Przeżyłam szok idąc ulica 3-go Maja - deptak ale dla...

Przeżyłam szok idąc ulica 3-go Maja - deptak ale dla kogo?
To jest umierajaca część miasta - wielki wstyd dla gospodarzy.Coraz wiecej pustych,zabitych dechami witryn sklepowych, kamieniczki popadające w ruinę to chyba skansen.Miała być rewitalizacja - co na to Pani Horonziak?
Proponuje spacerek po prawdziwej starówce.

10 komentarzy

Krystyna

Ale byla rewitalizacja !!!

0 0
ID:11677

Dariusz

Pani Horąziak wywiady w lokalnych telewizjach powinna prowadzić na tle włocławkich ruderach, n.p ul. 3-go Maja, Szpichlernej, Zamczej i Wyszyńskiego budynek poszpitalny który, wpisała w dobro kultury. A nie n.p. na tle wyremontowanej dzwonnicy i kamienicy przy ul. 3-go Maja

0 0
ID:11679

ania

Przeciez mamy sie czym pochwalić - WZORCOWNIA, a wszystko inne pada.

0 0
ID:11685

Jak śmiecie ...

Tykać jej ,,wysokość''....

0 0
ID:11689

leniwa

Naprawdę to jest koszmar .W innych miastach dba się o starówkę a u nas istne slamsy .A ludzie tu mieszkający załamani ,nieszczęśliwi ,lub pijani bo już na niczym im nie zależy .sklepy są likwidowane bo i tak nikt w nich nie kupuje .jedna z kamienic jest piękna i wygląda jak kolczyk w ryju świni .

0 0
ID:11692

ha ha

Przemyslmy taki plan, najpierw trzeba wartosc obnizyc, zeby tanio kupic. Najbardziej malownicza czesc miasta z widokiem na Zawisle, Wisle, Bulwarami jest jeszcze za droga. Ale powoli jej wartosc, spada i spada az ktos kiedys, jakis dobrodziej, czlowiek dobrego serca i namaszczenia ja kupi.

Innego dlugofalowego celu tych dzialan nie widze. Ale dzialania dlugofalowe widac.

Taka toeria spiskowa na paredziesiat albo pareset baniek.

0 0
ID:11693

Onufry

Wyobraźcie sobie, ze prywatne kamienice przy 3 maja wykupiła spółka cywilna H&P&K&S. Wyremontowano. Wynajęto lokale bankom i markowym sklepom. Znając część włocławian mogę się założyć, że serwer się zagrzeje. Ale nie od pochwalenia pani Horonziak za rewitalizację ale będą to oskarżenia o ciemne interesy i obliczenie ile to milionów stracił budżet miasto. I pytanie: Czy w tym mieście warto coś robić?

0 0
ID:11713

zbuntowany_kaloryfer

Leniwa, połowa ludzi mieszkających na Maja to od zawsze jest pijana albo ma kaca hehe. A co do dbałości o kamienice to obawiam się, że leży to w gestii właścicieli/administratorów, którzy oczywiście kładą laskę na to. I zawsze używają tego samego pretekstu: część lokatorów nie płaci czynszu. Po czym pakują zady do luksusowych aut, a na weekend lecą do Paryża, jak na biednych, skrzywdzonych przez los przedsiębiorców przystało hehe

0 0
ID:11751

jp

dlaczego moje podatki mają inwestować w Bronx dzielnicę cudów ,a na zakręt

0 0
ID:11781

leniwa

O to właśnie mi chodzi meneli wywalic z miasta na odludzie a z centrum zrobic starówkę z prawdziwego zdarzenia .

0 0
ID:11793

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA