My pracownicy Spółki Miejskiej MPEC zwracamy się do was...

My pracownicy Spółki Miejskiej MPEC zwracamy się do was Włocławianie za pośrednictwem tego portalu o pomoc lub podpowiedź,co możemy zrobić w/s natarczywych,nieuzasadnionych ataków vice-prezesa.Każda jedna sprawa wymagająca fachowości i wiedzy,którą niejednokrotnie posiedliśmy pracując w tym zakładzie zostaje poddana krytyce.Co pan v-ce prezes może wiedzieć o ciepłownictwie skoro zajmował się cukrem i to też z marnym skutkiem.Niejednokrotnie doprowadza nas do stanu wyczerpania nerwowego.Niektórzy z Nas zarzywają leki.Jego ambicje polityczne i frustracja ciągłych porażek wyładowywana jest na NAS.Mamy wrażenie że to mobing.Jeśli macie dobre rady to pomóżcie NAM.

35 komentarzy

Niezorientowany ...

Czy chodzi tu o p P. ,tego z Lubrańca ?

0 0
ID:12328

hahah

Trzeba też podkreślić jaka jest stresująca praca w kadrach Mpec!!!

0 0
ID:12332

Pracownicy MPEC

Tak o tego!!!Byłego posła wybranego przez pomyłkę i obecnego radnego sejmiku samorządowego, który w czasie pracy zwołuje konferencje na których nic nowego nie mówi.

0 0
ID:12333

jp

Doradzam-mobing zgłasza się prokuratorowi

0 0
ID:12334

Niezorientowany ...

Aby być w-ce prezesem takiej firmy jak MPEC trzeba chyba mieć wyższe wykształcenie techniczne w tym kierunku i odpowiednią praktykę zawodową ,chyba że ....

0 0
ID:12336

koalicja moherowa

My członkowie Włocławskiej Spółdzielni Mieszkaniowej pytamy pana prezesa dlaczego w okresie zimowym widać jak biegnie rurociąg z ciepłą wodą,dlaczego nie jest w należyty sposób ocieplony,jakie są ogromne ubytki ciepła i dlatego będziemy protestować przeciw działalności na szkodę wszystkim mieszkańców korzystających z usług MPEC.Jest nawet pomysł który się zrodził wśród mieszkańców WSM ,a mianowicie na nitce rurociągu niech krytykowany prezes postawi namioty foliowe i i hoduje pomidory z korzyścią dla spółki i zadowoleniu wszystkich korzystających z usług MPEC

0 0
ID:12337

zbuntowany_kaloryfer

Zwracam się do v-ce prezesa wspomnianej spółki z prośbą o zafundowanie pracownikom korepetycji z j. ojczystego hehehe

0 0
ID:12342

bury

Tak, w kadrach jest , oddana bez ograniczeń , posłuszna ,lojalna dla Pana Prezesa szefowa ! To o czy my mówimy ! Poprostu jest ponadczasowa !!!

0 0
ID:12344

Bury

Wykształceni - to są Prezesi- ale wida że problem jest! Mam tylko pytanie ,gdzie jest NACZELNY Prezes ????? Czy może jest cichym współnikiem????

0 0
ID:12346

Niezorientowany ...

A w jaki sposób ten p.P. znalazł się na tym stanowisku z Lubrańca ? może ktoś to wyjaśni?

0 0
ID:12347

sam

Widzę, że się wam w głowach poprzewracało!!!! Macie ekstra dochody przez tą zimę i już się robić nie chce, a jak was szef dociśnie to płacz i lament, jak dzieciaki w podstawówce.....śmiechu warte.

0 0
ID:12349

Iga

Co za ludzie? Jak się batem pogoni to narzekają, jak się poluzuje to też płaczą. Wiem jak się pracuje w miejskich spółkach więc nie kompromitujcie się bo i tak chodzicie na pół obrotach a macie gwarancje pracy, no chyba że się totalnie opieprzacie, jak zapewne niektórzy związkowcy czy inni radni....Do roboty i nie biadolić!!!!!

0 0
ID:12350

poszukujący pracy

Dlaczego płaczecie że źle wam się dzieje ,przecież wy wszyscy tam pracujecie po znajomości ,w każdej spółce miejskiej jest towarzystwo wzajemnej adoracji

0 0
ID:12351

nieco starszy

Nie wiem , czy to pisze jedna osoba czy kilka ? , bo prawdziwi pracownicy to wewnętrznych spraw firmy / każdej firmy ! / i pracowniczych niesnasek nie wyciągają na forum , które akurat jest tym najmniej zainteresowane .
A podpowiem, że zawsze można się zwrócić do Rady Nadzorczej a jak to nie pomoże to do Sądu ,tylko wtedy jest jeden "mały"problem , mianowicie nie da się pisać pozwu anonimowo i do tego trzeba mieć argumenty i dowody świadczące o łamaniu prawa przez przełożonego.Pozdrawiam Załogę MPEC , mimo,że nie korzystam z owoców Ich pracy.

0 0
ID:12353

zbuntowany_kaloryfer

Faktycznie, trzeba mieć tupet aby pracować w MPEC i narzekać. Jestem w stanie zrozumieć człowieka pracującego u pazernego dorobkiewicza, który idąc każdego dna do pracy nie jest do końca pewien czy jeszcze pracuje. Ale Wy? Wstyd, totalna porażka. Jesteście jak pączki w maśle na tle innych ludzi i jeszcze Wam źle... i szukacie poparcia wśród internautów? Tfu! Osoba, która napisała ten artykuł wzbudza tylko odrazę.

0 0
ID:12356

bodzio

Kochani ,spokojnie, poczekajcie na wybory !!! Mieszkańcy rozliczą tych ludzi i ich kolesiów !!! I już nigdy nie dajcie się nabrac :
" czerwonej pajęczynie ".

0 0
ID:12357

Pytanie

Jest cenzura w Polsce ,czy jej już nie ma ?

0 0
ID:12358

bodzio

W tym wypadku masz rację - w MPEC nawet komin jest czerwony ...ale to może przypadek .

0 0
ID:12359

ŁKS

Komin ma barwy ŁKS-u

0 0
ID:12360

RTS

Chyba Widzewa który wugrał derby i rzadzi

0 0
ID:12362

MPEC

Tak, szefowa-kadrowa ponadczasowa dokładnie tak!!! Zmienia się jak kameleon. Co inny prezes to ona tez inna. Teraz zmieniła kolor na czerwony!

0 0
ID:12363

ach ten mpec

Kadrowa tylko szuka okazji jak skręcić aferę i wtedy drąży temat i tłamsi ludzi. To jest dopiero mobbing!!!

0 0
ID:12364

szuja

Ktoś sobie jaja z Was zrobił i tyle.

0 0
ID:12365

jp

ja chcę do bodzia bo bodzie najlepsi są w modzie .

0 0
ID:12371

Szczepan

mój mąż tam pracuje i sam mówił że połowa ludzi na talbetkach uspakajających poprostu Vice rządzi a naczelny to poprostu pionek w grze jak go przymykali to ludzi staneli za nim jak Pan z Lubrańca mści się to za ludzmi nie stanie - boi się o stołeczek

0 0
ID:12397

Niezorientowany ...

To ten Pan z Lubrańca ,który w godzinach swojej pracy urządza konferencje prasowe SLD transmitowane przez TV Kujawy ? Na konferencjach jest taki uczciwy ,spokojny ?

0 0
ID:12402

sportowiec

Może ktoś mi wyjaśni, czy zbieżność nazwisk szefowej Rady Nadzorczej MPEC (1500zl/mieś za oddychanie) i promotora córki niejakiego Pałuckiego A. to przypadek, czy pomoc córce w zdobyciu tytułu?

0 0
ID:12406

Sportowcu

To ciekawe ,czy mógłbyś rozwinąć ten wątek ? Widać ,że MPEC to taka góra lodowa -widać tylko komin ,a reszta....we mgle ..

0 0
ID:12418

hm?

No niestety! Tylko z opowieści spółka, która rewelacyjnie płaci i super traktuje ludzi! Reszta we mgleeeee! Jak ktoś się nie chce sam zwolnić, to piszą zaraz paragraf. Straszą itd...Nie jedną sprawę w sądzie już przegrali za nie podstawne zwolnienie pracownika! Ale nikt się tym nie zainteresuje z "miasta", nikt!!!

0 0
ID:12479

Bez podpisu

A ja jestem pracownikiem MPEC i czytając te wpisy mam wrażenie jakbym pracował w innej firmie. Młody prezes wydźwigną tą naszą bidę i wyciągną firmę z tego włocławskiego zaścianku. Ocencie to obiektywnie!!!! W trakcie kryzysu każdy dostał ekstra podwyżkę i ekstra kasę na koniec sezonu. Dodatkowo premie mamy na maksa. Więc niech się żony nie wypowiadają, chyba że stary całej kasy nie przynosi do domu tylko na inne laski puszcza....hihihi. Jeśli czytacie pisma branżowe to nasz MPEC z Włocławka od 2 lat podawany jest jako przykład firmy oszczędnie gospodarującej np. prądem i mocno ekologicznej. Więc trochę sprawiedliwości, dtodzu Państwo. A jak młody prezes jest niezależny i nie jest nikogo przydupasem to oczywiście że nikt go nie będzie lubił....A że stary prezes od was wymaga roboty to trzeba ją wykonać, bo firma się rozwija i kwitnie, a jak się komuś nie podoba to przecież może połozyc papier i iść do roboty do Nobilesu albo Anvilu....ciekawe ilu było by chętnych....

0 0
ID:12538

Kłamstwa

Proszę nie rozsiewać nieprawdziwych informacji. Pracuję w sądzie i z tego co wiem to MPEC wygrał we wszystkich sprawach które zostały zamknięte, nawet z poprzednim prezesem.....

0 0
ID:12544

fałsz

Na temat kłamstw i innych takich tam historii powinni się wypowiedzieć przywróceni do pracy pracownicy, a nie osoby, które nie wiedzą co się tam dzieje.
Myślę, że jeszcze nie jedna osoba powróci tam do pracy, po tym jak ja zwolnili z paragrafu (niesłusznie oczywiście)!

0 0
ID:12579

Członek PZPR

Niektórzy pracownicy za wcześnie zeżarli swoje czerwone legitymacje i prezio pokazuje im, że bardzo tym swoim czynem pobłądzili.

0 0
ID:12589

polityka....

O czy my mówimy? Jak ma być MPEC super firmą bez mobbingu, jak tam tylko polityka rządzi. Skoro niektórzy pozjadali partyjne legitymacje żeby utrzymać się w pracy!!!
W takiej firmie, gdzie tylko chodzi o politykę i sprzyjanie osobom aby zostać na stołku nigdy nie będzie normalnie traktować się pracowników. Nie mówiąc już o tych, którzy przychodzą bez poręki! Tacy z "ulicy" długo nie popracują, bo nikt się ich nie boi i nie ma z nich korzyści.
A tacy co są bezmózgami, ale mają "plecy" pracują i każdy na nich dmucha i chucha!
Nie polecam tam pracy z tego co mi wiadomo, pomimo, że zarobki niezłeee!

0 0
ID:12627

akinom

"bez podpisu" pracujesz w tej firmie to chyba masz przywileje i lepsze warunki od innych pracowników, nie musisz duzo pracować jesli tak myślisz i piszesz... a jak piszesz o pracownikach to napisz tez o sobie a nie cytuje: "stary prezes od was wymaga roboty", od Ciebie też!!! jesli sie dobrze orientuje to chodzi tutaj rzeczywiscie o mobing a nie o place, o ktorej najwiecej tutaj piszesz!

0 0
ID:12974

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA