A ja się bardzo cieszę bo dzięki pisowi w 2020 roku...

A ja się bardzo cieszę bo dzięki pisowi w 2020 roku pojadę na wczasy do tunezji.

21 komentarzy

cud nr.1

Aha , to Ty jesteś ten szczęśliwiec , który zamieszkał w jednym z trzech milionów mieszkań wybudowanych przez rząd pisu .
Rozumiem Twój entuzjazm.

0 0
ID:12277

first

Ogromna prośba do prezesa pis,posłów pis i lokalnych działaczy
tej partyjki.Ja nie chcę czekać tak długo,ja już w tym roku chcę do Egiptu.Ostatecznie może być Cypr

0 0
ID:12291

Zbych

Gołą .... po nie heblowanej desce

0 0
ID:12292

Johan

jp- do 2020 roku to jeszcze 10 lat niech przypadkiem ten temat nie spędza Ci snu z oczu bo się rozchorujesz ,martw się o 2010r.
Dziś jeszcze obowiązują hasła: „jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej” oraz „Polska wielką potęgą gospodarczą jest i basta!”. „Polska to fenomenalne miejsce na mapie gospodarczej Europy” – stwierdził premier, przedstawiając plan rozwoju i konsolidacji finansów publicznych. W naszym kraju ciągle jeszcze łatwo zostać jednocześnie błaznem i ulubieńcem mediów – byleby tylko obwieścić kolejny sukces gospodarczy. Czasami jednak warto zadać sobie pytanie, z jakiego powodu ma być tak dobrze. Co poza chciejstwem i propagandą sukcesu stawiamy na szali? Zdecydowanie zbliżamy się do momentu krytycznego dla polskich finansów publicznych i polskiej gospodarki, a nasze stare i nowe błędy tylko spotęgują skalę problemów bez względu na ilość pochlebnych artykułów o polskiej gospodarce w „The Times”.
Ciekawe, kogo oszukuje Ministerstwo Finansów: polską opinię publiczną, gdy zapisuje w budżecie wzrost PKB na 2010 r. rzędu 1,2 proc. czy Komisję Europejską, którą informuje o wzroście PKB rzędu 3,4 proc.?

0 0
ID:12295

Cudy Tuska

To przesądzone, z powodu OFE przegra każdy kandydat PO. ...

To przesądzone, z powodu OFE przegra każdy kandydat PO. OFE nie jest dziedziczone za sprawą ustawy PO-PSL. Obietnica PO w wyborach z 2007r.: "będzie dziedziczenie kapitału z OFE oraz emerytury małżeńskie". Ustawa z 21.11.2008r. jest zaprzeczeniem tych obietnic! PO oszukała nas Polaków w 2007r.! Koalicja PO-PSL uchwaliła ustawę z 21.11.2008r. (Dz.U. 228 poz. 1507), która pozbawia nas Polaków prawa do dziedziczenia kapitału z OFE oraz emerytur małżeńskich. Jeśli by ktoś wątpił, czy w/w ustawie doszło do nadużycia władzy przez rząd oraz koalicję PO-PSL, proszę zajrzeć do Kodeksu Rodzinnego i Opiekuńczego (Art.31,p.3) "Do majątku wspólnego należą w szczególności: 3) środki zgromadzone na rachunku otwartego lub pracowniczego funduszu emerytalnego każdego z małżonków". W szczególności obecna koalicja w sposób bezprawny pozbawiła Polaków majątku zebranego w OFE, nadużyła władzy, nie dopełniła obowiązków, a do tego naraziła Skarb Państwa (z naszych podatków) na gigantyczne odszkodowania w przyszłości. Osobną sprawą jest złamanie ustawy zasadniczej regulującej w odpowiednim zakresie prawa podstawowe, które w przypadku Polski są zapisane w Konstytucji RP. Konstytucja pośród praw podstawowych wymienia zakaz dyskryminacji kogokolwiek ze względu na rasę, narodowość, wiek itd. Chcę również zauważyć, że jeśli współmałżonek chce zachować stan posiadanego majątku zgodny z Kodeksem rodzinnym i opiekuńczym, to ze względu na ustawę z 21.11.2008r. jest zmuszony rozwieść się przed osiągnięciem wieku 65 lat. Można stąd wywieść, że ustawa ma na celu zmuszanie Polaków do rozwodów przed osiągnięciem wieku 65 lat, czyli kolejne nadużycie władzy, złamanie prawa, totalne bezprawie i odszkodowania na koszt budżetu państwa. POza tym ETS w Strasburgu wydał wyrok na Polskę, ze PTE zarządzające OFE nie mogą wyprowadzić naszych pieniędzy za granicę, gdzie mogłyby spokojnie "zniknąć" w operacjach typu sub-prime. Naszych emerytur PO prostu nie będzie!!!

0 0
ID:12296

Cudy Tuska

Dziura w ZUS, to płatne studia, płatne szkolnictwo ponad podstawowe, płatna służba zdrowia oraz wzrost podatków i haraczy. Młodzi zadają się z POdofilami, a takie znajomości źle się kończą. Po wyborach z 2007r. PO chciała wprowadzić płatne studia, ale zrobiło się zamieszanie, więc chwilowo zrejterowali!!! W kuluarach pojawiły się informacje, ze takie zamiary mają wobec pozostałej części szkolnictwa! Nie napisałam absolutnie niczego nowego, lecz powtórzyłam informacje, które w tamtym czasie były w mediach!!! Okazało się, że PO nie zrezygnowało ze swoich zamiarów, lecz zmieniło taktykę i swe niecne czyny wprowadza po kawałku - vide płatny drugi kierunek studiów!!! Inny sposób, to wmawianie, że na bezpłatnych studiach uczą się w większości dzieci z zamożnych rodzin. Przysłowiowe "szydło wychodzi z wora ", gdy spytamy się, co oznacza termin "dzieci z zamożnych rodzin ". Zamożne rodziny, to wtedy, gdy rodzice zarabiają średnią i ciut więcej, ale nie oszukujmy się, to nadal są biedaki!!! Zaledwie drobny ułamek tych zamożnych, to faktyczni zamożni. Częsta taktyka PO, to zmiana nazwy, bo na podstawowym kierunku studiów można np. wprowadzić haracz pod przewrotną nazwą "składka na poprawę sytuacji bytowej studentów"!!! To nie jest mój li tylko wymysł, bo POdam przykład z innej dziedziny. PO nie chciała wprost POwiedzieć, że cofa ścinanie klina POdatkowego przez PiS, więc wymyślono, że będzie to obowiązkowe "ubezpieczenie pielęgnacyjne od niesamodzielności na starość" (sprawa ostatecznej nazwy jest jeszcze otwarta). Nad tym haraczem pracuje Min. Zdrowia i wg założeń, haracz ten miałby w przypadku przeciętnego wynagrodzenia być równy ok. 47zł/ mies. Tym razem PO również posługuje się innymi tak, jak w tym przypadku, rektorami, by wdrożyć swój niecny plan wprowadzenia płatnych studiów. Link z 02.12.2009r. http://wiadomosci.onet.pl/2088294,11,rewolucja_w_edukacji_-_wszystkie_studia_platne,item.html Jak wam się spodobało?

0 0
ID:12299

zbuntowany_kaloryfer

jp, wyślij Panu Wodzowi Mniejszemu kartku z Tunezji. Bidok nie był na plaży kilka dziesięcioleci, niech ma chociaż jakąś namiastkę. Będzie mu miło zerknąć, gdy będzie się leczył w zakładzie dla psychicznie chorych;) hehe

0 0
ID:12300

zbuntowany_kaloryfer

i jeszcze do "cudy Tuska"
Dlaczego Wy, zwolennicy pIsu nigdy nie umiecie jakoś tak klarownie, precyzyjnie się wysłowić (wypisać)? Przy czym nie chodzi mi wcale o objętość przekazu. Rzecz w tym, że zawsze jesteście tacy jacyś mroczni i nieczytelni;)
Ps. Czy macie już wreszcie jakieś dowody, że trzęsienie ziemi na Haiti to wina PO?

0 0
ID:12301

Klawisz

Zbuntowany kaloryferze ,jesteś POkrętnie POkręcony,uważaj abyś ty nie wysyłał kartek z zakładu karnego w Mielęcinie

0 0
ID:12304

marcin11111

Ale ja nie chcę do Tunezji , ja chcę do Peru.

0 0
ID:12305

zbuntowany_kaloryfer

Szanowny klawiszu - nie grozi;) Ale rozumiem Twoją rozterkę i niemoc. Tak to jest, gdy kończy się pewna epoka. A na oczach całej Polski właśnie kończy się "epoka" kaczyzmu. W zasadzie klęska była wpisana już w fundamenty tejże epoki. Wszak ile można jechać na populistycznych hasłach? Sądziliście, że wystarczy dać berecikowe 1000 zł, okrzyki typu "Polska dla Polaków?" Obawiam się, że nie tak buduje się sprawną i elastyczną gospodarkę.
No ale cóż, i tak będziecie wierzyć Prezesowi Faraonowi, dystrybutorowi egipskich plaż hehehehehe

0 0
ID:12306

aBc

"zbuntowany grzejniku"- ja widzę, że kończy się pewna ePOka, ale zbuntowanych grzejników."Klawisz" słusznie zauważył, że bardzo łatwo można zamiast z Cypru, wysyłać kartki z Mielęcina.

0 0
ID:12307

Cudy Tuska

PO przygotowuje "prywatyzację " lasów państwowych (w wyborach z 2005r. ten punk był w ich programie wyborczym, a teraz go realizują). Firmy państwowe prawie, że wszystkie wyprzedane, ceny w rolnictwie doprowadzą wkrótce do całkowitego bankructwa rolników, a więc ich ziemię za bezcen wykupi zagranica. Praca prawie aż do śmierci, a pomimo tego emerytury będą głodowe. Już pojawiają się artykuły na temat tzw. odwróconej hipoteki, co polega na tym, że chętny na wyższą emeryturę zapisuje swoje mieszkanie bankowi (zagraniczne), albo innej instytucji (zagranicznej), a ta wypłaca mu do śmierci określoną emeryturę. Praca do 67 lat, to doskonała informacja dla tych banków, bo statystycznie po wypłaceniu kilku emerytur delikwent idzie do piachu, a bank ma za bezcen mieszkanie. Tak więc Polacy zostaną bez niczego, no może ziści się dowcip z PRL, gdzie dla Polaków był środek nurtu Wisły, którym mogliby spłynąć do Bałtyku. Ktoś nas Polaków nie lubi i chce nam zgotować ten straszny los. Jakby tego było mało, UE chce do 2018r. wybudować w Polsce składy odpadów radioaktywnych z innych krajów UE (średni czas rozpadu to 10000 lat).

0 0
ID:12308

jp

do abc i tobie szczerze tego życzę

0 0
ID:12309

jp

szanowny zbuntowany kaloryferze ,chętnie wyslę tę kartkę tylko czy kaczyński po 10 latach będzie zdolny ją przeczytać

0 0
ID:12310

szuja

Nasze kochane solidaruszki znowu się kłócą.A przecież od tego samego ojca, co lał gdzie popadnie i w co popadnie, o matce Walentynie już nie wspomnę ,jak rury w środku nachylona czyściła w stoczni i co się w tedy wydarzyło.Buhahaha

0 0
ID:12312

zbuntowany_kaloryfer

aBc, nie będę złośliwy, nie będę się odgryzał. Wystarczy mi obserwowanie totalnego upadku Waszych guru;). Od zawsze nie przepadałem za matematyką, ale okazuje się, że równia pochyła może być czymś zjawiskowo pięknym. Oczywiście równia pochyła, po której poruszają się Bracia Mniejsi i ich pretorianie hehe

0 0
ID:12314

Zastanawiająca jest

Wasza zaciekłość ,a przecieżź gołym okiem widać ,że ,,elity''mają was i wasze zdanie głęboko w d.... ,jesteście im (PO,PIS,SLD i całej reszcie)potrzebni tylko przy tym pudle błędnie nazywanym urną wyborczą ,kiedy Wam się oczy otworzą ?

0 0
ID:12315

szuja

Re~Zastanawiająca jest
To jest prawidłowy kierunek rozumowania.

0 0
ID:12318

Stacha

Za 10 lat to można pojechać na Pinczatę ale w jedną stronę

0 0
ID:12323

zbuntowany_kaloryfer

Droga Stacho (Stanisławo, Stasiu, Staszko) - dziękuję za wirtualne serducho. W zasadzie to była najmilsza rzecz, która mnie spotkała w związku z 8 marca. Oczywiście były inne miłe epizody. I bardzo wierzę tym sympatycznym paniom. Tak samo zapewne wierzy zraniony byk, który wpadł do ślicznego rzecznego zalewu, w którym rządzą piranie hehe
A poza tym, czy wzięłaś pod rozwagę fakt, że 10 lat dla kogoś może być niepozorne? Że może to być tylko drobnym epizodem?

0 0
ID:12326

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA