Nie tylko w Kościele katolickim dochodzi do seksualnego...

Nie tylko w Kościele katolickim dochodzi do seksualnego wykorzystywania dzieci.

Zamieszkane przez ortodoksyjnych Żydów miasto Bnei Brak niedaleko Tel Avivu zostało uznane przez izraelską organizację pozarządową za stolicę pedofilii - czytamy na internetowych łamach "Rzeczpospolitej". Dochodziło tam do licznych przypadków molestowania dzieci przez członków rodziny oraz gwałcenia uczniów przez rabinów.
http://www.rp.pl/artykul/447387_Izrael__Ultraortodoksi_oskarzani_o_pedofilie.html

9 komentarzy

bóm

A czy w wlocku są szkoły prowadzone przez Żydów?

0 0
ID:12706

bóm

Pawlak[z filmu "Sami swoi'](parafrazując) uważał, że trzeba opiekować się swoimi własnymi wrogami.

0 0
ID:12707

ja

nie mówimy o innych wyznaniach tylko o wszech panującym KK ,tylko dlatego czepiamy się tego wyznania bo przez dwa tysiąclecia wciskali nam kit i do dnia dzisiejszego uważają się za nieskazitelnych z czystymi rękoma.Mało tego nas jeszcze umaralniają , narzucają swoje chore ideologie jak powinniśmy żyć a sami co robią !!!!!

0 0
ID:12710

cyklista

Jest to prowokacja ze strony świeckiego Państwa Israel w stosunku do ultraortodoksyjnych Żydów nieuznających Erec Israel,czy wręcz majacych do niego wrogi stosunek.W postępowaniu,tradycyjnych ubiorach,stosowaniu sie do zasad Tory i Talmudu można porównać ich do chrześcijańskich Mormonów.Stanowią zamknięte enklawy społeczne.

0 0
ID:12713

zbuntowany_kaloryfer

Tego typu sprawy zdarzały się i zdarzają wszędzie - niezależne od narodowości czy wyznania obywateli.
W sumie to nawet ciekawi mnie, kiedy taka Holandia czy Francja zalegalizują pedofilię. - Jak wtedy to nazwą??? I ciekawe, co będzie następne - kanibalizm może?
I nie żartuję, przeca rządy tych państw popierają (bądź przymykają oko) na wszystko co haniebne i urągające człowiekowi. Oczywiście "w imię wolności".

0 0
ID:12722

q66

Czy ten wpis oznacza, ze niejaki szuja bedzie teraz biegal po Wloclawku i okolicach aby szukac ortodoksow ?

To moze poszukaj jeszcze wyznawcow islamu, przedtem popatrz sobie na zdjecia, bo nie wiem czy tekst angielski zrozumiesz - kobiety okaleczone za odrzucenie propozycji malzenskich (w najwiekszym skrocie).

Cyklisto czy mozesz podac jakis namiar do siebie ?
Chcialem Cie zapytac o kilka spraw zwiazanych z zapomniana historia Wloclawka.

0 0
ID:12724

szuja

re.~q66
Nie łapię o co Ci biega?

0 0
ID:12728

cyklista

Szanowny q66 czy uważasz opowieści o wędrówce za karawanem od starego szpitala na cmentarz komunalny za oryginalny sposób spędzenia czasu? Odprowadzenie zwłok połączone z wycieczką przez całe miasto.Stary jarmark zwierząt na Zazamczy tuz za krzyżem.Przejażdzki wąskotorówka [na gapę]na Falbankę.Pozdrawiam.

0 0
ID:12731

q66

Do Szuji i Cyklisty.
Wybaczcie, ze pozno i "hurtem" ale to musi jeszcze przejsc przez cenzure forum - mastera.

Szuja - to ja nie lapie po co ten wpis - czemu to ma sluzyc ? Widze adres strony wloclawek.info.pl. Czy nie ma juz nic we Wloclawku co zasluguja na uwage ?

Cyklisto, szukam tych co powiedza mi cos o budowlach, ktorych juz nie ma, podworkach, na ktorych nie ma stosownych tablic, o zapomnianych liczbach jak 25% do 39...
Myslalem, ze to byl dobry adres ...

0 0
ID:12734

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA