele .

6 komentarzy

Oliwia

W tej chwili chca miec nie pracownikow, lecz niewolnikow

0 0
ID:11569

Pytanie ?

Czy głosowałaś za Unią ? jeśli tak, to domagaj się od politykierów realizacji traktatu w zakresie minimum socjalnego (tak jest w Unii)! TO CI OBIECALI.

0 0
ID:11573

leniwa

Teoretycznie mogę powołac się na przepisy tylko że wtedy podziękują za współpracę .Prawda ?

0 0
ID:11586

zbuntowany_kaloryfer

W sumie Leniwa popieram Cię! Raz na jakiś czas mam plana otworzyć jakąś firmę. Tylko, że szybko mi przechodzi, bo jakoś nie uśmiecha mi się aktywność 24/24. A w dodatku musiałbym stać się gadem wykorzystującym pracowników na max, jak na polskiego (może uściślę: włocławskiego) pracodawcę przystało. A że z natury gadem nie jestem i w dodatku zazwyczaj bywam życzliwy wobec ludzi - na byznesiaka się nie nadaję. Poza tym Leniwa, też mam nienormowany czas pracy i bardzo mnie to cieszy - jak mam ochotę pospać do 10.00 to śpię. A jak mam ochotę nic nie robić 2 dni, to nie robię. Konkretne wynagrodzenie za konkretne zlecenie. Przy czym zero akwizycji, przedstawicielstwa handlowego i innego podobnego ścierwa. I w 100% legalne! Więc mogę pozwolić sobie na luksus lenistwa dość często, przy czym rodzina nie burzy się, a ja mogę być nieregularny do do granic możliwości!
I czy wtedy nienormowany czas pracy nie jest czymś pięknym?

0 0
ID:11596

cyklista

Szanowny Zbuntowany_Kaloryferze z gadzam się z Tobą o czasie pracy 24/24.Ja to przerabiałem przez 18 lat.Jest zlecenie -to czy sobota lub niedziela nie ma znaczenia-trzeba wykonać.Długi weekend-nie znałem takiego pojęcia.Dla mnie to była strata czasu i zarobku.To jest korzystne dla pracowników państwowych.W przypadku-singla-nikt na mnie nie zarobi.Brak podwładnych i zwierzchników jest pewna formą samokontroli.Nie pracujesz- tracisz-bo licznik ZUS bije cały czas.A tam nie interesuje ich czy masz pracę czy nie.Musisz płakać i płacić.Wczasy-potrójna strata-brak zarobków,wydatek na wczasy,wydatek na ZUS(na niego w tym czasie nie zarobisz opalajac sie).

0 0
ID:11602

szuja

Proszę ,proszę a mi zarzucano,och.

0 0
ID:11619

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA