Stare,poczciwe "czerwone kapsułki" i juz możemy biec na...

Stare,poczciwe "czerwone kapsułki" i juz możemy biec na karuzelę wyborczą.To juz nie obrona Caro-Kann,ale gambit hetmański w wykonaniu jak za dawnych lat przez arcymistrza szachownicy Bobby Fischera.Posuniecie pionem o dwa pola-a figury czekaja w odwodzie.SLD wysuwając kandydaturę Grzegorza Napieralskiego na prezydenta Najjaśniejszej zrobiło to po mistrzowsku.Bo jak tu w Kalisz'u głosować na Siwca ? Wiadomo bylo,że owe dwie propozycje to strzał samobójczy.Teczki,przynależność,układy i ukłony naraziłyby na ostrzał z "grubej rury" zarówno P.Siwca jak i P.Kalisza. Pomysł "czerwonych kapsulek" jest ze wszech miar posunieciem mistrzowskim.Zadnych haków,żadnych teczek,zadnych powiązań z matką nieboszczką PZPR.Za wyjatkiem jednej małej informacji,że "papa" Pana Napieralskiego był etatowym instruktorem w szczecińskim Komitecie Wojewódzkim.Ale co ma piernik do wiatraka.Nikt nie odpowiada za swoich przodków.niemniej jednak komitety wyborcze przeciwników ów młodego człowieka będą zapewnie wytykac mu pochodzenie.Jeżeli wygrałby wybory do Pałacu Prezydenckiego,wtedy posadki dla starej postpezetperowskiej wiary stanęłyby otworem.A dwór prezydencki to dużo miejsca na pięcioletni spokój i dostatnie życie starych wyjadaczy nieboszczki.Wygrana prezydenta-elekta Pana Grzegorza Napieralskiego automatycznie stworzy teatr marionetek z jedną pacynką na scenie.Pociąganiem za sznurki zajmą się starzy wyjadacze.Chyba,że.....Po wygranej w wyborach(myslę,że w drugiej turze) prezydent "wywinie numer"(co za żargon)i odetnie sie od pępowiny łączącej Go z popierajacymi towarzyszami przynajmniej na tyle aby móc samodzielnie sprawować Urząd.Ale czy będzie do tego zdolny i ambitny.Pozostawiając starych wiarusów z byłej PZPR na lodzie stworzyłby sie precedens.Powstałaby "Wielka Czerwona Rewia " na lodzie.Pozostałoby pytanie.Tylko jak kręcić piruety w panczenach.Ale z tym pytaniem musimy Szanowni Internauci portalu włocławek.info jeszcze trochę zaczekać.
Pozdrawiam-piszący inaczej cyklista.

6 komentarzy

szuja

Ładnie to żużlowcu ująłeś i dzięki za szczerość ,chociaż tak troszkę zawoalowałeś niektóre sprawy.Może też znasz jakieś ciekawostki o rodzicach innych kandydatów ?

0 0
ID:13802

zbuntowany_kaloryfer

Cyklisto szanowny - dajesz jakiekolwiek szanse temu żelbetowemu zombie? Wg mnie on to robi tylko ot tak, z grzeczności. Po prostu wypada;)

0 0
ID:13805

Cyklisto-

A dlaczego nie piszesz nic o towarzyszkach ,przecież w tej ,,post-ępowej partii jest podobno równouprawnienie.Tyle działaczek ,które ,,na niczym się nie znają ,ale potrafią zarządzać''się marnuje przy szydełku i drutach,a chciałyby porządzić -napisz o nich .

0 0
ID:13806

cyklista-wylogowany

Czcigodny Zbuntowany Kaloryferze.Jako czlowiek nie należacy do żadnego ugrupowania i partii myslę(a moze już nie myślę),że w drugiej turze wyborów prezydenckich wystartuje kandydat lewicy przeciwko kandydatowi prawicowemu(być może będzie to P.Jarosław Kaczyński).W przypadku przegrania w I-wszej turze wyborów kandydata z PO -cały obóz tej partii przerzuci swoje glosy właśnie na lewicę."Bój to bedzie ostatni"-ale co ja tu prorokuje.Obym sie mylił.Nie przepadam za lewicujacymi towarzyszami a widok wprowadzanego do Pałacu Prezydenckiego dawnego sztandaru PZPR przyprawiłby mnie o zawał serca.Mam nadzieje,że hasło "Sztandar wprowadzić" nie zostanie wydane.Nie chciałbym oglądać wnoszenia sztandaru matki nieboszczki do Pałacu Prezydenckiego w towarzystwie przebranych za pokojówki,lokaji,kuchmistrzów,kamerdynerów-dawnych towarzyszy partyjnych przy dzwiekach Międzynarodówki.A może to co pisałem w pierwszym poście mi sie przyśniło.Czasy teraz takie nie pewne.Pozdrawiam i bądzmy dobrej myśli.

0 0
ID:13813

zbuntowany_kaloryfer

Szanowny Cyklisto, ustosunkuję się później do odpowiedzi. Może jutro, jako, że jedziemy całą familią do płockiego zoo i muszę być wybitnie zainteresowany jakimiś zniewolonymi antylopami i innymi qwa świniakami hehe
Miłego sobotniego popołnia
Ps. Czemu pomyślałem, że to fajnie byłoby kobietę wrzucić do któregoś z wybiegów?? hehe Życie byłoby bardziej proste i mniej problematyczne;)

0 0
ID:13824

szuja

Właśnie za to żużlowca lubię .Jest szczery i cwany,co trudno pogodzić.Taki trochę somnabulik. Hehehe

0 0
ID:13828

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA