Po powrocie do kraju po prawie dwumiesięcznej nieobecności poszedłem uregulować opłaty za TV kablową w firmie S.......
Opłaty dokonałem w siedzibie firmy przy ul.Hutniczej. Wielkie zdziwienie ogarnęło mnie wczoraj kiedy po 17 dniach od wpłaty dostałem wezwanie do zapłaty i wydrukowane braki we wpłatach.Za każde tego typu operacje fima karze dodatkową opłatą.Na końcu była zamieszczona informacja że niejasności można wyjaśniać telefonicznie i podany numer. Od razu chciałem wyjaśniać całą sprawę jednak panie od godziny 17.45 przygotowywały się do wyjścia i nikt nie chciał ze mną rozmawiać.Słuchawka telefonu była podnoszona i odkładana. Z tego co wiem dokumenty trafiają do Łodzi więc po jaką cholerę ten monopolista w naszym mieście ma biuro? W dobie elektroniki i pięknie wyposażonych sal obsługi firma powinna stworzyć jakiś podgląd wpłat a nie działać po czasie na ślepo. Inną sprawą jest koszt monitu i wysłania ekipy serwisowej do klienta. Przecież za nieuzasadnione wezwanie do firmy klient powinien mieć prawo wystawnienia noty obciążającej firmę za dojazd,czas itp. Dlaczego w naszym mieście działa jedynie ta TV kablowa? Czy ktoś dba o to żeby nie pojawiała się konkurencja dla tego bardzo drogiego i cienkiego w programy monopolisty?