Cholera, nie jestem sentymentalnym typem, a wręcz odwrotnie,...

Cholera, nie jestem sentymentalnym typem, a wręcz odwrotnie, jednak kiedy przeczytałem materiał i zobaczyłem zdjęcia z rzeczami osób, które poniewierają się w błocie jak jakieś śmieci poczułem się bardzo źle. Niesmak pasqdny, wyjątkowo pasqdny qrde. Co za flejtuchy z tych, którzy zajmowali się oczyszczaniem terenu, tfu. Wiecie, gdybym tam był i znalazł np. tę stówę z czołówki filmu, to Bóg mi świadkiem że spaliłbym.
Oto link:
http://www.tvn24.pl/0,1654944,0,1,wycieczki-znajduja-na-miejscu-katastofy-rzeczy-ofiar,wiadomosc.html

12 komentarzy

zbuntowany_kaloryfer

W uzupełnieniu postu:
Z drugiej strony zdaję sobie sprawę, że dokładne usunięcie wszystkich szczątków jest praktycznie niemożliwe. Tym bardziej, że to bagno. W sumie to można zakładać, że ziemia będzie "wyrzucała" na powierzchnię różne szczątki przez kilka dobrych lat. Podobnie jak ma się to z kamieniami na polach.
Snując dalej te "rozważania" można by założyć, że pIsowskie zastępy starają się swoim zwyczajem wzbudzać w nas nienawiść do Rosjan. To by było typowe dla tych hord.
A poza tym... nie widzę powodu, żeby z miejsca katastrofy tworzyć miejsce kultu. Przeca gdyby iść tym tokiem myślenia, to na każdej chyba polskiej (i nie tylko) drodze byłoby jakieś mniejsze lub większe miejsce kultu hehe, czyż nie?
Oj, mam wrażenie, że pIs chce "zawłaszczyć" katastrofę i używać jej przy każdej okazji. Przy każdej, nie tylko w czasie kampanii przedwyborczej. Dlatego starają się stworzyć mit. Heh, wspomnicie moje słowa;)

0 0
ID:14120

szuja

W TV pokazywano czyjś mankiet ze spinką od koszuli.

0 0
ID:14129

pamar

@ zbuntowany_kaloryfer
Ze zdumieniem przeczytałem Twój post i zacząłem wierzyć (!), że ta tragedia dotknęła także "twardogłowych", jednak gdy dopisałeś uzupełnienie to tak jak bym słyszał małego (i nie chodzi tu o wzrost), zatwardziałego, zacietrzewionego, plującego jadem S. Niesiołowskiego.

Kiedy zrozumiecie, że tam zginął przywódca naszego kraju, nieważne: prezydent czy I-szy sekretarz, bo to tylko nazwa urzędu. Zginął wódz narodu, wybrany w demokratycznych wyborach powszechnych!!! Nie jestem komunistą, pisiorem czy liberałem, jestem Polakiem i wiem, że należy się temu człowiekowi pamięć i szacunek.
Hipotez co do przyczyny tej katastrofy jest wiele i zapewne nieprędko (o ile w ogóle) o nich się dowiemy. Od samego początku nie informowano nas rzetelnie, a teraz następne "zamydlenie oczu" że "kolejne urządzenia techniczne (po około miesiącu od upadku samolotu) będą badane przez amerykanów" - ma to niby zaświadczyć o bezstronności. Nie bądźmy naiwni, nawet gdyby się okazało, że coś lub ktoś się do tego przyczynił, to w obecnej chwili nikomu (nawet amerykańcom) nie zależało by na ukazaniu tego na "światło dzienne". Podobnie zresztą postępują Anglicy nie ujawniając do tej pory materiałów z katastrofy gen. Sikorskiego.

0 0
ID:14133

zbuntowany_kaloryfer

Szanowny Pamar; Czy w treści postu okazałem brak szacunku dla głowy państwa?? Nie sądzę, w przeciwnym wypadku bądź uprzejmy wskazać mi fragment, w którym owym brakiem szacunku wykazałem się. Napisałem jedynie o powoli rozkręcającej się paranoi nt. miejsca katastrofy i pozostałych na jej miejscu szczątków, to wszystko. Media cały dzień dobitnie ukazują, że spiralę tę nakręcają środowiska propisowskie.
Dodatkowo - o czym warto pamiętać - teren katastrofy był jednym z tych miejsc, gdzie tubylcy "na dziko" pozbywali się własnych odpadów. A to, że jakieś pozostałości po polskich pasażerach pozostały jest rzeczą normalną i nieuniknioną, o czym wspomniałem wcześniej. Więc nie ma co panikować. Stało się, a życie toczy się dalej.

0 0
ID:14135

szuja

Widzisz kaloryfer znowu się przegrzałeś.Hehehe

0 0
ID:14138

aBc

"zbuntowany grzejniku"- już wiele razy okazywałeś brak szacunku i w tych wypocinach robisz to po raz kolejny. Brak wyczucia taktu, dobrego smaku , nienawiść do PiS-u śmiesz nazywać normalnością? Nie wyciągnołeś żadnych wniosków z tej narodowej tragedii, gratuluję wspaniałego poczucia humoru. Czasami mam wrażenie, że przepisujesz teksty z głoszonych ( z różnych okazji)wystąpień Niesiołowskiego czy Palikota. Panie Boże przebacz Temu człowiekowi i nam wszystkim.

0 0
ID:14147

zbuntowany_kaloryfer

abc, ja nie nienawidzę pIs-u, ja się brzydzę przesłaniem, które niesie ta formacja. A poza tym obawiam się jej, obawiam się - i to bardzo - zagrożenia jakie stanowi ona dla Polski. Podobnie jak człowiek obawia się nowotworu, ot co.
Jeżeli mowa o szacunku - wcześniej poruszona była kwestia szacunku do głowy państwa. Więc okazałem szacunek. Przez ok. trzy tygodnie po katastrofie nie puściłem ani jednego negatywnego komenta! ANI JEDNEGO PRZEZ CAŁE 20 DNI!!
Natomiast pIsowi jako formacji okazywać mogę tylko litość, pogardę, bądź obrzydzenie.

0 0
ID:14148

szuja

U Was solidaruszki, to tak jak na lewicy.Zaraz się pozagryzacie.

0 0
ID:14155

zbuntowany_kaloryfer

Szuja, mam prośbę: bardzo często, a nawet częściej hehe używasz określenia "solidaruszki". Mógłbyś DOKŁADNIE określić co (kogo) rozumiesz pod tym pojęciem? Sprecyzuj proszę, kim dla Ciebie jest "solidaruszek";)

0 0
ID:14160

szuja

Powiem krótko, to samo co dla aBc komuszek, tylko w innym ubranku.Taki bardziej niby ludzki i swój.Może inaczej .To taki jak dla biednego robola z Celulozy np. w 1935r komuszek.

0 0
ID:14174

Maca

Szuji solidaruszek jest równoważeniem komuszek. I to popieram.

0 0
ID:14176

Duchu

No grzejnik czytając ten Twój post najpierw się lekko rozgrzałem, ale w rozwinięciu ostudziłeś mnie treścią i jak widzę " nie głupi z Ciebie chłop". Bez urazy. Na egzotykę abc nie warto nawet reagować. Pozdrawiam.

0 0
ID:14179

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA