Pod koniec pontyfikatu Jana XXIII, w 1962 r., została wydana...

Pod koniec pontyfikatu Jana XXIII, w 1962 r., została wydana super tajna instrukcja "Crimen Sollicitationis". Oficjalnie nie uchylił jej ani Paweł IV, ani santo subito Jan Paweł II, ani Benedykt XVI. Jak można nakazywać wiernym przestrzeganie podstaw wiary w Boga i jednocześnie pod karą automatycznej ekskomuniki ukrywać przestępstwa pedofilii popełnione przez duchownych oraz samych przestępców w sutannach, niszczenie dowodów zbrodni i bezkompromisową walkę z poszkodowanymi, zakazywać zaś współpracę w tych sprawach z organami ścigania.DZIWNE ,ŻE W POLSCE PRZESTRZEGA SIĘ JEDNAK ZASAD WIARY.buhahaha

13 komentarzy

Przepraszam

Nie neguję bezprawia w kosciele ,ale czy nie spotkałeś się ostatnio z posłanką Senyszyn ,która trochę niedokładnie(wybiórczo) uczyła się historii ? Czasami trudno zrozumieć o czym mówi .

0 0
ID:12892

aBc

Co Tobie niedowiarkowi do zasad wiary ?

0 0
ID:12893

bóm

Posłanka Senyszyn zna historię powszechną, w odróżnieniu od niektórych prawoskrętnych moherów, które uznają historię przefiltrowaną przez sita indoktrynerów paranoicznej nienawiści, czy pisanej pod dyktando Kongregacji Doktryny Wiary (pewno większość moheropodobnych nie wie co to).
Żeby zrozumieć co mówi pani profesor, trzeba mieć IQ powyżej 100.
Tzw. niedowiarki z trwogą obserwują to, co katole nazywają zasadami wiary, bo ci ostatni poprzez swoją agenturę wpływają na prawo stanowione i chcą swojemu fundamentalistycznemu >>widzi mi się

0 0
ID:12894

szuja

aBc-nigd nie napisałem ,że jestem niewierzący a nawet gdyby to jednak mam prawo zabierać głos w tej sprawie bo to i za moje pieniądze ta czarna burżuazja wyprawia to co wyprawia. Jak się chcą pukać między sobą ,to jeszcze rozumiem ale wciągać w to dzieci i gwałcić .Chyba masz z nimi coś wspólnego,czy jak? To czemu bronisz takich ludzi.To oni są wierzący?Ja pierduch,jak mówi Cesio cz inny "włatca móch".Dodam ,że zamiast w dzwony ,powinni bić w balerony a jak się zbliżają Gorzkie żale,"nie bić zwierząt" wcale.Buhahaha

0 0
ID:12896

zbuntowany_kaloryfer

Szanowny bóm; Piszesz o "paranoicznej nienawiści". Czy zdajesz sobie sprawę jaki olbrzymi ładunek nienawiści zawarty jest w opublikowanym przez Ciebie komentarzu?
Gdybyś był w stanie zapomnieć choćby na chwilę o własnych uprzedzeniach i z dystansu przyjrzeć się swojemu tekstowi, z pewnością byś dojrzał tę nienawiść i agresję.
Gdybyś spojrzał choćby z pozycji ateisty, a nie ateisty wojującego. Bo tak się składa, że należysz (moim zdaniem oczywiście;) do ateistów wojujących (podobnie jak ta straszna kobieta Senyszyn;))

0 0
ID:12899

Ktoś

Tu wspomniał o agenturze -czyżby TW(Tajni Współpracownicy ) z UB I SB byli na usługach kleru , a posłanka nie była na TYCH lekcjach ? Chyba ,że dokumenty z instytutu Gauka w Niemczech kłamią .

0 0
ID:12902

szuja

A przeciwko komu, czemu buntuje się jak nazwa wskazuje nasz kaloryfer? Przyznaję ,że twoje komentarze i artykuły są jak kołysanki.Buhahaha

0 0
ID:12904

cyklista-wylogowany

Bardzo wysoka licytacja!
Nie wchodzę-Mam parę czwórek-Pass

0 0
ID:12905

bóm

Szanowny zbuntowany_kaloryferze. Ładunek emocjonalny mojej wypowiedzi oceniłeś prawidłowo, ale (jak robi w takiej sytuacji większość katolików, łącznie z Watykańczykami) nie odniosłeś się merytorycznie do ani jednego słówka. Zwykle, gdy opisuje się niegodziwości funkcjonariuszy kościoła rzymsko-katolickiego, ci ostatni odbijają piłeczkę nie skruchą, przeprosinami, lecz głośno krzyczą o ataku na nich (nieuzasadnionym ataku oczywiście). To taka taktyka >>łapaj złodzieja pies szczeka, a karawana idzie dalej

0 0
ID:12906

aBc

"bóm"- czym więcej zaprzeczasz o swojej wojowniczości tym bardziej potwierdzasz, jak bardzo wystaje Ci słoma z Twoich gumiaków. Możecie razem z tym "szują" zawracać Wisłę kiję, ale uprzedzam,że wasze wysiłki spalą na panewce. To wołającego głos na pustyni.Pozjadaliście swoje niestrawne (bo plastikowe) czerwone legitymacje i teraz macie kłopoty z układem trawienny. Stąd Wasze frustracje. Zalecam wizytę u lekarza gastrologa.

0 0
ID:12908

szuja

~aBc
Lepiej zawsze mieć nicka Szuja ,niż być takim jak ty.Pewno byłeś ministrantem i "TO" ci się spodobało.Widzisz nie każdy miał raczej wątpliwy zaszczyt w ten sposób czarnuszkom posługiwać. Buhahaha

0 0
ID:12919

wadera

Szanowny aBc,proszę mi wytłumaczyć skąd w Panu taka zaciekłość obrony pedofili?
http://forum.wprost.pl/polska/?w=210144&new=1

0 0
ID:12920

jp

Szanowny/a/abc "jak byłem bogaty,ksiądz zagladał do mej chaty,jak nie dałem na ofiarę ksiądz powiedział że straciłem wiarę.Jakie to uczciwe i godne!!!!!!!!

0 0
ID:12964

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA