W piątek Sejm przyjąć ma nowelizację ustawy o...

W piątek Sejm przyjąć ma nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu przemocy w rodzinie. Nowelizację, której warto się przyjrzeć, gdyż da ona pracownikom socjalnym prawo do odbierania dzieci rodzicom bez wyroku sądu!
Mało tego, w każdej gminie powstaną specjalne zespoły monitorujące rodziny, w których występuje przemoc - jak i te, na które ktoś złoży donos, iż są przemocą zagrożone.POrąbało ich dokładnie.

4 komentarze

Internauta

Widać tak bardzo to denerwuje szuję bo zapewne ma sam coś na sumieniu. Ciekawe czy nie był odnotowywany za pobicia i znęcanie się nad swoją rodziną.

0 0
ID:12066

leniwa

Można się nie zgadzac z taką ustawą ,ponieważ teraz nawet tam gdzie jest bieda będzie próbowało się zabrac dzieci (już są takie sygnały wiemy o tego typu sytuacjach ).a czy w bogatym domu zawsze jest miłośc ?.nie wydaje mi się aby to był dobry pomysł i nie wydaje mi się aby pracownicy MOPR brali takie sprawy na swoje sumienie .Ale są przeciesz ludzie i ludziska .Wiem jedno będzie wielki dramat niektórych rodzin .

0 0
ID:12068

Mad Max

Nic innego tylko kolejna spychologia w tym kraju. Kuratorzy sądowi wywalczyli żeby odpowiedzialność rozłożyć też na innych.

0 0
ID:12077

Ada

Niestety jeszcze jeden projekt, wymyslony przez osoby niekompetentne. Trzeba dac warunki godne do zycia a nie niszczyc rodzine odbierajac dzieci, ktorym rodzina jest wlasnie niezbedna. Osoba, ktora ublizala komentatorowi w tej sprawie po prostu zle zachowala sie.

0 0
ID:12107

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA