WŁOCŁAWEK MIASTO NOWYCH MOŻLIWOŚCI. Hasło tej treści wykleili panowie na rurze MPEC ciągnącej się po kładce przy skrzyżowaniu ulic CHopina i Cmentarnej. Hasło doskonale dopasowało się do włocławskich realiów. Następnego dnia po naklejeniu folii na rury napis zaczął się odklejać. Skojarzył mi się od razu ten fakt z dziwnymi tablicami z logo Włocławka i życzącym szerkojej drogi prezydentem.
Ciekawe kto promuje te dziwne wyklejenie propagandy w takich miejscach. Koszt tablicy wyceniono na ok.5000 zł. Ciekawe ile wyniósł koszt odklejającego się napisu na rurze. Jestem też ciekaw czy ogłoszono jakiś przetarg w UM. Chociaż z tego co wiem od znajomych to i tak takie sytuacje są ustawiane podobnie jak przy oznakowaniu inkubatora przedsiębiorczości. Zapytania ofertowe wysłano do firm w ostatniej chwili żeby tylko broń Boże nie zdążyli złożyć ofert.Wniosek o celowym ustawieniu przetargu nasuwa się sam.
Wazna była tylko oferta "jedynie słusznej firmy" Ciekawe czy zostawili odpowiednią"działkę" osobie odpowiedzialnej za zlecenie.
Proponuję więc wykleić nowe hasło na rurach MPEC na kładce.
Włocławek,miastem nowych możliwości... korupcyjnych.
Może głównym sponsorem akcji wykonania tego napisu będzie ..CBA.