Czepianie sie przeszlosci to jest odwrocenie uwagi od...

Czepianie sie przeszlosci to jest odwrocenie uwagi od obecnych problemow.Wedlug IPN Wojciech Jaruzelski zostal zwerbowany przez Czeslawa Kiszczaka. No i co z tego ? Teraz tez wzajemnie werbuja sie.Zajmowali sie zadaniami kontrwywiadowczymi. We wszystkich krajach to istnieje. Dlaczego nie Krytykuje sie przestepstw CIA, ktora panoszy sie rowniez w naszym Kraju ? Jaruzelski uratowal Polske przed rozlewem krwi i nie chcial interwowania Zwiazku Radzieckiego. Zreszta Jaruzelski bronil Polske w czasie ostatniej wojny swiatowej, byl ranny. O co teraz ci wszyscy pajace czepiaja sie go. Wcale nie sa lepsi, bo pchaja nasz kraj do nielegalnych wojen.

18 komentarzy

bóm

Od zarania dziejów, to jest zagrywka każdej władzy, która nie ma pomysłu jak mądrze rządzić - jak zapewnić rządzonym chlebek. I wobec braku tego chlebka serwuje się igrzyska.
Najlepiej wtedy poszukać układów, czy wrogów. Wrogowie mogą być aktualni, bądź historyczni, prawdziwi, bądź (najlepiej) wirtualni. Ale dobry wróg nie jest zły - podnosi rangę przywódcy. Przywódca jest ważny, wielki (che che) i wspaniały, bo jednoczy otumanionych w walce. A najlepiej jak wróg jest chory i umierający, bo wtedy można go kopać ze łzami chrześcijańskej miłości, a leżący i kopany przecież nie podskoczy - nawet kopiącym karłom.
Tchórze charakteryzują się tym, że kąsają stadnie (jak wilki, czy hieny). Żeby stanąć oko w oko z przeciwnikiem, który nie jest słabszy, potrzeba prawdziwej odwagi. Ale wtedy niektórzy robią PiSsi PiSi. Ze strachu.

0 0
ID:12622

Johan

Oliwia poznaj fakty- W przededniu rocznicy stanu wojennego i masakry górników z kopalni “Wujek” dowiedzieliśmy się, jakim to bohaterem był w 1981 r. tajny współpracownik Informacji Wojskowej o pseudonimie “Wolski”. Gen. Wojciech Jaruzelski był – jak twierdzi - bliski samobójstwa w przypadku interwencji sowieckiej. Cały czas “trzymał pod ręką pistolet” i zastanawiał się, czy go użyć. Podobne bajania słyszeliśmy już od gen. Czesława Kiszczaka m.in. w wywiadzie dla “Dziennika Bałtyckiego” w grudniu 2008 r. Mało tego, generał K. mówił wtedy, że w 1981 r. wojsko otaczało miasta nie po to, by pacyfikować opór społeczny, ale by… osłaniać je przed armią sowiecką. Proszę, jacy z tych WRON byli patrioci. A my okazaliśmy się tacy niewdzięczni i zamiast bić hołdy, prowadzimy komunistów na ławy oskarżonych za różne grudnie, i jeszcze dodatkowo IPN śmie twierdzić, że stan wojenny był zbrodnią komunistyczną … Jak tak można. Przecież WRON chciała dobrze, a “sowiecki generał w polskim mundurze” to był w rzeczywistości gorący patriota własnym życiem ryzykujący “dla ojczyzny ratowania”. Wysiada przy nim i Konrad Wallenrod.
Tyle tytułem gorzkiej ironii, gdyż Jaruzelski, by użyć słów Zagłoby do księcia Janusza Radziwiłła, to nikt inny tylko “zdrajca, zdrajca, po trzykroć zdrajca”. Służba Sowietom, współpraca ze zbrodniczą Informacją Wojskową, strzały do robotników, pacyfikacja – wespół z Kiszczakiem - oporu społecznego w latach 80... To były prawdziwe osiągnięcia władzy Jaruzelskiego, którą otrzymał z nadania Kremla. Im więcej bił i strzelał, tym bardziej był tam “w honorach”.
Ile jeszcze podobnych durnot, zafałszowań i kłamstw na temat stanu wojennego i komunizmu w ogóle usłyszymy od współczesnych renegatów i ich politycznych kumpli? Zapewniam, że wiele i z każdym rokiem, gdy pamięć ludzka będzie się zacierać, a świadkowie umierać - coraz więcej. Aż w końcu dojdzie do tego, że 100 procent ankietowanych w sondażu powie, że stan wojenny był ratunkiem dla Polski, członkowie WRON to sami patrioci, a 10 milionów członków „Solidarności” to zaprzańcy. Będzie to pokłosie tzw. transformacji spod znaku Michnika oraz prania mózgów przez „GW”. Układu okrągłostołowego, który zapewnił Jaruzelskiemu prezydenturę, funkcjonariuszom PRL święty spokój, forsę na leki, a agenturze spokojny sen przerywany jedynie paroma paroksyzmami wolnościowymi i próbami dekomunizacji.
Generalnie, bezkarność właścicieli PRL spod znaku PZPR i SB, to dowód, że żyjemy w rezerwacie komunistycznym, albowiem gdybyśmy żyli w państwie demokratycznym, Jaruzelski za swoje zbrodnie dawno poniósłby odpowiedzialność. Zostałby zdegradowany i siedziałby w więzieniu, lub – co traktuję jako minimum – po skazaniu dostałby wyrok w zawieszeniu. I wbrew temu co twierdzi wielu przeszkodą nie może być podeszły wiek, przede wszystkim dlatego, że nie było skruchy. A to skrucha jest warunkiem przebaczenia. Zamiast niej mamy wciąż komunistyczną butę i pogardę dla innych.
Prawda jest bowiem taka, że generał nie poniósł i nie poniesie - podobnie jak inni wyrobnicy systemu zbrodni ani deka odpowiedzialności dopóki u władzy będzie tzw. salon. Nieprzypadkowo po “okrągłym stole” lewica “Solidarności”, obejmując władzę, raz że zrobiła amnestię, dzięki której do dziś IPN nie może skazywać esbeków, a po wtóre orzekła, że winny wypaczeniom i zbrodniom był system. System, a nie ludzie, wykonawcy czy mocodawcy zbrodni. System, czyli coś bezosobowego. Nie można było przecież skazać kumpli z Magdalenki, tym bardziej że tzw. styropianowe elity trzymane były na teczkowym sznurku przez Kiszczaka i ludzi z dawnego SB. Nie doszło więc do postawienia autorów stanu wojennego przed Trybunałem Stanu, po 1989 r. w zasadzie nie osądzono ani tych, którzy strzelali, ani tych, którzy wydawali rozkazy. Wyjątkiem była sprawa „Wujka”, ale doskonale pamiętamy w jakiej nagonce na rodziny ofiar przez wiele trwał ten proces z kolejnymi instancjami odwoławczymi. „Wujek” to jednak – powtórzę – wypadek przy pracy, czego znakomitym dowodem są skandale towarzyszące kolejnym procesom o grudnie. Jaruzelskiego, by uchronić go od kary, przedstawia się jako wyczerpanego i schorowanego staruszka – ofiarę dekomunizacyjnych wampirów, łaknących krwi. Staruszka, któremu wracają siły i zdrowie, gdy biegnie do tvn24 bronić zbrodni komunistycznych i który kpi sobie ze wszystkich. A najbardziej z rodzin ofiar jego antypolskich rządów.
Uwiązania agenturalne „styropianu” spod znaku Unii Demokratycznej i jej późniejszych klonów z Platformą włącznie, fraternizacja z czerwonymi, doprowadziły do tego że ci, którzy kiedyś utrzymywali system komunistyczny, dusząc w przenośni i dosłownie niepodległościowe dążenia społeczeństwa, są obecnie największymi beneficjentami demokracji, atakując tych którzy domagają się rzeczy podstawowej – odpowiedzialności za zbrodnie.. Niezły to rechot historii.
Od lat komunistycznych, od stanu wojennego, kolejnych grudni, upływa coraz więcej czasu. Albert Camus w “Dżumie” napisał niegdyś o potrzebie pamięci i wzajemnego edukowania się: - Wszystko, co człowiek może wygrać w grze dżumy i życia, to wiedza i pamięć. (…) Bakcyl dżumy nigdy nie umiera i nie znika, może przez dziesiątki lat pozostać uśpiony w meblach i w bieliźnie, czeka cierpliwie w pokojach, w piwnicach, w kufrach, w chustkach i w papierach, nadejdzie być może dzień, kiedy na nieszczęście ludzi i dla ich nauki dżuma obudzi swe szczury i pośle je, by umierały w szczęśliwym mieście”.
Właśnie… Ta dżuma to chwila, w której o mrocznych czasach będą uczyć nas wyłącznie TW “Alek”, TW “Bolek”, TW “Wolski” i tysiące innych zaprzańców korzystających z dobrodziejstw rządów agenturalnego salonu. Wszystko ku temu na razie zmierza. Po to Platforma robi zamach na niezależny IPN.

0 0
ID:12623

zbuntowany_kaloryfer

Oliwia, co Ty sobie bierzesz na głowę CIA, Jaruzelskiego i Związek Radziecki hehe? Idź kobieto, kup sobie nowe buty czy inną kiecę i świat zaraz wyda Ci się lepszy;))

0 0
ID:12626

szuja

Zbliżają się wybory nowego Prezia w IPN .To ,to mały pikuś. Już Kurtyka zrządził ekshumację Pyjasa.A jak!

0 0
ID:12628

Zwiadowca

Kraj który nie ma dobrze rozwiniętej swojej agentury zarówno szpiegowskiej jak i kontrwywiadowczej po prostu nie istnieje. Polska jest jedynym krajem na świecie gdzie ujawnia się nazwiska agentów. Takie głupie rozumowanie polityków idących jedynie na populizm doprowadza kraj do katastrofy. Dla mnie generał Jaruzelski jest człowiekiem honoru. Nigdy nie unikał odpowiedzialności za swoje czyny. Śmieszą mnie badacze z IPN którzy doszukują się wzmianek czy wojska byłego ZSRR wejdą do Polski czy też nie. Otóż tak można sobie gdybać bez końca. Te wojska były już u nas,nie musiały wchodzić. W latch 80-tych na naszych poligonach były też jednostki armii czechosłowackiej (CSLA-Ceskoslovenska Lidova Armada) i NRD ( NVA-Nationale Volks Armee). Rozmawiałem z kilkoma z żołnierzy którzy byli u nas wtedy,widziałem zdjęcia. Dla mnie nie ważne są "sukcesy" IPN,u wiem swoje na tyle na ile widziałem.

0 0
ID:12632

jp

Oto słowo Johana,cichego bohatera,histeryka IPN.Ile jeszcze podobnych durnot,zafałszowań i kłamstw na temat stanu wojennego będziesz opowiadał jako współczesny renegat/cyt. z twojej wypowiedzi/wraz ze swoimi kumplami,którym nie były obce zdobycze socjalizmu/wykształcenie,ukończone szkoły,mieszkania itp./.Prawda boli,ale można się do niej dostosować,zależy jak wieje wiatr

0 0
ID:12635

bóm

Do Johan
Tak skomponowany zestaw tzw. faktów chętni mogli obejrzeć w TVPiS (ja dla zachowania zdrowia psychicznego ODprogramowałem stacje tego nadawcy). W historii i włączanie jej do aktualnej polityki charakterystyczne jest dla cierpiących na niemoc intelektualną, której głównym przejawem jest brak pomysłów na przyszłość. Sieją więc animozje w społeczeństwie osobiście i instytucjonalnie Insynuując Paranoiczne Niedorzeczności.
Ale już niedługo spoczną tam gdzie lubią i gdzie ich miejsce - na śmietniku historii.
Amen.

0 0
ID:12637

cyklista

Szanowni j.p i bóm.A co Wy Czcigodni panowie wiecie na temat stau wojennego ?Jedynie co prawi imć Zwiadowca pkrywa sie z prawdą.Będąć w JW-3136 [3 Warszawski Pułk Pontonowy]widziałem delegacje oficerów armii Czechosłowackiej i NRD-owskiej.Czy myslicie,żę wojna domowa nie wisiała na włosku.Co za problemem byłoby zastrzelić przez poborowego swojego znienawidzonego dowódcę plutonu,kompanii,batalionu?
Podaje realia z życia wzięte.Odwaliłem dwa i pół roku przez stan wojenny.Czy uważacie,żę my poborowi strzelalibyśmy do swoich matek,sióstr,braci,ojców?.Nie na pierwszy ogień poszliby ci którzy wydaliby rozkaz.Popytajcie wśród żołnierzy poborowych jakie byly nastroje w wojsku.Nawet wśród kadry zawodowej.Za co zdegradowano Z-cę d-cy jednostki
d/s technicznych w JW-3136.Czekam z niecierpliwośćią domorośli historycy na Wasze wypowiedzi.Pobór wiosna1980

0 0
ID:12641

Johan

Cyklista co Ty opowiadasz,przecież sam od Bronisława Wildsztajna słyszałem jak to było.Myślę że Ty w cale nie byłeś małolacie w żadnym wojsku.

0 0
ID:12642

Johan

Do cyklisty -to nie ja napisałem ten komentarz że jesteś małolatem i nie byłeś w wojsku,domyślam się kto to.Nie będę wymieniał nicku ,ale są to osoby z deficytem umysłowym

0 0
ID:12643

Johan

Nick- bóm ,jp to są fakty a faktom się nie zaprzecza . saecula saeculorum.Pozdrawiam cyklistę

0 0
ID:12644

aBc

"zawiadowca", powinieneś nauczyć się na pamięć to co napisał "Johan",tylko czy coś byś z tego zrozumiał? Nie rozumiesz zupełnie co znaczy słowo -honor-,o Bogu i Ojczyźnie już nie wspomne.

0 0
ID:12645

szuja

John-weź się palanciciunio zarejestruj i spoko

0 0
ID:12649

Oliwia

Stwierdzam, ze jeszcze jest za wczesnie aby skonczyc z ta paranoja przeszlosci. Ale czas okaze ze te wszystkie "pseudobadania" polegajace na donosach sa smieszne i niedorzeczne. W jakim to kraju ksieza beda mogli odprawiac msze podczas strajku. Pytam sie czy jakis ksiezulek moze teraz wejsc ze swoim kropidlem na teren zakladu zeby podjudzac wyjatkowo naiwnych ludzi, ktorzy ukrecili sami bat na siebie.

0 0
ID:12651

Zwiadowca do aBc

Być może jakiś tabor kolejowy zrobił Tobie dodatkową bruzdę na gładkim móżdzku i dlatego zatytuowałeś mnie "zawiadowcą". Nie znasz mnie i na pewno nie masz prawa pisać co znaczą dla mnie te trzy słowa. Być może dla Ciebie honorem jest odwracanie się od kumpli na których z wzajemnością donosiliście na siebie do SB,Ojczyzną chyba jest dla Ciebie brama w której spożywaliście wina kiepskiej marki i psioczyliście na ustrój. No i teraz uważasz się za wielkiego bojownika o wolność.

0 0
ID:12654

wykształciuch

Zawiadowca- puknąć w stół a nożyce się odezwą tylko nie bluzgaj ,filozofie podwórkowy.

0 0
ID:12660

do wykształciucha

czyżby element solidarnościowy się oburzył jak zwiadowca napisał prawdę?

0 0
ID:12664

szuja

Nie martw ,to tylko popłuczyny solidarności i socjalizmu.Buhaha

0 0
ID:12675

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA