Kler to już chyba oszalał.To się w głowie nie mieści.A...

Kler to już chyba oszalał.To się w głowie nie mieści.A co z królową ?
http://wyborcza.pl/1,75248,7857682,Chca_Jezusa_Krolem_Polski__Biskupi_zacznijci e_myslec_.html

7 komentarzy

Malina

Szyja oni właśnie myślą. Bardziej ociemniać ten naród jest im na rękę, bo mają z tego pieniądze. Żyją sobie wszyscy na koszt innych ludzi.

0 0
ID:14292

zbuntowany_kaloryfer

szuja, jeżeli krytykujesz, to rób to konstruktywnie. Bez przekłamań.
Fragm. art.:
[...]Kardynał Dziwisz, zabronił głoszenia prawdy przez księdza Natanka. Więc teraz my, wierni, musimy sprawić, by Jezus był Królem Polski - mówiła trzymająca transparent pani Teresa.

Ksiądz Piotr Natanek z archidiecezji krakowskiej zasłynął m.in. chęcią nawracania Żydów. Ponadto nie pozwala wiernym przyjmować komunii na stojąco i żąda od władz Polski, by uznały Chrystusa za króla Polski. Drugiego marca br. Kardynał Dziwisz zabronił duchownemu wystąpień publicznych, publikowania tekstów oraz rozprowadzania własnych publikacji[...].

Z artykułu jednoznacznie wynika, że to nie "kler oszalał", lecz spęd zorganizowała banda oszołomów, którzy poparcia Kościoła nie mają. Mają swojego guru - jednego księdza odszczepieńca. Kardynał dziwisz ustosunkował się w imieniu KK w sposób jednoznaczny, jak wynika z fragm., który zacytowałem.
Zatem nie kłam szuja i nie przeinaczaj faktów. Bo po co?

0 0
ID:14293

Do maliny

Jak i cała reszta politykierów ....więc w czym rożnica ?

0 0
ID:14295

szuja

Kaloryferku kardynał Dziwisz nie przestrzega dekalogu/choćby sprawa pochówku JK/ i dziwię się ,że tego nie zauważyłeś.Jaki tam zresztą z niego kardynał jak z... trąba i doskonale wiesz dlaczego, nie jednemu hierarsze w Watykanie w port/ch siedział.Dalej jest zakochany w Wojtyle.Buhahaha

0 0
ID:14296

zbuntowany_kaloryfer

Ale ja nie o wewnątrzkościelnych układach pisałem drogi szujo, tylko o czytaniu ze zrozumieniem krótkich i bardzo prostych tekstów;)

0 0
ID:14299

szuja

No właśnie!

0 0
ID:14302

Wania

Do- do maliny. A taka kolego, tylko uczciwie to przeanalizuj. Że bez dopłat społeczeństwa ze środków publicznych dla politykierów mogło by dojśc do paraliżu administracji. A bez dopłat purpuratów już nie. Nie widzisz różnicy?

0 0
ID:14311

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA