Rosła sobie przy drugiej klatce na ul.Promiennej 23 piękna...

Rosła sobie przy drugiej klatce na ul.Promiennej 23 piękna wierzba płacząca Iwa.Dbałem o nią jak o córkę i na piękna dziewczynę wyrosła. Dowiaduję się ,że decyzją oczywiście SM "Zazamcze" wierzbę wycięto ,bo utrudniała jakiejś osobie z I-go piętra dostęp do światła.Myślę ,że wierzbę można było co roku obcinać a nie wycinać. Dziwne ,bo poprzedniej lokatorce p. Zosi P. wierzba nie przeszkadzała. Jak mieszkałem w tej klatce to większość sąsiadów kochała przyrodę mieliśmy nie tylko wierzby ale i ogródki pełne kwitów teraz jest pustynia.Wycinanie drzew na Zazamczu stało się plagą. Napiszę krócej za namówienie do morderstwa Iwy , ATAHEMA NIECH SIĘ SPEŁNI do czasu pokuty, to jest posadzenia nowej Iwy i dbania o nią. Jednej Pani od takiej jasności,po usunięciu drzewa całkiem popsuł się wzrok. Obok w innym bloku mieszkała osoba ,której też przyroda i wszystko co zielone przeszkadzało i stało się, wystarczają jej korzenie.

4 komentarze

bonifacy

kup sobie kotka albo rybki

0 0
ID:13585

x

niestety zawsze sie znajdzie ktos komus wszystko przeszkadza..

1 0
ID:13588

ela

nie powinno się sadzić dużych drzew blisko bloku z wielu względów. Zastanów się czy chciałbyś mieć ciemno w mieszkaniu przez cały dzień i siedzieć w południe przy sztucznym oświetleniu. Ta wierzba o ile dobrze pamiętam, była ogromna i bardzo rozłożysta. Poza tym jej korzenie podchodziły pod fundamenty budynku. Obecnie nie mieszkam na Zazamczu ale w nowym mieszkaniu mam podobny problem. W dni pochmurne jest po prostu już o 16:00 ciemno i muszę zapalać światło. Chciałbyś tak mieć?

0 0
ID:13598

kortyzol

Szkoda zieleni.Fakt,że na Zazamczu robi się pustynia.Pozostało już trochę zasranych trawników i zasyfiony pobliski las.

1 0
ID:13604

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA