W naszej telewizji sa niby to wywiady z politykami. Ale zaden...

W naszej telewizji sa niby to wywiady z politykami. Ale zaden z dziennikarzy nie zadaje pytan, ktore zadaliby prosci ludzie. Jak widac dziennikarze dobrze sie maja i problemy spoleczenstwa niewiele obchodza ich albo boja sie o posadke i nie chca narazic sie. I to ma byc wolnosc slowa ?

9 komentarzy

osa

Jeśli chodzi o tv Kujawy to prezenterzy i dziennikarze są (przepraszam ale tak uważam )niekompetentni, nieelokwentni i nie urodziwi, zastanawiam się kto rekrutował ich do pracy, z pewnością nie był to casting ;)

0 0
ID:12653

bóm

A o co Krystna zapytałaby tych polityków swoim przaśnym, prostym językiem.
Pytojcie kobito – moze któś wom łodpowi. Co wos boli?

0 0
ID:12658

cyklista

Myslałem,że ma Pan troche kultury Panie bóm.Nie wszyscy są tacy elokwentni i wykształceni jak Pan.A każdy ma prawo do wypowiedzi,bez wzgledu na stylistykę i formę.Komunistyczne bucostwo wychodzi z worka.

0 0
ID:12663

bóm

do Szanownego Cyklisty
Sytuacja trochę podobna to tej, którą opisywał Reymont w „Chłopach”, gdy Kuba pcha się zbyt blisko ołtarza.
Aby uprościć – mając świadomość swoich umiejętności, można byłoby odnosić się do zaproponowanych przez innych problemów. Żeby zgłaszać nowe – należy jednak dysponować trochę innym warsztatem.
Może rzeczywiście trochę przegiąłem (za co bardzo przepraszam), ale nie miałem pomysłu, jak dać do zrozumienia wiadomej osobie, że jej nadmierna aktywność i umiejętności warsztatowe nie idą w parze.
Tym niemniej – jeszcze raz szczerze przepraszam.

0 0
ID:12667

cyklista

Czcigodny bóm.Z całą szczerościa powróciłem do Twojej wypowiedzi na tym portalu o podziale na hrabiów i resztę.Czy uważasz,że podanie ręki stróżowi przez dyrektora przynosi temu drugiemu ujmę? Umiejetniość szacunku dla drugiego człowieka jest dla mnie normalna sprawą.Nawet idąc ulicą w swojej dzielnicy potrafi podać rękę równieśnikowi z którym wychowywałem sie na dzielnicy pomimo ,iż wielokrotnie przebywał w miejscu odosobnienia.Pozdrawiam.

0 0
ID:12668

Krytyna

To mnie boli rowniez, ze sa tacy ludzie jak Pan. Ublizanie innym nie nalezy wcale do wysokiej kultury. Widze, ze Pan jest szczesliwcem skoro Pan nie ma pytan. hm...wszystko wiem.

0 0
ID:12669

szuja

Re cyklista cyt...
.Czy uważasz,że podanie ręki stróżowi przez dyrektora przynosi temu drugiemu ujmę?...koniec cytatu.
Ja uważam ,że powinieneś napisać odwrotnie. W tedy bym odpowiedział ,że tak.

0 0
ID:12672

zbuntowany_kaloryfer

bóm, no istotnie troszkę mocno objechałeś Krystynę. Fakt, że Ona ma dość osobliwy sposób widzenia różnych aspektów naszej rzeczywistości, ale mimo wszystko. Choć moim zdaniem Oliwia jest jeszcze bardziej egzotyczna, że tak powiem hehe.
Mimo wszystko ładnie z Twojej strony, że przeprosiłeś.

Co do dziennikarzy to czasem warto by im przypomnieć, że odpowiadają przed wymiarem sprawiedliwości jak pozostali obywatele.
Zgodzę się z częściom wypowiedzi dot. pracowników TW Kujawy. Tzn. nie zgodzę się tylko z jednym fragmentem. Nie uważam aby właściwe było ocenianie kogoś za urodę bądź jej brak. Typ urody Nie jest niczyją winą ani zasługą, a poza tym uroda rzecz względna - jak powiada przysłowie "jeden woli żonę, a drugi teściową". Ale oczywiście zdaję sobie sprawę, że od dobrych kilkunastu lat każda panienka musi wyglądać jak lala z żurnala. Tak na dobra sprawę cierpi na tym większa część populacji, bo ludzie popadają w depresje różne, coraz młodsi zapadają na anoreksję. Wg mnie ten szalony pęd ku coraz doskonalszemu wyglądowi, to taka obrzydliwa forma wyścigu szczurów . Wyścigu, w którym zyskują krocie chirurdzy plastyczni, różne pokręcone salony odnowy biologicznej i inne cudactwa takie jak np. solaria, ot co.

0 0
ID:12679

Ada

Oliwia mowi glosno to, co miliony ludzi mysli tylko nie smieja powiedzec tego bo boja sie. Brawo Oliwia. Pani Krystyno niech Pani nie przejmuje sie niektorymi wypowiedziami. Co do dziennikarzy to Pani ma racje.

0 0
ID:12683

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA