Apel do osób poszukujących pracy -kochani wiem że jest wam...

Apel do osób poszukujących pracy -kochani wiem że jest wam ciężko ale zacznijcie walczyc z plaga nie uczciwych pracodawców .Miejcie swoją godnośc .To co teraz się nam proponuje woła o pomstę do nieba .praca na czarno ,dużo godzin ,a wypłata nie wiadomo kiedy i ile .Wiem że jest bezrobocie i oni też wiedzą dlatego robią z nas niewolników i głąbów z których się śmieją (wiem co mówię bo słyszałam wypowiedzi pewnych tz biznesmenów ).A póżniej twierdzą ze jesteśmy bandą leni ,a gdzie motywacja do pracy ?Nie ma umowy o prace nic nie jest do końca jasne więc pytam gdzie motywacja takiego pracownika ?Pytajcie od początku o umowę (ponieważ w razie wypadku są ogromne problemy ,a co z emeryturą w przyszłości ?)Zacznijcie się cenic ,póżniej na stare lata powiedzą o was nie chciało się wam pracowac i będziecie chodzic po prośbie .Nikt nie będzie miał na czole napisane "PRACOWAŁEM ,INNYCH DORABIAŁEM "

4 komentarze

Pytanie

Apele tu nic nie pomogą ,tu trzeba zapytać politykierów dlaczego dotychczas nie wprowadzili w Polsce obiecywanego i istniejącego w Unii od lat minimum socjalnego .Dlaczego to jest tak drażliwy szczególnie dla platformersów temat choć ma swoje odzwierciedlenie w traktacie ? Wybory niedługo ....

0 0
ID:14244

zbuntowany_kaloryfer

Osoba "pytanie" najwyraźniej przesadziła z procentami przy piątku. Alutka poruszyła temat prywaciarzy-wyzyskiwaczy i ich stosunku do pracowników (ew. potencjalnych pracowników). Osoba natomiast wyjeżdża z minimum socjalnym. Co ma piernik do wiatraka?
Zdajesz sobie sprawę jakie skutki miałoby dla gospodarki wprowadzenie (obecnie) unijnego minimum socjalnego? Ile wówczas musiałaby wynieść najniższa krajowa? Wiesz co to takiego "efekt domina"? Pomyśl, to wbrew pozorom nie boli aż tak bardzo;)

0 0
ID:14252

Do kaloryferka

Albo udajesz ,że nie wiesz ,albo faktycznie nie wiesz(wstyd) co ma ustawowe minimum socjalne do wynagradzania pracowników .Widocznie nie pracowałeś w NORMALNYM KRAJU gdzie Konstytucja i ustawodawstwo są dla obywateli ,a nie dla politykierów i pseudobiznesmenów(złodzei) .A traktat czytałeś ?

0 0
ID:14258

pablo

przecież i tak połowa włocławka siedzi w Anglii, Belgii, Irlandii, a nawet w Austrii, zaraz zostaną emeryci, renciści i księża.

0 0
ID:14267

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA