Pan marszałek Komorowski przejął obowiązki prezydenta i w...

Pan marszałek Komorowski przejął obowiązki prezydenta i w tym charakterze zaczął podejmować różne decyzje, zanim jeszcze Jarosław Kaczyński zdążył zidentyfikować ciało nieboszczyka znalezionego na miejscu katastrofy prezydenckiego samolotu jako ciało prezydenta. Bo chyba dopiero na tej podstawie właściwy lekarz mógł urzędowo stwierdzić zgon prezydenta Rzeczypospolitej, co skutkowało możliwością zastosowania art. 131 konstytucji, przewidującego przejęcie obowiązków prezydenta przez marszałka Sejmu. Jednak pan marszałek najwyraźniej musiał uznać, że skoro zgon prezydenta stwierdziła TVN – już mniejsza o to, czy uczyniła to osobiście pani red. Monika Olejnik, czy Justyna Pochanke, czy też jakiś inny funkcjonariusz – to już może przejąć uprawnienia, zwłaszcza, że WSI, których jak wiadomo, już „nie ma”, na pewno ogromnie się niecierpliwiły, kiedy będą mogły zapoznać się z „Aneksem” do Raportu o ich rozwiązaniu. „Wy nie wiecie, jak daleko oni zaszli” – powiedział „wierny syn Kościoła”, podówczas prezydent naszego państwa Lech Wałęsa podczas „nocnej zmiany” w 1992 roku.

7 komentarzy

Taaa

Święte słowa ,nic dodać nić ujać ,no chyba tylko przeszukania w mieszkaniach kilku ofiar katastrofy -na czyje zlecenie ?

0 0
ID:13807

cyklista-wylogowany

Pamietamy !!!
Panie marszałku Bronisławie Komorowski o Pańskim głosowaniu za przekazaniem Żydom w USA kwoty 65 mld. $ odszkodowań w ramach rekompensaty za mienie pożydowskie.
Pamietamy!!!

0 0
ID:13817

Swoj

Bronislaw Komorowski czlowiek bez wyrazu nie wyrazal bolu z powodu tragedi.Ale jak mozna wyrazac bol jak ktos sie cieszy z polskiej tragedi. Zapamietamy zapamietamy zapamietamy.

0 0
ID:13820

aBc

Bardzo wymowne, najlepszym komentarzem do tego będzie odpowiednie zachowanie 20-stego czerwca przy urnie wyborczej.

0 0
ID:13821

Anty PiSiok

bez komentarza propiSSowskiegadanie :]
Jak wszyscy zginęli to wszyscy, przecież martwy nie powstanie.
Wolę Komorowskiego niż tych wszystkich z PISu razem wziętych

0 0
ID:13822

szuja

Wolę Napieralskiego,ale też i Jarka w razie czego!

0 0
ID:13827

Maciej

A ja nie mam nadal w tym gronie swojego kandydata. I co z nami tzn mnie podobnym? Komorowski nieodpowiada mi ze swoim programem i wiedzą o jego dotychczasowych głosowaniach itp, Kaczor bez komentarza, ten z lewicy niedopełnia mojej wizji państwa bezwyznaniowego. Brak kandydata, czyli co na wybory nie iść? A jak nie iść to pomogę tym co ciągną ten kraj wstecz do średniowiecza. Ot dylemat.

0 0
ID:13834

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA