Wszystkim wypowiadającym się za i przeciw L. Wałęsie na...

Wszystkim wypowiadającym się za i przeciw L. Wałęsie na tym forum polecam ten film, no comment.

#!

3 komentarze

cyklista-wylogowany

Zastanawiałem się.Czy odwazyc sie napisać prawdę o słuzbach.
Jak zatrzeć po sobie ślady.Jak mozna awansować po uprzedniej pracy w Milicji Obywatelskiej i pozytywnej weryfikacji na wysokie stanowisko w CBŚ.Przekonałem sie,że można.Z Włocławka do Warszawy.Ale jak ?.W 1983 roku na przesluchaniu w Komendzie Milicji na ul.22 lipca blok B- metodą szantażu(kochanki,kawały o ZSRR) usiłowano ze mnie zrobić "kapusia".Miałem donosić o wszystkim co działo sie pracy.Donosić na kolegów.Przesluchiwało mnie dwóch milicjantów.Jeden,którego twarz pamietam do dziś był w stopniu porucznika.Nie zwracałem uwagi na twarz,aż do chwili przesłuchania.Okazało sie,że mieszkał o przyslowiowy rzut kamieniem ode mnie.Prowadzał swoje dwie córki do żłobka na Dygasińskiego.Musiał wiec mijać dom w którym mieszkałem i czasami napotykał na mnie.Drugie spotkanie na którym miałem przekazac informacje zdegustowała przesłuchujących.Opowiadałem dyrdymły,które prawdobodobnie postawiły mnie w roli półgłupka nie nadajacego sie do współpracy.Wiecej mnie nie poproszono.
Ale chęć zemsty pozostała.Dopytywałem póżniej znajomych gdzie ów milicjant wywędrował.Informowano mnie,że do Słupska
W zeszłym roku natrafiłem na ślad.Poprzez internet.Nazwiska i Imienia sie nie zapomina-zwłaszcza,że przesłuchujacy posługuje sie metodą szantażu.Myślałem początkowo,że o zbieżność nazwisk.Zdjęcie upewniło mnie,że jednak to ta sama osoba.27 lat nie zmiania tak fizjonomi,zważywszy na przesluchanie.Dalsza drogę awansu przesledziłem z dostepnych danych na stronach internetowych.Gdańsk,póżniej Warszawa.Z PRL-u do współpracy z PiS.W chwili obecnej porucznik z lat 80-tych juz nie pracuje w CBŚ.A ile takich osób jest w Polsce.Czy boję sie tego co napisałem?.Swoje przeżyłem.Jedna osoba wiecej na tamtym świecie wobec tych,którzy zginęli za wolna Polskę.Co to za różnica.

0 0
ID:13686

Mr.BetterKnow

po tym co ostatnio czytam i dowiaduje się z niezależnych mediów jest gorzej niż by można pomyśleć a ich układy i cała pajęczyna powiązań powoli powoli zaciskają pętle na szyji naszego kraju i nie tylko...

jeśli się nie pośpieszymy naprawdę będzie nieciekawie...
i to nie ze względu na jakiś przypadkowy kataklizm tylko przez długo planowane i celowo zamierzone plany ludzi władzy...

można powiedzieć nawet że wojna się już nieoficjalnie zaczęła...

0 0
ID:13688

szuja

O lala! No cyklista teraz ,to już jesteś żużlowiec!

0 0
ID:13694

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA