Szanowny Cyklisto - wspominałeś jakiś czas temu o pewnym...

Szanowny Cyklisto - wspominałeś jakiś czas temu o pewnym jeziorku, gdzie karasie biorą. Możesz przypomnieć co to za jezioro i jak tam dojechać? Pzdr.

10 komentarzy

cyklista-wylogowany

Szanowny Zbuntowany Kaloryferze nie wiem,w którym miejscu Włocławka mieszkasz więc wybierzesz Sam drogę dojazdu.Podam współrzędne jeziorek.
duże-N-52st.38,10 min.24 sek.
E-19st. 3,40 min.93 sek.
małe-N-52st.38,40 min.58 sek
E-19st. 3,39 min.11 sek
Dno jest lekko zarośniętę,ale nie zniechecaj się.Uważaj na zerwanie przyponu.Życzę miłego wędkowania(lin albo karasek).Najlepiej dotrzeć przed świtem.

0 0
ID:15359

wędkarz_

czekamy na jakieś namiary :)

1 0
ID:15363

szuja

Wyszukiwarka się kłania !

0 0
ID:15365

wędkarz_

Wiem że te jeziora mają jakąś nazwę wśród "miejscowych" ale niestety nie pamiętam. W ciągu 20 lat z tych jezior została połowa. Kiedyś to było jedno duże jezioro ale z czasem woda uszła.

0 0
ID:15391

rolnik

Lin/-ka/ albo karasek/-ka/.To znaczy mogą być tylko liny albo karaski.Gdyby cyklista napisał lub ,to byłyby oba gatunki,oczywiście z możliwością tylko jednego.Przydał by się rozbójnik szczupak .

0 0
ID:15393

bywalec

te współrzędne , które podał cyklista , prowadzą do supermarketu koło jeziorka Czarne.

0 0
ID:15403

cyklista-wylogowany

Szanowny Wędkarzu-te jeziorka(było jedno nazywało się Borusa).Proszę wpisać www.geoportal.gov.pl. Póżniej kliknąć z prawej strony na mapy.Przybliżyć teren Włocławka i markerem naprowadzić na podane przeze mnie współrzędne-południkowe i równoleżnikowe.Traficie Szanowni Państwo w sam środek jeziorek.Pozdrawiam.

0 0
ID:15407

wędkarz_

Dokładnie cyklisto, chodziło o "Borusa". Wiesz może czy to nazwa oficjalna (urzędowa)? Z tego co pamiętam na środku tego mniejszego jeziorka była wbita tabliczka z odręcznym napisem: "zakaz połowu ryb". Wiesz do kogo należy to jezioro?

Jeziorka bardzo malowniczo położone, szczególnie to większe. Martwi mnie bardzo szybkość z jaką ubywa wody w podwłocławskich lasach, szczególnie wspomniane "Borusa", Krzywe Błota, które w zasadzie już nie istnieją.

1 0
ID:15421

cyklista-wylogowany

Szanowny Wędkarzu przypuszczam,żę jest to nazwa nadana przez mieszkańców.Na mapie Włocławka z 1941 roku-wydanej przez okupacyjne władze niemieckie nie widnieje nazwa jeziora.Na obecnych mapach topograficznych również brak nazwy.Podczas pieszych wypraw na ryby jako dorastajacy chłopacy(40 lat temu) zawsze nazywaliśmy to jeziorko "Borusa".Nie mam pojecia skąd pochodzi ta nazwa.Wtedy nie było napisów zabraniajacych łowienia ryb.Były natomiast drewniane pomosty wykonane z pni drzew z których mozna było łowic.Pozdrawiam.

0 0
ID:15428

sik

po 6 latach to jeziorko juz prawie nie istnieje, na tym mniejszym linia wody na do wodowskazu z 1,5 metra, a na srodku jest już spora wyspa

1 0
ID:69292

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA