Osoba odpowiedzialna za przygotowywanie informacji z naszego...

Osoba odpowiedzialna za przygotowywanie informacji z naszego miasta, powinna zostać upomniana przez włodarza Włocławka za dopuszczenie do publikacji informacji, o organizacji tegorocznych "Dni Włocławka". Zawarta w tym tekście fraza:" Wyklucza się występy zespołów disco polo", obraża wielu sympatyków muzyki tego gatunku. Dlaczego się wyklucza? Bo? Ten urząd to pomyłka, a taka mała jedna Pani chyba ma wiele kompleksów, żal mi jej. Życzę klapy, a zapewniam, że bijatyk, będzie sporo przy waszej super muzie. Już tak kiedyś było, ludzie wracali całymi rodzinami do domu. Nie idzie tą drogą co S....., nie powtarzajcie błędów tamtej ekipy. A osoba, która pozwoliła na publikację tego tekstu, chyba powinna przeprosić, przynajmniej mnie, bo płacę też na to miasto, i poczułem się urażony.

15 komentarzy

zbuntowany_kaloryfer

I słusznie, że bez discopolowców. Po co Włocławkowi obciach?

0 0
ID:12997

anty zbuntowany kocur

Pewnie puszczą disco angolo i będą miałczeć do tekstu którego nie rozumieją

0 0
ID:13000

stokrotka

A jak bardzo czujesz sie urazony???

0 0
ID:13002

Mieszkaniec

Urzędasy pewnie ogłoszą konkurs na to kto ma wystąpić,zwycięzca będzie znany i tak przed samą imprezą.To tradycyjna metoda urzędasów z włocławskiego UM. Opisywano już tutaj niejedne przekręty w ich wykonaniu takie jak postawienie najdroższej tablicy (ich ilość przybywa w mieście)itp.

0 0
ID:13003

Mam kapelę

Są przecieki że będzie grała kapela Klimka Bachledy ,co wy na to?

0 0
ID:13005

winyl

Ja już wielokrotnie pisałem, że taki rzecznik dla ratusza to wstyd. Nie wdzę nic złego w muzyce disco polo, bo wiele ludzi przy niej się bawi i "wyluzowuje". Ciekawe, czyj to był pomysł. Patrząc na wielokrotnie już komentowany styl pani Moniki Budzeniusz, to dziwię się że ma jakieś problemy z zaakceptowaniem tego rodzaju muzyki.

0 0
ID:13007

Fan disco polo

Wolę zespół disco polo niż "światowej sławy"Edzie Górniak ,Justynkę Steczkowską ,Flintę i inne pokraki szpanerki

0 0
ID:13011

szuja

Co to za marynata ?

0 0
ID:13013

nina

No, ma być górnolotna gwiazda pop...Z fochami i wymaganiami. Ratusz jest taki przecież elegancki (ha,ha). Dni Włocławka są dla nas wszystkich , a nie tylko dla pani rzecznik. Rozumiem, że uwielbia piosenki np. Edyty Górniak, czy Steczkowskiej, ale jak tak to niech słucha tego w domu i nie ogranicza się tylko do swojego gustu. Choć rzeczywiście, zgadzam się z winylem, o dobrym guście tej pani mowy być nie może.

0 0
ID:13017

cyklista-wylogowany

Pisząć o piosenkach disco-polo należy pamietać,że jest to typowy Polski produkt.A czymże była piosenka napisana przez Janusza Laskowskiego a póżniej zawłaszczona przez "bożyszcze" władzy PRL Marylę Rodowicz.Czy nagroda jaką zdobyła w Opolu za "Kolorowe jarmarki"to nie disco-polo?Jest to twórczość spontaniczna- lepsza lub gorsza w swojej wymowie pod wzgledem muzyki,tekstu,aranżacji ale jednak Polska.To zrodziło sie u Nas w Kraju.Nie jestem zagorzałym zwolennikiem ani przeciwnikiem tego typu muzyki.Może od "majteczek w kropeczki" wole czarne stringi i czarne pończochy.Ale lepsze to od czarnej muzyki z amerykańskich slumsów śpiewanych przez podejżanych typów o nie wiadomo jakiej proweniencji-rapu i hip-hopu ściagniętej do Polski.
A czym różni sie muzyka country(wiejska) od disco-polo.W niemal każdym z utworów country podobne brzmienie.Każdy lubi inny rodzaj muzyki.Czy np. w piosenkach zespołów "Golec uOrkiestra" lub "Zakopower" nie pobrzmiewa trochę ludowej muzyki którą znamionuje disco-polo.
A tak poza tym zapraszam miłośnika marynat- Czcigodnego Szuję na koncert organowy do włocławskiej katedry.Czarno-czarni nie gryzą.
Jestem trzy razy za
odkąd istnieje disco
myję sie mydełkiem Fa

0 0
ID:13018

Fan disco polo

Może ratusz zaprosi słynnego rapera Peję,gdzie nawet ma tatuaże na rękach Szacun dla ludzi ulicy,oj będzie się dział.

0 0
ID:13024

szuja

re~cyklista-wylogowany
Najlepsze organy są w Oliwie.

0 0
ID:13028

cyklista-wylogowany

Mysle,że najlepsze organy ,to te które nie musza podlegać transplantacji.

0 0
ID:13036

Wielbicielka disco polo

To jakaś pomyłka.Dla mnie to jest po prostu śmieszne,Urząd Miasta nie wie co robi.Przecież od wielu lat na tych właśnie imprezach grały zespoły disco polo i nikt nie miał żadnych obiekcji.Ludzie bawią sie jak przy żadnej innej muzyce,są tłumy.Na tego rodzaju imprezach jak tylko zespół tworzący inne klimaty zajmuje scene,ludzie się gdzieś rozpływają.Moim zdaniem to będzie totalna porażka,urzędnicy dostrzegną to już po fakcie,ale na żale będzie już wtedy za późno.Gwarantuje,że kolejna impreza tego typu w przyszłym roku będzie wzbogacona zespołami disco polo.Nie obchodza mnie opinie ludzi słuchających innych gatunków muzyki,ja wiem swoje.Ale nikogo nie krytykuje,jak robią to inni,którzy preferują inny rodzaj muzyki.Każdy ma prawo wyboru.

0 0
ID:13087

zbuntowany_kaloryfer

Wielbicielka, nie pisz, że "nikt nie miał obiekcji", bo np. ja miałem. I wielu moich znajomych nie przepadających za buractwem też miało. I jakoś nigdy nie uśmiechało nam się przebywanie w miejscach, gdzie taką karykaturę muzyki zapodają.

0 0
ID:13093

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA