Jestem zbulwersowana nie sprawiedliwością i kpiną w żywe...

Jestem zbulwersowana nie sprawiedliwością i kpiną w żywe oczy z Nas obywateli tego kraj .Powstaje fundacja na rzecz dzieci katastrofy w Smoleńsku .Dla tych dzieci będzie wszystko .A jak zwykły człowiek umiera i nie jedno krotnie zostawia dzieci nawet bez małej renty ?Bo np ;był młody i nie miał wymaganego okresu pracy .Wiem coś na ten temat ,ponieważ pomagałam pewnej rodzinie w uzyskaniu czegokolwiek kiedy to młody 24 lata mężczyzna zginą w wypadku i zostawił dwoje maleńkich dzieci .Z ledwością udało się załatwic rentę socjalną na dwa lata .Jak widac nie wszystkie dzieci są nasze i slogan "wszystkie dzieci nasze są "nic nie znaczy .Są dzieci nasze i ich .

11 komentarzy

szuja

Zapisz się do Solidarności!

0 0
ID:13714

zbuntowany_kaloryfer

Dokładnie alutka, zgadzam się z Tobą

0 0
ID:13719

pamar

Masz rację alutka, ONI wiedzą jak grabić do siebie. Z drugiej strony może to stworzyć tzw. precedens, na który będą mogły powoływać się rodziny innych ofiar.

0 0
ID:13721

do alutki

ja też się z panią zgadzam, nie dość, że ci ludzie dużo zarabiali, byli na kupę kasy ubezpieczeni, ich rodziny dostały od państwa zapomogi,dzieci specjalne renty,ja to wszystko rozumie,trzeba pomóc,bo śmierć przyszła nagle,ale co ma powiedzieć zwykły szary człowiek, państwo zwykłego człowieka ma gdzieś, oni się martwią tylko o swoich,szkoda słów

0 0
ID:13725

observer

Tragedia tych ludzi jest wielka,żal i ból przeogromny. Jednak w całym kraju jest o wiele więcej "małomedialnych" dramatów. Ból po stracie bliskich jest taki sam ale dzieci i rodziny pozostają jednak bez jakiejkolwiek pomocy.

0 0
ID:13727

yes

dzieci poszkodowane przez los niepełnosprawne nie mają żadnych ulg , pomocy od państwa . Opiekunom tych niepełnosprawnych pozbawili przywileju przejścia na wcześniejszą emeryturę , MOPS nie udziela pomocy finansowej bo ma swoje kryteria dochodowe . Tu lament po pas , dzieciom poszkodowanym bo stracili ojca , matkę zakładają fundację ,kpina .Ile to dzieci niepełnosprawnych wychowuję sie w rodzinach nie pełnych !!!!!!!

0 0
ID:13732

cyklista-wylogowany

Szanowna Alutko odpowiedz jest jedna.Słowa "wieszcza" propagandy PRL-owskiej niejakiego Jerzego Urbana ("polaka z krwi i kości")-"Rząd się sam wyżywi".Przywileje klasy panujacej są zmorą Naszego Narodu.

0 0
ID:13733

szuja

re;pamar

Masz rację alutka, ONI wiedzą jak grabić do siebie.

Jacy Oni ? Śmiało !

0 0
ID:13753

pamar

Oj szuja jaki Ty niekumaty jesteś, ONI znaczy wybrańcy ludu. Jednym wolno podpisywać niekorzystne umowy międzynarodowe (np. konkordat), to drugim wolno "załatwiać renty socjalne". Każdy orze jak może, szujowaty.

0 0
ID:13761

szuja

A co z broną ?

0 0
ID:13764

nico

Moja droga, ofiary tragedii w Smoleńsku bedą z czasem potraktowane tak samo jak rodziny tych osób co zginęły pod gruzami hali w Katowicach.Nie ma im czego zazdrościć.Niech tylko stołki po wyborach zajmą ''fachowcy'' od dobrobytu w naszym kraju.A wszystko wróci do ''normy''.
Pozdrawiam

0 0
ID:13846

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA