Panów posłów -Zajmijcie się wprowadzeniem w Polsce...

Panów posłów -Zajmijcie się wprowadzeniem w Polsce MINIMUM SOCJALNEGO ,jakie obowiązuje w starej unii,które obiecaliście wyborcom po wstąpieniu Poski do UNII-GWARANTUJĘ ,że zyskacie głosy wyborców jeśli się pod tym podpiszecie .

10 komentarzy

Oliwia

Tylko zeby to minimum nie wynosilo 100 zl. Nasi politycy sa zdolni do tego. Ale osobiscie jestem za minimum socjalnym co najmniej 1000 zl. pieniadze sa tylko wydawane sa na rzeczy absolutnie zbedne. Ponadto jestem za ograniczeniem wysokich wynagrodzen i premii panow politykow, prezesow, akcjonariuszy. Kryzys ma dotyczyc wszystkich a nie tylko tych na dole.

0 0
ID:11899

Propozycja dla

Posłów dotyczy minimum socjalnego TAKIEGO jakie obowiązuje w Unii ,której jesteśmy obywatelami !

0 0
ID:11905

moher

Oliwia -w gospodarce wolno rynkowej jest tak ,że jak jednemu się daje to drugiemu trzeba zabrać.Proponujesz 1000zł socjalu ,a wiesz że ludzie nie mają nawet tyle emerytury,że ludzie którzy pracują mają 900zł zarobku,lepiej zaproponuj aby posłowie uchwalili najmniejszy zarobek 1500zł

0 0
ID:11920

zbuntowany_kaloryfer

Minimum socjalne 1000 zł, kiedy najniższa krajowa wynosi 954 netto;). Oj, 2 lata rządów Oliwii i PKB Polski byłby niższy niż Bangladeszu hehehe

0 0
ID:11924

Moherku ...

Pomyśl logicznie -jeśli będzie realne minimum socjalne (tak jak jest w starej unii) to najniższa pensja nie będzie mogła być nizsza od tego minimum socjalnego .Tego właśnie boją się politykierzy mimo, iż przed wejściem Polski do Unii to był ich koronny argument którym otumanili Polaków .

0 0
ID:11943

moher

Ty bezimienny -chyba jesteś na haju i nie kumasz nic ,o czym ty marzysz ,zejdź na ziemie.Już Polsce pokazano miejsce w szyku w UE , co chcesz taki socjal jak Niemcy mają ,wiesz miernoto jaki przyrost krajowy brutto na jednego obywatela w Polsce wynosi? ,jeśli nie wiesz , to poszperaj w necie to oprzytomniejesz

0 0
ID:11949

Moherku ...

Dałeś sobie zrobić wodę z mózgu -to przykre ,ja jeździłem na zachód nie tylko po to by zarobić parę marek ,ale przede wszystkim po to by zobaczyć jak żyją i pracują w normalnym kraju normalni ludzie ,ile tą pracą zarabiają i jakie mają na starość emerytury -polecam ci takie doświadczenie ,może jeszcze coś zrozumiesz .Polak nie jest gorszy od Niemnca , Francuza ,czy Anglika i zasługuje na równorzędne traktowanie!

0 0
ID:11962

moher

Chłoptasiu -jak jak ja na budowach exportowych pracowałem to ty na komary ptapty wołałeś ,stwierdzić mogę że jesteś filozofem podwórkowym odniosłem się do komentarza Oliwi ,i zrozum filozofie podwórkowy że żeby dać socjal 1000zł to musi każdy pracujący płacić podatek skąd ma być kasa pełna jak nie ma pracy ,zwalniani są ludzie podupada ZUS 9 miliardów długu ,a że ty pracowałeś w Niemczech po to by zarobić parę groszy i zobaczyć jak ludzie żyją i pracują to zostawiałeś tam swój podatek i walony byłeś w rogi że ręce ci popuchły od pracy i jeszcze do tego nie będziesz miał odprowadzane na ZUS będziesz szukał lat składkowych Jeśli chodzi chłoptasiu o mnie to ja jestem na zasłużonym emerycie ,Tobie życzę abyś wlał sobie oleju rzepakowego z pierwszego tłoczenia i żebyś się nie obudził z ręką w nocniku bo z twoich OFE to kiepską emeryturkę będziesz miał

0 0
ID:11963

Moherku ...

Komuszek z ciebie wyszedł i nawet tego nie zauważyłeś ...

0 0
ID:11970

moher

Konwersacja inaczej rozmowa, ciekawa wymiana zdań, może też służyć jako zachęta do rozmowy w komunikatorach internetowych ale z tobą chłoptasiu żadna rozmowa, po prostu brak ci poloru .

0 0
ID:11979

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA