Mamy znowu niedzielę i znowu jaki by nie włączył polski...

Mamy znowu niedzielę i znowu jaki by nie włączył polski kanał telewizyjny to msza.Nawet żydowski Polsat już wchodzi klerowi po paluszku, o TVN-ie to już nie wspomnę.Dzisiaj na dodatek wnoszą na ołtarze Popiełuszkę,który myślał ,że już mu wszystko wolno i go zamordowali.Ciekawe ile teraz będzie kosztował wykopany zgniły palec?. A tak na marginesie to modlą się wszyscy i modlą a Pan Bóg ma nasz kraj tam gdzie mu słońce nie dochodzi.Najlepszym przykładem jest nowa powódź.

22 komentarze

pajęczyna

Czarna mafia opanowała całą Polskę.

0 0
ID:15370

bóm

Mam, poparte przykładami z historii ostatniego dwudziestolecia przypuszczenia, że gdyby najnowszy idol katomediów przeżył, byłby tam , gdzie dziś stoi Rydzyk albo Jankowski. A mohery, odurzone kadzidłem, leżą mentalnie tam, gdzie zawsze.
A ja mam Cyfrę+ i zablokowane wszystkie kanały katoindoktrynacyjnej tuby. Oglądam kanały wolne od watykańskiej propagandy i cieszę się dobrym samopoczuciem.

O tym "wielkim wydarzeniu" przypomniał mi dopiero szanowny Szuja. Wiem, że nie każdy ma możliwość korzystania z Cyfry, ale nawet przy standardowym zestawie Satfilmu lepiej jest pooglądać kanały popularnonaukowe, filmowe, czy nawet kulinarne. Włączanie czarnej agitki, to swoisty masochizm.
A tak w ogóle, to jest tak piękna pogoda, że najlepiej się udać na łono. Przyrody oczywiście.

0 0
ID:15371

zbuntowany_kaloryfer

Średnio rozgarnięty uczeń 3 klasy szkoły podstawowej ma zapewne identyczne poglądy na ten temat;))

0 0
ID:15372

Stacha

Masz rację - nawet włocławska TV robi się"kościółkowa", ile można słuchać i oglądać.Jest coraz gorzej.

0 0
ID:15373

kos

To samo we włocławskiej TV,chyba Rydzyk ich sponsoruje, a wkrótce może przejmie.

0 0
ID:15375

ktosiek

.... Cię człowieku z tą powodzią? Fala znowu idzie i pewnie znnowu pozalewa... pewnie nie mieszkasz w pobliżu Wisły i dlatego Ci to wisi czy zaleje czy nie, ale ludzie mieszkający przy tej rzece żyją teraz w strachu, więc pomyśl człowieku co Ty w ogóle piszesz. Pozdro!

0 0
ID:15376

Ada

Nasz kraj stal sie krajem zacofanym, poddanym klerowi, bez konca msze i modlenie sie, zamiast zajac sie problemami ludnosci, biednym ludzmi, ktorzy wszystko stracili, kiedy ci wszyscy nawiedzeni przestana modlic sie, cofac sie do przeszlosci, szukac dziury w calym, zamiast myslec o terazniejszosci i przyszlosci. To jest absurd te wszystkie ceremonie, placze az wstyd wobec zagranicy... jednym slowem dno.

0 0
ID:15377

wyborca

prędzej czy później(pamiętaj o tym)poniesiesz za te słowa odpowiedzialność .

0 0
ID:15379

teresa

Mi nie przeszkadza

0 0
ID:15381

dot

to jest natura która ciągle udowadnia że i tak człowiek z nią nie wygra.a jak nudzi cię telewizja to wyjdź na spacer i ciesz się fajną pogodą bo jutro będziesz znów narzekał na pogodę(że zła)

0 0
ID:15383

zbuntowany_kaloryfer

Właściwie to nie rozumiem bóm czemu w większości postów obnosisz się z fanatyczną nienawiścią do Kościoła. Wszak w TV jest tyle kanałów, że praktycznie każdy znajdzie coś dla siebie - jak raczyłeś przypomnieć. Widzisz, ja np. wyjątkowo nie lubię sportu, ale po cholerę mam się z tym obnosić wszem i wobec? Oglądam co mi przypada do gustu i już. I pomimo, że nieszczególnie gorliwy ze mnie katolik, a wręcz odwrotnie to jakoś nie przeszkadzają mi transmisje kościelnych uroczystości. Dla mnie to integralna część życia i tak być powinno. W związku z tym nie widzę problemu. A jak nie mam ochoty takowych uroczystości oglądać? Rozwiązanie jest banalnie proste: robię użytek z urządzenia zwanego pilotem;))

0 0
ID:15386

Lolek

A kolega abc milczy bo pewnie teraz jest w Warszawie. Jak wróci i przeczyta ten post zapewne będzie się starał udowadniać wyższości duchowości katolickiej nad szarym nic nie wartym, uwikłanym w różne boskie próby życiem padołowym. Mitologia jest głęboko zakorzeniona w polakach.

0 0
ID:15387

bóm

Szanowny zbuntowany kaloryferze – ja właśnie napisałem, że nie oglądam takich programów, do czego zachęcałem innych. Gdybyśmy żyli w normalnym państwie, programy o tematyce katolickiej można by traktować jako jedną z pozycji, mniej lub bardziej szerokiego zestawu – do wyboru. Tymczasem żyjemy w kraju totalitarnego katolicyzmu, gdzie ludzi o poglądach niekatolickich często traktuje się jako tych drugiej kategorii (często dają mi to odczuć). Dowodem takiego stanu rzeczy jest program większości stacji w dniu dzisiejszym – monotematyczna papka dla moheropodobnych. A tak być nie powinno.
Poprzez swoje (zgadzam się – często przerysowane doborem określeń) wpisy staram się pokazać nienormalność sytuacji w tym państwie, gdzie k. r.-katol. funkcjonuje na szczególnie korzystnych dla niego warunkach – prawnych, ekonomicznych, organizacyjnych. A ja chcę mieszkać w państwie, które jest normalne w sensie europejskim, a nie katofundamentalistycznym. Chcę, żeby państwo, do którego kasy płacę podatki, przypominało pod względem wolności obywatelskich Hiszpanię, Francję, czy Czechy, a nie takie, w których faktyczną władzę mają przywódcy religijni.

0 0
ID:15388

Viki

Dobre dobre. Ha ha a wyborca z nóg zwala. No tak pewnie sobie przypomni jak jakiś fanatyk mu obije buzie w imię obrony jedynej słusznej doktryny jaka wg jemu podobnych powinna obowiązywać wszystlich bezwględnie. I nie ma prawa nikt się wypowiadać w tym temacie inaczej. Zresztą ile krzywdy na świecie doznali różni ludzie na różnych kontynentach w ciągu kilkunastu wieków od obrońców i wyznawców tej ideologii? Tyle krwi co oni to nawet fanatyczni islamiści nie przelali. Na szczęście dziś świeckie prawo jest ważniejsze i pozwala mieć inne zdanie. Choć w naszym kraju przemiana jeszcze trochę potrwa, ale pewne jest, że i tak realizm i racjonalim zwycięży. Naturalny efekt postępu i rozwoju ewolucujnego umysłu człowieka otwartego i rozumnego. I niestety cynicznemu klerowi żaden bóg nie pomoże. Zaznaczyć warto i trzeba , że powinno się to odbywać z szacunkiem dla drugiego człowieka. Ten temat uważam, za dzielący ludzi w obecnych czasach i rodzący antagonizmy. Każdy powinien samodzielnie dojść do prawdy.

0 0
ID:15389

xyz

Szuja, Ty za życia już masz zgniły rozum.

0 0
ID:15399

cud nr.1

dzisiaj tyle uniesień w kościele katolickim ,tyle dobra emanuje wszędzie... , a mnie ,na cmentarzu z nagrobka ukradziono nowiuteńki znicz .nie pierwszy to raz zresztą , i kto to zrobił ? "innostraniec " ? nie to zapewne rodak ,katolik uczynił sobie dobrze a mnie zrobił żle.
Kiedyś go /ją dopadnę, to z tej religijnej d... nogi powyrywam.Dla cmentarnych hien powinni organizować specjalne rekolekcje albo inne nauki.amen.

0 0
ID:15402

Batman

xyz ale on ma własny i go używa w przeciwieństwie do wielu co pozwala aby za niego myśleli katole.

0 0
ID:15409

wyborca

"batman"- Tobie też nadmiar promieni słonecznych bardzo zaszkodził ? Chodź w nakryciu głowy.

0 0
ID:15415

rolnik

Fakt jest taki,że kler strasznie się w Polsce rozpanoszył.Przejął(czytaj ukradł)prawie wszystko po żydach, robią dzieciaki na gwałt. Ale się porobiło. Ty szuja masz rację.Z Bogiem ale bez ..... Ja pierduchnam.

0 0
ID:15423

Lolek

wyborco. Jaki nadmiar słońca? Czy ty masz okna w domu?

0 0
ID:15447

Lolek

wyborco. Jaki nadmiar słońca? Czy ty masz okna w domu?

0 0
ID:15448

Iwona

Większość tych ludzi co ich zalało to ludzie, którzy nie chodzili do kościoła, nie modlili się, kara przychodzi, Bóg nierychliwy ale sprawiedliwy.

0 0
ID:15468

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA