Małymi kroczkami zbliża się moment, gdy każdy z nas...

Małymi kroczkami zbliża się moment, gdy każdy z nas będzie musiał podjąć decyzję. Głosować czy nie? A jeżeli tak, to na kogo? Może zrobimy sobie małą sondę, niezależną od wszelkiej maści mediów? Taką małą, zaściankową, małomiasteczkową, włocławską?
U mnie trzy głosy na Komorowskiego.

24 komentarze

nemo105

3 razy NIE! A do wszystkich kandydatów...ALE to już było i mam nadzieję, że nie wróci więcej.Karuzela na Bielanach to już przeżytek mam dość karuzeli... ja chcę żyć normalnie!!!

0 0
ID:15325

zbuntowany_kaloryfer

U mnie 6, z czego 4 to rodzice i teście

0 0
ID:15327

cyklista-wylogowany

Szanowni Internauci nie zapominajcie!!!
"Komorowski=64 mld$ bezpodstawnego odszkodowania dla Żydów w USA"-tak głosował kandydat na prezydenta.

0 0
ID:15329

do ananas

Czy ty przypadkiem nie jesteś miejscowym platformersem -jeśli tak to raczej nie zadawaj głupich pytań w czasie ,gdy topi się dobytek ,a ludzie walczą z powodzią ,a hr. Komorowski(kandydat na prezydenta) ,,MA PRZYJEMNOŚĆ TO OGLĄDAĆ''.By nie wspomnieć o ,,pomocy 6tyś zł''w wysokości połowy uposażenia posła -WSTYD !!!!!!!!

0 0
ID:15331

A-Z

Z dwojga złego to Komór, wszystko aby nie Jaruś, dajmy już spokój tej maści.

0 0
ID:15335

ananas

cyklisto wy-, czy za-logowany
widzisz, różnica między nami jest taka. Proszę o wyrażenie swojej opinii, a Ty, przedstawiciel jedynie słusznej partii odpowiadasz w stylu: "a u Was biją murzynów".
kaloryfer, niedopatrzenie okrutne, nie doliczyłem rodziców, czyli + 5!
Nigdy, NIGDY więcej kominiarek, małych tchórzów z czerwonymi plackami na policzkach, grzebiących sobie pod płaszczykiem :)
Tu, cyklisto wPISałem się, w Twoją retorykę.

0 0
ID:15337

rolnik

Ja i moja rodzina na marszałka Lepera.Tak w ogóle tylko nie Komoroski i nie Kaczyński.

0 0
ID:15339

ananas

do "do ananas"
zazwyczaj stronię od takich jak Ty, bo wyniosłem z dzieciństwa zasadę, iż nie należy podawać ręki komuś, kto się nie raczy przedstawić. Kiedyś, zamierzchłymi czasy, nazywało się to "kindersztubą". Było, minęło.
Zwolennikowi Pana Leppera dziękuję za wpis, na razie Komorowski przed Lepperem.

0 0
ID:15344

ananas

Uaktywniłem się ponad miarę, ale spoko, tylko na chwilę. Chciałem pokazać, że sondaże pomorskiej, to dupa blada. Wiadomo, elektorat Jarka spina się do granic, kiedy wytrysk kojarzy się z bólem. Ale są jeszcze zwolennicy Leppera, Korwina-Mikke, Olechowskiego, Napieralskiego.

0 0
ID:15345

cyklista-wylogowany

Szanowny Ananasie.Nie byłem,nie jestem i nie bedę należał do żadnej partii.Nie mam ochoty głosować lub zajmować stanowisko zgodne z linią jakiejkolwiek partii.Byłem,jestem i bedę człowiekiem niezależnym i ne dam się zaszufladkować.Mam swoje poglady na różne sprawy.Nie interesuje mnie czy murzyni biją czy tez murzynów biją.To sprawa wyłącznie państw które korzystały z ludności kolonialnej sprowadzanej do swoich krajów.W sprawach imigracyjnych jestem zwolennikiem ścisłego limitowania uzyskiwania obywatelstwa polskiego przez obcokrajowców.Nie usmiecha mi się żyć w Polsce w której byłyby Chinatown'y,Murzyńskie slumsy,dzielnice arabskie czy favele południowoamerykański do których po wejściu mógliby moi wnukowie dostać nóż w plecy.Czy uważasz Szanowny Ananasie
że tylko są dwaj usilnie wciskani przez media kandydaci?

0 0
ID:15348

baran

pomysl jak wygladasz.....

0 0
ID:15351

wyborca

Cztery głosy na nielubianego (w mediach) Pana Jarosława Kaczyńskiego. On zostanie (wbrew sondażom) prezydentem Najjaśniejszej RP.

0 0
ID:15352

Straż ogniowa

Ja i koledzy ze straży pożarnej głosujemy na Pana Kaczyńskiego,a w najbliższych wyborach parlamentarnych na PiS.Jest to jedyna partia,która potrafiła coś zrobić dla przeciętnego człowieka,przeciętnej polskiej rodziny w ostatnich kilkunastu latach.Oto krótkie uzasadnienie naszej decyzji.Za rządów Prawa i Sprawiedliwości obniżono;podatek dochodowy,składke zdrowotną,uchwalono ulge rodzinną na dzieci,becikowe.Dla przeciętnej rodziny[2+2]budżet domowy jest przez to większy o ok.3tys.500zł rocznie.Nie wspominamy o podwyżkach w służbach mundurowych,które również uchwalił rząd PiS.Potencjalny wyborca powinien się kierować przez pryzmat własnej kieszeni i rozumu.Proszę nam podać inne przykłady,innych partii,które może zrobiły więcej dla przysłowiowego pana Kowalskiego,które by nas przekonały o tym,że jesteśmy w błędzie.Nie dziwimy się,że inni głosują inaczej,mają do tego prawo,mają swój interes.RYCHU,ZBYCHU,GRZECHU będą głosować na Pana Komorowskiego bo mają w tym interes, a my strażacy głosujemy na Pana Kaczyńskiego bo również mamy interes.Proste jak kaloryfer,prawda?.Jakie mamy państwo,to widzimy co dzień i odczuwamy na własnej skórze przy okazji powodzi.Takiego bałaganu i rozpierduchy nie było nigdy jak jest za rządu Pana Tuska i jego chłopców.Niech każdy wyborca zastanowi się,czy jego interes jest zbieżny z tak "elitarną" grupą jak grupa RYCHA,ZBYCHA I GRZECHA.Na zakończenie,pozdrowienia od strażaków,100 głosów na Kaczyńskiego i basta.

0 0
ID:15353

toga

Wymiar sprawiedliwości w tym Sąd Rejonowy staje u boku Jarosława Kaczyńskiego.Kilkadziesiąt głosów.Ziobro wracaj.

0 0
ID:15358

kolo

Tylko Anrzej L. może być stabilizatorem pomiędzy PO i PIS.

0 0
ID:15360

G

~Straż ogniowa
Hehehe,jak im Belka zostawił dużą kasę w budżecie to było z czego dzielić. Przepieprzyli wszystko jeszcze nadebrali.

0 0
ID:15368

Kaszëb

Dobrze że cyklista przypomniał co nie co, bo za takie rzeczy to powinien być Trybunał a nie kandydowanie na prezydenta. W obecnej chwili nie ma odpowiedniego kandydata i chociaż nie po drodze mi z klerem ale innego wyjścia nie ma: najbliższa rodzina 18 głosów na J. Kaczyńskiego. Nie pytałem jeszcze znajomych.

0 0
ID:15378

Madras

Cyklista ty jakiś skrzywdzony w dziciństwie przez syjonistów? Z kąd u ciebie tyle nienawiści do narodu żydowskiego? W twoich postach bardzo często się to przewija. Siejesz jakąś propagandę ?

0 0
ID:15390

rolnik

Madras natomiast kojarzy mi się z kolonializmem angielskim w Indiach.Jakiś żyd podpalił kiedyś mojemu pradziadkowi stodołę, bo nie chciał kupić od niego drewna.

0 0
ID:15405

Tobiasz

Rolnik a mnie madras z cherbatą się kojaży. Tobie zaraz jakieś kolonializmy we łbie. Pilnuj stodoły a nie w internecie siedzisz. Jeszcze ci ją jakiś sąsiad spali. he he

0 0
ID:15411

Cejlon

Rolnik twój to myślenia i post jaki zamieściłeś tłamsi wiarę w człowieka jako istoty logicznie rozumującej. Idąc tym tokiem powinienem nienawidzieć polaków bo wielu mnie skrzywdziło okradając mnie w taki czy inny sposób. Czy powinienem jednoznacznie nazwać polaków złodziejami?! Zajmij sie czymś innym niż polemiką.

0 0
ID:15412

cyklistawwylogowany

Czcigodny Madras zarzutu skrzywienia to mało powiedziane.Ja jestem juz garbaty od przewijających sie w mediach polskojęzycznych obywateli polskich pochodzenia żydowskiego.Co nie oznacza równocześnie nienawiści do Tej nacji.Przecież nie nawołuję w swoich postach do jakiejkolwik nienawiści.Po prostu wskazuję li tylko pochodzenie poszczególnych osób odpowiedzialnych za "polska" politykę.Odnośnie siania propagandy to całkowicie sie do tego nie nadaję.Bliżej mi do nauk ścisłych(zresztą taki wybrałem też zawód),gdzie obliczenia pozwalają mi zarabiać na życie a propagandą najczęściej zajmują się humaniści.Pozdrawiam
P.S.Na Rosz Haszana złożyłem za pośrednictwem portalu włocławek.info życzenia właśnie polskim Żydom.

0 0
ID:15416

rolnik

Tobiasz-pomyliłeś mnie z baranem.Hahaha.Miałem psa Tobiaszka.

0 0
ID:15424

brat jaroslaw

Tylko Komorowski....................

0 0
ID:15646

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA