Czy Wasze posty są również cenzurowane na tym portalu?

Czy Wasze posty są również cenzurowane na tym portalu?

14 komentarzy

pamar

Jeden raz zdarzyło się, że admin całkiem niedawno zamienił napisane przeze mnie słowo "zgnić" na "być". Osobiście uważam ten portal za otwarty i niecenzurowany.

0 0
ID:11918

bóm

Z przykrością muszę stwierdzić, że taka cenzura na tym portalu istnieje. Jest to specyficzny rodzaj cenzury.
Co prawda nie zdarzyło się jeszcze, żeby zatrzymano którąś z moich wypowiedzi, ale niestety, są one „ugrzeczniane”, tzn. przerabiane tak, że tracą swoją ostrość, a więc – moim zdaniem – sporo z przesłania, które w nie włożyłem.
Co dziwne, cenzura nie dotyczy spraw światopoglądowych, czy ogólnopolitycznych; jest stosowana wtedy, gdy piszę o miejscowym PiS, a ich działaczy nazywam PiS-iorami. Takie i podobne określenia, stosowane przeze mnie na większych portalach (WP, ONET) są bez problemów puszczane.
Czyżby nasi włocławscy cenzorzy w jakiś szczególny sposób liczyli na wdzięczność PiSiołkowatych członków.
Pozdrawiam. Więcej odwagi.

0 0
ID:11922

A-Z

Bóm dotyczy Twojej wypowiedzi - ja zauważyłem że dopóki się nie ubliża to wszystko przechodzi. To co piszesz jedno drugiemu zaprzecza. Na tym portalu jestem już długo zdarzyło się czasem coś ale nie mam wiekszych pretensji bo może ominąłem sprawę sądową.

0 0
ID:11929

wloclawek.info.pl

Bardzo nam miło, że ktoś nas rozumie. Do A-Z: ma Pan dużo racji w swojej wypowiedzi. Nie raz już mieliśmy niemiłe sytuacje. My ze swojej strony w miarę możliwości dbamy również o dobre imię naszych internautów.
Pozdrawiamy

0 0
ID:11930

Buratino

Według mojej opinii[subiektywnej]administrator portalu nie prowadzi polityki cenzuralnej wobec postów.Nie mniej jednak piszę to pod zmienionym nickiem,albowiem nie mogę sie zarejestrować ani zalogować pod własnym.Jak wpisuję swój login to pojawia sie informacja,że już jest zajęty.Zarówno próby rejestracji oraz zalogowania spełzają na niczym.Fakt że jestem totalnym zerem z informatyki wk....a mnie niesamowicie.Nawet próba zalogowania sie jako Buratino[przeyjaciel Pinokio z teatrzyku marionetkowego]spełzłą na niczym.Załamany cyklista

0 0
ID:11938

wloclawek.info.pl

Szanowny internauto, proszę o maila na adres [email protected] i opisać czego dotyczy problem, oczywiście pomożemy w rejestracji.
Pozdrawiamy

0 0
ID:11939

EGOTEC

Mnie się jednak wydaje, że redakcja cenzurując wpisy, robi to w imię chorej poprawności. Każdy mój wpis z użyciem słowa "żyd" - celowo piszę z małej litery, lub oficjalnie istniejącego w słowniku zwrotu "pederasta" jest automatycznie.... k-a-s-o-w-a-n-y. Jeżeli ktoś miałby mnie oskarżyć za obrazę to moja sprawa! Ja mam ochotę użyć właśnie takiego słowa! O co tu chodzi! Czemu ma służyć ta cenzura?

0 0
ID:11947

bóm

Uważam, że uczciwiej wobec piszących "zagrożone cenzurą" posty byłoby umieszczenie pod ramką na tekst pytania "czy zgadzasz się na korektę wpisu". W sytuacji, gdyby piszący nie wyraził zgody, mogłoby to być jednoznaczne z zatrzymaniem wpisu. Byłby to cywilizowany rodzaj autoryzacji (bądź nie) danej wypowiedzi.

0 0
ID:11959

Oliwia

Tak. Mialam wrazenie ze moj komentarz byl cenzurowany.

0 0
ID:11961

zbuntowany_kaloryfer

Ja także uważam, że portal jest niecenzurowany i otwarty. Zdarza mi się czasem zakląć szpetnie, gdy piszę coś będąc zdenerwowanym - i te przekleństwa zostają wycięte. I w sumie nie mam żalu. Gdybym pisał na spokojnie, bez emocji - sam darowałbym sobie te przekleństwa.
Aha, no i raz, kilka miesięcy temu, z powodu wycięcia przekleństw kawał który napisałem całkowicie stracił sens hehehe. Bo istotnie, dowcip zawierał przekleństwa, ale było to taka gra słówek;)

0 0
ID:11964

observer

Mnie się wydaje że od pamiętnych wyborów kiedy to przez przypadek za długo wisiał banner jednego z kandydatów wiele się zmieniło. Nie wiem czy to forma zastraszenia przez reklamodawców że zrezygnują z umieszczania reklam,może jakiś inny powód. Wracam tutaj z przyzwyczajenia pomimo tego że parę razy wcięło mój wpis lub komentarz.
Trochę pary chyba uszło gdzieś bokiem adminowi. Życzę mu żeby wróciło wszystko do dawnej świetności.

0 0
ID:11975

jp

wraca stare mnie też ocenzurowano a fe

0 0
ID:11999

elka

bardzo dobrze,że admin cenzuruje posty,jeżeli zawierają wulgaryzmy,lub sieją nienawiść,w dzisiejszych czasach jest to nawet wskazane,dużo ludzi tak zwanych pieniaczy,wykorzystuje anonimowość do szkalowania innych,nie zważając na nic,dlatego uważam,że jest to portal z klasą,pozdrawiam

0 0
ID:12001

oooooj

Super,że portal tak robi. Osobiście ja nic nie mam na sumieniu ani na języku pisząc komentarze. A dlaczego ja mam czytać czyjeś wypowiedzi gdzie co drugie słowo to jest "przekleństwo" wtedy odbieram tę osobę jako - dzieciaka małego co dorwał komputer,zbuntowanego nastolatka lub kogoś kto jest nie poważny i nic nie ma do powiedzenia. Dzięki cenzurze portal ma dobrą opinię a na pewno u osób starszych, którzy odwiedzają go by poczytać coś w spokoju. Co do opinii to większość moich znajomych jest za tym portalem i nie chodzi tutaj tylko o cenzurę. Chodzi o dawkę świeżych informacji i wstawianie tych które są naprawdę ważne dla nas - a nie takie zaśmiecenie (by coś było). Również może on się pochwalić ogłoszeniami - Nie powtarzają się tak jak na innych portalach. Może jest ich mniej ale są pojedyncze. Podoba mi się też szybkość dodawania opinie,komentarzy (akceptowanie) a nawet ogłoszeń. Portal się rozwinął niesamowicie szybko i rewelacyjnie. Dzięki niemu nie wstydzę się pochwalić nim. Co do wad to chyba jest to,że nie mogę dodać zdjęcia do galerii "zdjęcie tygodnia" Tak jak wideo. Nie ma świeżego wideo - Może tak musi być. Nie wiem i nie chcę oceniać. Nie oceniam też inne portale,każdy z nich ma swoje zalety jak i wady. Ale doceniam ten portal bo kibicuję jemu od samego początku. Jestem stałym bywalcem. Pozdrawiam redakcję i czytelników. Głowy do góry a dla portalu życzę tego co dobre - Jestem/jesteśmy z Wami

Jakub

0 0
ID:12022

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA