A nie mówiłem.Do Urzedu Miejskiego wpłynął wniosek o...

A nie mówiłem.Do Urzedu Miejskiego wpłynął wniosek o wydanie pozwolenia na budowę we Włocławku meczetu.Podstawione osoby wykupiły teren po dawnym PZGS przy ulicy Rolniczej i Okrzeii a nastepnie odsprzedały Gminie Muzułmańskiej we Włocławku.Z wiadomych żródeł wynika,że minaret będzie miał około 70 m. wysokości [bedzie więć wyzszy od katedry].I co teraz odpowiedzą zwolennicy Unii Europejskiej.

5 komentarzy

zbuntowany_kaloryfer

Szanowny cyklisto! Słyszałem o tym już w ub. roku: radio Gra zapodało tę informację, a uzyskało ją od swojego informatora w FBI. Wiedząc o tym, już w styczniu zakupiłem okazyjnie na pchlim targu 15 kg C4. Ciapete + C4 = piękna kompozycja hehehehe

0 0
ID:13102

bóm

Nie uważam, że minaret jest czymś gorszym od katedry. Każda religia służy do sterowania maluczkimi i czerpania korzyści (pół biedy, jeśli materialnej, gorzej, jeśli seksualnej).

Jeden z klasyków, wśród myśli, z którymi niekoniecznie się zgadzam, miał myśl złotą, bedącą po wsze czasy istotą prawdy absolutnej: Religia to opium dla ludu.

Ci, którzy dzisiaj niechętnie patrzą na perspektywę budowy minaretu, jeszcze wczoraj gotowi byli nieba przychylić swoim muzułmańskim braciom z Czeczenii. Powinniście się cieszyć. Wasi przyjaciele będą mieli się gdzie modlić. A jeśli ktoś byłby przeciw, to bombka jako szantaż posłuży za doskonały argument. Przecież sami uzgodniliscie, że każdy chwyt z ich strony jest dozwolony.

Co do UE, to gdyby nie członkostwo RP w tym przezacnym gronie, mielibyśmy już katolicką wersję szariatu. I tak jesteśmy wzorcową teokracją. Przykłady podawałem niejednokrotnie.

Kolorowych jajek.

0 0
ID:13103

zbuntowany_kaloryfer

Szanowny bóm, zdecydowanie nie mogę się zgodzić, że w Polsce jest teokracja. Państwami gdzie ona funkcjonuje są np. Iran czy Arabia Saudyjska. Nie muszę chyba pisać co spotkałoby obywatela wymienionych państw, gdyby publicznie znieważył i opluł ichniejszą wiarę (a nawet niepublicznie), tak jak wielu czyni to w RP. Jedno jest pewne - nieborak ów doceniłby funkcjonowanie ustroju teokratycznego na własnej skórze w sposób wyjątkowo bolesny i zapewne byłoby to jedno z ostatnich doznań w jego życiu;)
Zatem twierdzenie, że w Polsce mamy do czynienia z teokracją w konfrontacji z realiami np. Iranu pozwala mi założyć, że pisałeś swój post nie w oparciu o fakty, lecz pod wpływem emocji spowodowanych osobistą nienawiścią do Kościoła.

0 0
ID:13107

zbuntowany_kaloryfer

Aha - i podłożenie primaaprilisowego C4 pod primaaprilisowy meczet, budowany przez primaaprilisową wspólnotę muzułmańską to był oczywiście primaaprilisowy żart hehe;)

0 0
ID:13108

cyklista-wylogowany

I jak tu wierzyc zaprzyjażnionym wiewiórkom.Nie dość,że informacja, którą otrzymałem była spózniona,to jeszcze ominełą mnie bombowa zabawa z udziałem C-4-zakupionego przez Czcigodnego Zbuntowanego-Kaloryfera.A Sylwester 2011 miał być taki wystrzałowy.

0 0
ID:13110

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA