Skandal nad grobem Walentynowicz. Delegacja Marszałka Sejmu...

Skandal nad grobem Walentynowicz. Delegacja Marszałka Sejmu chwiejnym krokiem ze spóźnionym wieńcem

GDAŃSK. Po uroczystościach pogrzebowych na Cmentarzu Srebrzysko w Gdańsku-Wrzeszczu miał miejsce incydent. Ok. godz. 18.30 - gdy trwało zakopywanie grobu z trumną zmarłej - podjechał pod sam grób samochód z delegacją Marszałka Sejmu. Chwiejnym krokiem zanieśli wieniec od Bronisława Komorowskiego. Jeden z nich był wyraźnie „zmęczony”…

Panowie wnieśli wieniec pod grób. Przywieziony fotograf zrobił im pamiątkowe zdjęcie - do archiwum sejmowego. Delegacja położyła wieniec tuż przed zakopywanym właśnie grobem. Panowie musieli uważać, aby nie stracić równowagi i nie wpaść.

Jeden z nich był wyraźnie „zmęczony”…
Natychmiast zameldowali komórką Marszałkowi, że zadanie wykonane - wieniec jest na miejscu.
Nasz reporter zamienił kilka zdań z jednym z członków tej spóźnionej delegacji Marszałka. Nie ujawnił, dlaczego dopiero 2,5 godziny po ceremonii żałobnej, bez świadków, bez rodziny, Przyjaciół zmarłej podkładają wieniec od Marszałka Bronisława Komorowskiego. Reporter otrzymał od niego wizytówkę: Waldemar ...
Osoby obecne podczas tego składania wieńca nie kryły zażenowania. Nie chodziło o to, że wieniec spóźniony, że przywieziony ukradkiem - po ceremonii pogrzebowej - i położony "tak sobie" - aby odnotować w protokole. Czego Marszałek się wstydził, dlaczego - jeżeli już nie sam (chociaż wiadomo, że był dzisiaj w Gdańsku, na pogrzebie śp. Macieja .....) to jego przedstawiciele nie uczestniczyli w pogrzebie i nie złożyli wieńca honorowo i uroczyście.
Jednakże najbardziej zbulwersowało, że panowie ze spóźnionym wieńcem szli "chwiejnym krokiem". A od Pana Doradcy Marszałka, który złożył wieniec i bełkotliwym głosem rozmawiał z reporterem po prostu - cuchnęło alkoholem...

Tak się złożyło, że te bulwersujące wydarzenie zostało udokumentowane - nie tylko przez dyżurnego fotografa sejmowego, lecz przez naszego fotoreportera, a także przez filmowca, który w tym czasie -już po ceremonii pogrzebowej - kamerą dokumentował zakopywanie grobu z trumną tragiczne zmarłej legendy "Solidarności" - Anny .....

źródło: http://www.portalpomorza.pl/aktualnosci/15/12389

8 komentarzy

zbuntowany_kaloryfer

Jako, że pierwszy raz usłyszałem, tj. przeczytałem, że istnieje coś takiego jak "portalpomorza" postanowiłem się pofatygować tam, aby rozeznać co to za asy. Po lekturze tekstu sądziłem bowiem, że to jakaś typowo pisuarowska tuba. Jednak pomyliłem się. To tuba Markowo Jurkowa - takie odnoszę wrażenie (choć mogę się mylić oczywiście) po lekturze kilku losowo wybranych artykułów z działu "polityka". A zatem można ich traktować tak samo poważnie jak "nasz dziennik", "fakt" czy inną padlinę hehe.
Nie liczą się z tym, że za takie publiczne pomówienie i zniewagę można ich do sądu podać?
Qwa, to, że od kogoś powiało wódą i wymieniać go z nazwiska to niech sobie w jakimś hyde parku krzyczą.

0 0
ID:13777

aBc

"zbuntowany grzejniku"- może powiesz czyją Ty jesteś tubą?

0 0
ID:13779

wyrozumiały

Na pewno byli zmęczeni ,latają z pogrzebu na pogrzeb .

0 0
ID:13780

szuja

Brawo solidaruszki !

0 0
ID:13781

zosia

no i zaczęło się już.........

0 0
ID:13784

jaś

Jaki marszałek taka delegacja - chwiejni ludzie !!!

0 0
ID:13787

jp

popili sobie z żalu.

0 0
ID:13790

Zaraz zaraz

Ale oni podobno wcześniej byli na ...obiedzie u ...Gocłowskiego .....więc tam by..?

0 0
ID:13808

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA