Nie jestem jasnowidzem z kujawsko-pomorskiego , nie jestem...

Nie jestem jasnowidzem z kujawsko-pomorskiego , nie jestem Wernyhorą , ale wiem , czuję to ,że ten człowiek ,przechodzący propagandową metamorfozę na oczach nas wszystkich, jeżeli wygra wybory to na nas , na nasz kraj zaczną spadać wielkie nieszczęścia.

18 komentarzy

pracodawca

Podaj swoje namiary to zatrudnię Cię do straszenia szpaków aby nie zjadły mi czereśni.

0 0
ID:15215

zbuntowany_kaloryfer

Święte słowa człowieku! Jego brat ile nabruździł, ile problemów sprawił; Jak wielokrotnie kompromitował nasz kraj na świecie. A był on tylko marionetką w rękach Yaro. Więc miej nas Boże w opiece i nie pozwól, aby ten człowiek wygrał. Polska ma wystarczająco dużo problemów i bez tego szkodnika.

0 0
ID:15216

wyborca

Na nasz kraj zaczną spadać nieszczęścia jak takie
"różbitki" będą pisać głupoty i brednie.

0 0
ID:15218

kortyzol

Na nas nieszczęścia zaczęły się sypać od momentu obalenia Gierka przez wrednego Jaruzela z ptaszkiem złodziejaszkiem zwanym Kanią a następnie Kiszką.Dalej poszło jak z płatka-20 lat i rozkradziono Polskę do spółki z czarnymi.

0 0
ID:15220

zbuntowany_kaloryfer

Zdaniem wielu (ku któremu się skłaniam) to Gierek przyspieszył rozkład prl zaciągając kredyty w kwotach wręcz astronomicznych. Ciemny lud nie pytał się sąd nagle takie polepszenie sytuacji w raju.. lud się cieszył, że w sklepach banany, kawa i czekolada prawdziwa. A realnie kraj wpadał w otchłań. Jak się nazywa zaciągnięcie kredytu, którego nie ma się zamiaru ani możliwości spłacić? Poza tym prl i tak by sczezł - z Gierkiem czy bez niego. Bo niestety "realny socjalizm" to fikcja. Tylko gospodarka wolnorynkowa ma rację bytu czy to się komuś podoba czy nie. Jeżeli się nie podoba to nie ma sprawy - zawsze może obrazić się na matematykę i ekonomię;)

0 0
ID:15224

Marian

Tak tak!!! Wszystkich CBA wyprowadzało o 6 nad ranem! Pamiętam jak dziś. Ile ja krzywd doznałem, np. wykupiłem mieszkanie za złotówkę(jak tak można?) a moja pensja za rządów PiS gdzie Zyta Gilowska obniżyła składkę rentową wzrosła o 100zł(skandal). Za PO to jest dopiero spokój. CBA przestało dobijać mi się do domu, moje zarobki na szczęście stoją w miejscu. Całe szczęście że PO zablokowała projekt ustawy przeciwpowodziowej stworzonej przez PiS bo wtedy nie zobaczyłbym zrozpaczonego Tuska na wałach.

0 0
ID:15228

poconamtobyło

a,propos nieszczęść , właśnie jestem po lekturze transkrypcji zapisu rejestratora lotu ,nikt mnie nie przekona ,że nie było nacisków ,że nie było nonszalancji pilotów...

0 0
ID:15229

wyborca

"zbuntowany grzejniku"- chyba nikt więcej od Ciebie tutaj nigdy nie nabruździł.Muszę przyznać, że niezłą szkołe dostałeś w GRU.

0 0
ID:15236

A-Z

Kaloryfer - uważałem Cie za bystrego, czesto czytam Twoje opinie i zwykle zgadzam sie z Tobą, ale jesli chcesz krytykować Gierka dowiedz sie jaki teraz mamy dług, włosy staną Ci dęba, jest on prawie 5 krotnie wyższy, jak dalej tak pójdzie to bedziemy mieli polskie granice ale nic w nich nie bedzie nasze - rozdziobią nas kruki i wrony.

0 0
ID:15237

zbuntowany_kaloryfer

A-Z, proponuję zachować spokój - nikt nas nie rozdziobie aż tak bardzo;). A że dokonują się fuzje przedsiębiorstw i inne operacje finansowe, w wyniku których poszczególne podmioty gospodarcze zmieniają właścicieli? Takie są reguły wolnego rynku i wolnego świata, którego częścią obecnie jesteśmy. System naczyń połączonych. Skoro jesteśmy częścią UE, gramy wg zasad UE. Skoro nie chcemy być jej częścią możemy zostać drugą Białorusią. Pariasami Europy. Założę się jednak, że większość obywateli nie chciałaby "drugiej Białorusi" z Polski robić... więc zwolennikom izolacjonizmu pozostaje poprosić o azyl w tej pierwszej hehe;)
I wiesz co A-Z? W poważaniu mam Gierka i jego pseudo dobrobyt na kredyt. Dodam, że nie jestem żadnym krezusem, a to co w życiu osiągnąłem, osiągnąłem sam. Gdybym mając tyle lat ile teraz mam żył w czasach prl (nieważne czy gierkowskich czy innych) co byłoby szczytem moich marzeń? Do czego mógłbym dążyć? Segmencik "Kujawy"? Telewizorek "Rubin"? Cholerny maluch po latach oczekiwań? Co jeszcze powodem do szczęścia by być mogło? Szczęśliwa i dumna mordka żony, niczym Walkirii jakiejś, bo udało Jej się zdobyć "spod lady" kilogram wołowiny więcej, niż karteczki zezwalały. I wydarzenie roku - dywan udało się jakimś cudem załatwić. Turecki.
Pamiętam jedną scenę z dzieciństwa: wracałem ze szkoły, gdy nagle od kiosku odbiega typ z obwarzankiem papieru toaletowego na szyi i ryczy na całe gardło:
- LUDZIEEEEE JEZU!!! PAPIER TOALETOWY RZUCILI I ŻYLETKI. Pamiętam tę scenę tak wyraźnie...
Tak wyglądał realny prl bez wsparcia kredytów, które Gierek wyłudził w zachodnioeuropejskich bankach.

0 0
ID:15239

kortyzol

Kaloryferku-powiem tylko na koniec,że za ten dług Gierka tylko we Włocławku pobudowano:Azoty,Drumet,Lakiery,Porcelanę.A co zrobiono od czasów Gierka ?Wszystko rozkradziono.

0 0
ID:15244

zbuntowany_kaloryfer

Idąc Twoim tokiem rozumowania Szanowny Kortyzolu ktoś mógłby zrobić to samo co Gierek - tyle, że w skali mikro, czyli:
wyprosić zaświadczenie o zarobkach stwierdzające, że zarabia więcej niż w istocie, dodatkowo przekabacić kogoś z rodziny aby został żyrantem i wziąć kredyt dalece przekraczający jego możliwości finansowe.
Następnie kupić audi A8 i zabrać rodzinę na miesiąc do Tajlandii, zostając tym samym "zaradnym" superbohaterem w oczach tejże rodziny.
Później, gdy komornik zabierałby audi i 3/4 pensji zacząłby złorzeczyć i pomstować na "złą passę", na "złodziejskie" banki, ustrój, premiera i cholera wie kogo jeszcze.
Nadal twierdzę zdecydowanie, że gospodarka powinna bazować wyłącznie na ekonomicznych prawidłach a nie na jakiejkolwiek ideologii. Postawa "życzeniowa" kogokolwiek nic nie wskóra na te prawa.

A na dobranoc zapodam kawała:
W ramach kampanii przedwyborczej Yaro postanowił z okazji Dnia Dziecka odwiedzić szkołę specjalną. Wchodzi do jednej z klas, więc nauczycielka w tym momencie:
- No dzieci? Kto to??
- Noowwyyyyyy!!!!!!

0 0
ID:15247

pamar

@ zbuntowany_kaloryfer
Czy Ty naprawdę tak zaślepiony jesteś ideologią, czy majaczysz w gorączce? Jaka gospodarka wolnorynkowa? Ona trwa dopóki jest co rozkradać, a jak zagląda widmo bankructwa to następuje interwencja państwa, wpompowanie kaski (albo przejmowanie majątku Narodowego za grosze) i dalej kółko się zamyka.

0 0
ID:15252

zbuntowany_kaloryfer

Pamar, tak dla uściślenia - jesteś zwolennikiem gospodarki sterowanej centralnie?

0 0
ID:15253

zbuntowany_kaloryfer

A poza tym nigdy nie twierdziłem, że interwencjonizm jest czymś całkowicie nie do przyjęcia. Jak najbardziej jest, ale tylko tyle, o ile jest to absolutnie niezbędne. Żaden system nie jest idealny; W takim wypadku interwencjonizm państwa powinien ograniczyć się do korekty tych niedoskonałości. Najlepiej na bieżąco;)

0 0
ID:15254

bobo

A wystarczy głosować na tego , który jest najmniej popierany przez media, a w wyborach do parlamentu pominiemy np.czterech pierwszych z każdej listy wyborczej i pozbędziemy się tych naszych "zbawicieli" od siedmiu boleści, którzy zawsze muszą być w sejmie lub senacie bo bez nich Polska by się rozpadła.Mówi się że można awansować wyżej i wyżej aż na szczyt budynku, nie prawda bo w pewnym momencie między kondygnacjami został wylany cały strop i przejścia nie ma.

0 0
ID:15259

kortyzol

Szanowny kaloryferku jest dobrze przekonałeś mnie.Mamy dopiero 900mld PLN długu.O długu wewnętrznym nie wspomnę. Będzie jeszcze lepiej jak przestaniemy otrzymywać 2913 roku zapomogę z Unii.Brawo!

0 0
ID:15260

jp

czy "zbuntowany posiada tytuł Dr.bo już najwyższy czas.

0 0
ID:15261

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA