Do osób, dla których "sranie psem gdzie popadnie" nie jest...

Do osób, dla których "sranie psem gdzie popadnie" nie jest niczym złym.
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,Polska-nie-ruszy-kupy-bo-smierdzi,wid,12043299,wiadomosc.html?ticaid=19c0b

Ustawa z dnia 21 sierpnia 1997 r. o ochronie zwierząt: "właściciele zwierząt są zobowiązani do bezzwłocznego usuwania odchodów tych zwierząt z terenów przeznaczonych do wspólnego użytku. Odchody należy umieszczać w oznakowanych pojemnikach, koszach ulicznych lub pojemnikach na niesegregowane odpady komunalne. Obowiązek ten nie dotyczy osób niewidomych, korzystających z psów - przewodników oraz osób niepełnosprawnych, korzystających z psów - opiekunów".

12 komentarzy

zbuntowany_kaloryfer

Tak abstrahując od słuszności sprzątania po psach chciałem tylko zauważyć, że właściciel psa, który akurat narobił "na rzadko" jest trochę, że tak powiem - w niezręcznej sytuacji hehehe

1 0
ID:12172

do~///

no, jest mnóstwo ustaw i przepisów,ale nasuwa się pytanie kto ich przestrzega? tylko nieliczni,także ten temat jest już nudny

0 0
ID:12176

aBc

Hej, zbuntowany grzejniku, bardzo trafna wypowiedź.

1 0
ID:12178

cyklista 1

Dziękuje za informację.Od jutra wychodzę z psem w czarnych okularach i z białą laską.Chyba nikt niewidomego nie bedzie zaczepiać.

1 0
ID:12180

DO nudziarza z duuuup

Jeżeli ktoś nie przestrzega przepisów podlega karze, tak samo jak dopiero renty nie wypłacili i powiedzieli, ci że jesteś nudziarz, to renty nie dostaniesz.

0 0
ID:12182

bóm

Grzejnik i aBc chcą być tacy propaństwowi, tacy kochający ten kraj, ale jak trzeba przestrzegać najprostrzych przepisów (gównianych też) to im jakoś miłość do tzw. ojczyzny się ulatnia. Może potrzebne im blogosławieństwo jakiegoś nowego świętego, żeby pochylić się (che che) nad problemem

0 1
ID:12185

aBc

"bóm"- właśnie tak, masz rację, bardzo kocham swój kraj, bo jest moim i umiłowanym. Mam znajomych w niedalekim Kaliszu, mieście o podobnej wielkości do naszego. Tam jednak wychodząc z psem zabiera się ze sobą woreczek foliowy. Proszę tylko nie mówić, że to takie uciążliwe. Skoro kochacie swoje pieski to pokochajcie też sprzątanie po nich.

1 0
ID:12186

bóm

Wielce szanowny aBc, chyba nie zrozumiałem Twoich intencji - myślałem, ze jesteś przeciwko sprzątaniu po pieskach. Najmocniej przepraszam. Ja co prawda nie podzielam tych wzniosłych uczuć do katolandu, ale uważam, że po pieskach trzeba sprzątać. Pozdrawiam.

1 0
ID:12190

szuja

A JAK JA NAPISAŁEM "SRANIE" TO MI POPRAWIONO NA ZAŁATWIANIE SIĘ.To jest jakaś różnica ?

1 0
ID:12194

Krystyna

A ja takiemu wlascicielowi pieska, ktory brudzi na ulicy, zamiast mandatu dalabym sprzatanie przez tydzien czasu odchody od tych kochanych psiaczkow i to w najbardziej widocznym miejscu.

1 0
ID:12206

Gal

a Sanepid na to : niemożliwe ... sranie psem wobec i wszem

0 1
ID:24748

dzonny_killer

już o tym pisałem... prawo jest, ale nie ma nieuchronności kary, więc trawniki (i nie tylko) dalej są zawalone gównami :(((

0 0
ID:24841

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA