Z powodu rozpoczęcia kampanii prezydenckiej znowu odżyła,...

Z powodu rozpoczęcia kampanii prezydenckiej znowu odżyła, wydawałoby się, zupełnie już zapomniana „IV Rzeczpospolita”. Perspektywą jej powrotu z jednej strony straszy Jasnogród, „Gazeta Wyborcza” i stacje telewizyjne, których funkcjonariusze, po odegraniu żałobnego przedstawienia, już wrócili do dawnej formy, a z drugiej - w zacnych Ciemnogrodzianach rozbudzane są nadzieje na „kontynuowanie misji”. Co tak naprawdę IV Rzeczpospolita ma oznaczać – Bóg jeden wie, bo oczekiwania – które w naiwności swojej sam kiedyś żywiłem – że w tym haśle zawiera się program odzyskania suwerenności politycznej i ekonomicznej przez naród i suwerenności politycznej przez państwo, rozwiały się ostatecznie po ratyfikacji traktatu lizbońskiego. Od tej pory o żadnym programie „IV Rzeczpospolitej” nie może już być mowy i hasło to używane jest przez antagonistów już tylko jako instrument socjotechniki, podczas gdy naszą polityczną rzeczywistością pozostała i pozostanie III Rzeczpospolita – chyba, że strategiczni partnerzy obmyślą dla nas coś jeszcze innego.

9 komentarzy

Brawo

Określenie -FUNKCJONARIUSZE-jak ulał pasuje do ogłupiającej Polaków propagandy medialnej.A swoją drogą naród ,który przez całe lata nie dał się ogłupić prpagandzie komunistycznej(prosowieckiej) powinien poradzić sobie również z propagandą szpringerowską -metody te same ,tylko maska na obliczu inna -Lisy są klasycznym przykładem .

0 0
ID:14027

cyklista-wylogowany

Szanowny Johan według mojej opinii jest to nadal PRL-bis.Czcigodny Pamar ma racje opisując w Swoim poście sytuację z nocnego zamachu stanu na rząd Premiera Pana Jana Olszewskiego.Najprawdopodobniej część z kandydatów na urząd prezydenta nie wystawiałaby swoich kandydatur.W chwili obecnej beneficjentami okrągłego stołu są postkomuniści i Ci którzy nas sprzedali przy tym stole rzekomo Nas reprezentując.Dziwią mnie wczorajsze wpisy Szanownego Kortyzola.
Z godz.20:54-"wolę Jarka,bo może chociaż lasy zostawi jako nasze".Zaś juz o godzinie 21:05 wpis brzmi-"zaznaczam,że zarówno J.K. jak i L.K. byli i są mi obojetni a nawet ich troche polubilem za upór w bezmyslności"
Niezdecydowanie w poglądach?Czy może świętowanie Dnia Pracy?
Co jeszcze zostało do sprzedania w Naszym kraju.Dobrze,że nikt nie wspomina o złożach siarki.
Czesi nie byli tacy głupi i nie prowadzili wyprzedaży swoich zakładów pracy w porównaniu do prowadzonej na "wariackich papierach" prywatyzacji w Polsce.Tak czy inaczej to co wybudowali nasi Dziadkowie,Ojcowie i My zostało wyprzedane za bezcen przez kolejne rządy ludzi którzy swoja pracą w marginalny sposób przyczynili sie do jej postania od czasów powojennych.Przecież to nie oni odbudowywali kraj i stolicę ze zniszczeń wojennych.To My jesteśmy suwerenami majatku narodowego.Nikt inny.Po prostu zostaliśmy wydy...i bez mydła(przepraszam za żargon).

0 0
ID:14029

Johan

Czego to już PO się nie ima http://dzieckonmp.files.wordpress.com/2010/04/hasbara.jpg

0 0
ID:14032

kortyzol

Szanowny wylogowany .Dalej podtrzymuję to co napisałem o Kaczyńskich.Mnie jest ich troszeczkę żal,Kaczyński jest bezmyślny dlatego, bo jest skazany w swoim uporze na przegraną. Tusk poszedł okrężna drogą i kupił hołotę. Tusk to taki drugi Gierek ,tylko żyjący w innym poddaństwie.Już go rolują a o żydkach nie wspomnę.Byłby Balcerowiczak/małolat/ robił "reformy"jakby Żydkiem nie był i jakby go nie Żydek Mazowiecki szybko znalazł.

0 0
ID:14037

Mierek

A co wy ciągle tak o żydach wspominacie w swoich postach? Czy to już ta patologia antysemicka tu dotarła, czy takie jest polaków myślenie? Tu jest Polska. Macie szczęście, że jeszcze nie ma w naszym prawodastwie odpowiednich i skutecznych zapisów o postępowaniu z taką nietolerancją = brakiem szacunku. Szkoda tylko ze to przelazło z Torunia do naszego miasta.

0 0
ID:14039

cyklista-wylogowany

Czcigodny Kortryzolu nie godzi mi sie negować prawdy,którą zawarłeś w swoim poście.Opanowane są najważniejsze resorty w naszym państwie.Ilu Polaków było mnistrami spraw zagranicznych? Od 1946 Radiokomitetem sterował zawsze żyd,łącznie z rosyjskim Żydem Drawiczem.Dwie najwieksze polskojęzyczne lecz antypolskie szmatławce mają za właścicieli lub współwłaścicieli właśnie tą nację.Te wszystkie notowania opinii społecznej to socjotechnika preparowana pod potrzeby określonej grupy osób.A my Polacy dajemy sie na to nabrać.Czy naprawdę jesteśmy tak "ciemnym" Narodem czy właśnie pranie mózgów przez opanowane przez starszych w wierze braci(nie moich)środków przekazu (radio,telewizję,prasę,kino)przynosi dla nich oczekiwane rezultaty.Może wreszcie przejżymy na oczy.Oby nie było za póżno.Jeśli juz nie jest za póżno.Pozdrawiam.

0 0
ID:14042

KOBRA

Do Mirka
Nie przejmuj sie tymi wpisami. Zauważ, że to ciagle kilku tych samych frustratów zaśmiecających fora swoimi wypocinami. Jeśli maja głowy tak pelne pomysłów na uszczęśliwienie nas wszystkich to nic nie stoi na przeszkodzie żeby wpisali się np na listy w zbliżających się wyborach samorządowych /opcja dowolna/ i pokazali co potrafią. Ale nie łudżmy się oni wolą ujadać zza węgła bo za to nie bierze się żadnej odpowiedzialności. Jak mówi mój przyjaciel, cytuję " co wymagać od wołu oprócz mięsa i rosołu ".Pozdrawiam

0 0
ID:14046

cyklista-wylogowany

Czy pisanie prawdy o pochodzeniu osób,które zajmowały lub zajmują kluczowe stanowiska w naszym państwie są przyczyną do określania piszących o tym osób mianem "antysemity".A czymże jest pisanie w prasie -czarnoskóry piosenkarz lub piosenkarka,skośnooki sportowiec,australijski aborygen-jak nie wytykaniem pochodzenia ze wzgledu na kolor skóry piosenkarza lub usytuowania rejonu swiata z którego pochodzi sportowiec.Przecież takie określenia to nic innego jak rasizm w czystym wydaniu.Czy w prasie wydawanej w Stanach Zjednoczonych nie uwypukla się pochodzenia przodków postaci ze świecznika polityki,kultury,sztuki.Pisząc np.potomek Irlandzkich lub Włoskich emigrantów.Przeciez w pisanych postach nie nawołuję do nienawisci wobec mniejszosci.Czy podanie pochodzenia ma byc w "wolnym" kraju karalne? Nie dam sie sprowokować,choć uwielbiam rosołek z domowej roboty makaronem.Kazdy ma prawo pisać.Nikogo na portalu nie obrażałem i nie zamierzam.Czy jestem sfrustrowany.Na pewno tak jeżeli grupa jednej nacji (będącej w mniejszosci)posiada dominujace wpływy na wiekszośc Narodu.Nie zamierzam startowac w wyborach do Rady
Miasta -to przywilej młodszych ode mnie mieszkańców zacnego grodu Włocławka.

0 0
ID:14050

do Mirka

A uważasz ,że żydowskie metody (widoczne już w naszej codzienności)to nie powód by nie lubić tej narodowości.Zrób sobie wycieczkę do Palestyny ,tam zobaczysz jak wygladają i działają,,sprawiedliwi wśród narodów'' w praktyce-gwarantuję ,że zmienisz zdanie .

0 0
ID:14060

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA