Pierwszego maja kolega był na Bulwarach ,mówi że widział...

Pierwszego maja kolega był na Bulwarach ,mówi że widział dużo starego betonu -o co mu chodziło ?

17 komentarzy

Mariusz K.

na bulwarach mają składować stary beton zwożony z okolic Włocławka i jakiś pomnik mają zrobić na cześć władzy a do tego jeszcze wieżę widokową mają postawić na jakieś 25metrów...

a tak poważnie, jeśli nie słyszałeś to bulwary zostają poddane jak to się teraz mówi - rewitalizacji.. gdzieś projekt był wyglądu nowych bulwarów

0 0
ID:14065

szuja

Dobre pytanie? Sam masz w głowie beton mój panie!

0 0
ID:14071

zbuntowany_kaloryfer

Bardzo dwuznacznie kolega się wypowiedział;) Choć raczej przypuszczam, że miał na myśli zombie z sld, a dawnej pzpr, niż beton pokrywający bulwary;)

0 0
ID:14073

bywalec

...i ja też tam byłem,spotkałem wielu pogodnych ludzi ,i młodszych i starszych , były też wiosenne dziewczęta i panie, które jesień przypominają a mimo to szczerze uśmiechnięte.
A co do betonu, to faktycznie trwa modernizacja bulwaru, który wybetonowano jeszcze w PRL-u ,przy okazji spytajcie swoich bliskich czy ktoś z nich nie pracował wówczas przy tej inwestycji ? może również podpowiedzą dlaczego ten beton tak szybko skruszał i zwietrzał ? Z majowym pozdrowieniem.

0 0
ID:14079

Zbuntowany kaloryferze

Jestem za młody bym znał znaczenie określenia ,,zombie z sld'' -mógłbyś opisać ten temat ? Dziekuję z góry .

0 0
ID:14083

beton

Liczebność uczestników pochodów w dniu 1 maja jest odwrotnie proporcjonalna do polożenia pracowników najemnych.Ps.nie jestem przekonany,że zabetonowanie bulwarów to dobry pomysl.

0 0
ID:14086

zbuntowany_kaloryfer

Wiesz co to takiego "zombie" oraz "SLD"? "Zombie" - przeciętny bohater ambitnych filmów typu "Noc żywych trupów";). "SLD" - skrót od Sojusz Lewicy Demokratycznej;). Dlaczego zombie? Bo przedtem należeli do zdechłej PZPR (PZPR - Polska Zjednoczona Partia Robotnicza; partia sprawująca władzę w Polsce powojennej przez kilka dziesięcioleci. Jej rządy są powodem faktu, iż obecnie nie zarabiasz tyle, co przeciętny obywatel Unii, a posiadanie własnego mieszkania jest dla Ciebie niczym powieść SF;). SLD jest naturalną kontynuacją PZPR, choć twierdzi że nie jest;). Wielu członków dzisiejszego SLD należało do PZPR przez dziesięciolecia. Jako, że PZPR sczezła dwie dekady temu, określenie "zombie" wydaje się w ich wypadku jak najbardziej na miejscu;))
Ps. Już chyba bardziej łopatologicznie wyłożyć się nie da;)

0 0
ID:14093

Iwan

Kaloryfer ty to nie reformowalny w wypowiedzich jak te mohery w radyju. Pieniczysz takie głupoty, że jak się to czyta to zwątpienie w naród zanika. Szlak by to. Myślałem, że ten kraj pomału wychodzi na prostą. I czytając cię zwątpiłem.

0 0
ID:14096

szuja

Kaloryfer jest z tych solidaruszków co lubią żyć na koszt innych bo właśnie takich popiera.Zaraz 900mld zł długu.I rozkradziony kraj na dodatek.Żeby nie bloki po PZPR to byście w jamach mieszkali.Brawo solidaruszku.

0 0
ID:14104

szuja

..zbuntowany_kaloryfer
Dodam tylko, że izraelskie kibuce różnią się dość zasadniczo od komunistycznych kołchozów.
Dalej następuje obrona komuchów żydowskich.Przecież to nie nasze.Ty kaloryfer "zło" widzisz tylko u nas Polaków i jesteś poplątaniem z pomieszaniem.Byłem niedawno w Osięcinach .Jest tam PGR którego Balcerowicz nie mógł wykończyć, bo PGR nie miał kredytu.Myślę ,że te Izraelskie mogą się schować.

0 0
ID:14106

Prośba

Szujo ,czy możesz podzielić sie swoją wiedzą na temat żydowskich kibuców ,może jakiś opis ,fotka ,młodzież to czyta ,ona się uczy...

0 0
ID:14123

szuja

Jak się ćwoku zarejestrujesz to Ci odpowiem na prośbę.

0 0
ID:14142

jp

do kaloryfera ,chciałem twoją wypowiedz skomentować ale stwierdziłem że bagna są niezatapialne.

0 0
ID:14145

Prośba

No- szujo- nie bądź taka ,wiem że lubisz ten temat ,oświeć choć trochę młodzież ...ją przecież też lubisz....

0 0
ID:14153

zbuntowany_kaloryfer

jp, to nie komentuj, korzystaj z uroków demokracji;)

0 0
ID:14162

Prośba

A teraz poważnie ,żartowałam.Fakt w Prl-u były dobre PGR-y i Kółka czy jakoś tam ale Balcerowicz wszystko popsuł i teraz jest ta róznica pokoleń taka przepaściowa i gospodarcza,chyba.

0 0
ID:14166

jp

do kaloryfera i tak też zrobiłem.

0 0
ID:14200

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA