Tak sobie myślę, że może by tak pokazać wszystkim...

Tak sobie myślę, że może by tak pokazać wszystkim politykom figę i nie iść na wybory. Wiem, że to sen na jawie ale miło by było jak by cały naród się wypiął na tych nierobów i powiedział- WYBIERAJTA SIĘ SAMI!!!
Co wy na to Drodzy internauci?
Jak myślicie jakie były by konsekwencje i czy dało by się tak coś osiągnąć? Nie pytam się czy to realne czy nie tylko tak po prostu pofantazjujmy sobie.

10 komentarzy

Lord

Nie jest to realne nawet jak odbędzie się takowa ogólnopolska akcja to znajdą się osoby (fanatycy) którzy doprowadzą do głosowania. Konsekwencją będzie to, że będziemy się meczyć z ludzmi których nie życzylibysmy sobie widzieć itp.

0 0
ID:15525

negocjator

ciekawe czy musi być jakaś minimalna frekwencja ?! ktos sie wypowie ?

0 0
ID:15528

Glosuj

Nawet gdyby politycy wybierali sie sami, to wybory bylyby wazne. Bierne prawo wyborcze (startowanie w wyborach) nie wyklucza czynnego prawa wyborczego (glosowania), mozna jednoczesnie wybierac i byc wybieranym. Jedyny skutek bojkotu wyborow przez wiekszosc spoleczenstwa bylby taki, ze Polska bylaby odrobine gorzej postrzegana na arenie miedzynarodowej, ratingi miedzynarodowych analitykow poszybowalyby w dol, a za nimi nasza waluta. Z powodu drogiego dolara i euro samochody, komputery, sprzet RTV itp. towary sprowadzane z zagranicy bylyby drozsze niz teraz. Przyznaj sie szczerze, ze nie chce sie Tobie glosowac. Glosowanie to wybor mniejszego zla, nieglosowanie to albo lenistwo albo glupota albo tesknota za anarchia (patrz Somalia) lub totalitaryzmem (Korea Polnocna, Birma itd).

0 0
ID:15530

volvo.

Ja tego zdania jestem od kilku dobrych lat.

0 0
ID:15533

sportowiec

Proponowany system (nie głosować) był testowany przez całe 45 lat PRL. Tzn. formalnie głosowanie było ale i tak nie miało znaczenia. Czy było lepiej? A głosy,że politycy, radni itp to nieroby i kłamcy wydają z siebie frustraci, którym żal d. ściska, że to nie oni zostali wybrani. A że dlatego nie zostali wybrani, że nie maja nic do powiedzenia poza tym, że politycy to darmozjady, to im do głów nie przychodzi. A rusz d. i wystaruj jeden z drugim i przestań zaśmiecać fora swoim żałosnym łkaniem.Albo weź się za robotę, bo pewnie pensję też masz za niską.
P.S. Możesz też zadzwonić do Łukaszenki albo Fidela. Oni darmozjadami nie są tylko jak trener klubu Tęcza cały czas pracują dla narodu! I na litość boską dajcie sobie już luz z tym posrywaniem jak to jest źle.

0 0
ID:15534

Głosować czy nie???

A czy ja powiedziałem, że idę lub nie? Napisałem wyraźnie, że chodzi o pofantazjowanie co by było gdyby. Zdaję sobie sprawę, że jest to nie realne.
Co do tej hipotetycznej sytuacji to po prostu ciekaw jestem jaka (o ile w ogóle jakaś) była by reakcja polityków. Dziękuję za opisanie ryzyka dla gospodarki, ale zdaje sobie z tego sprawę i jeszcze raz zaznaczam, że to tylko gdybanie
Panie Głosuj - nie trzeba od razu do wszystkiego tak poważnie podchodzić. Zwłaszcza jeśli idzie o politykie ;-) warto się czasem uśmiechnąć.

0 0
ID:15535

Ada

Co do totalitaryzmu to my mamy go u siebie. Kosciol, pieniadz. A ty czlowieczku, masz cos do powiedzenia ? Najpierw nalezy posprzatac na wlasnym podworku, a wiec nalezy glosowac

0 0
ID:15538

wyborca

Czy już nic mądrzejszego nie mogłeś wymyślić? Oto obraz przeciętnego Polaka- fura, skóra, komóra. Gdzie jest w tym przypadku rozum? Głosuje się ręką, a nie czterema literami na których się siedzi w dniu wyborów.

0 0
ID:15539

Głosować czy nie???

Sportowiec, przykro mi to stwierdzić ale swoją wypowiedzią udowodniłeś, że sam masz jakieś kompleksy lub/albo zbyt wysokie mniemanie o sobie. Z całym szacunkiem ale 2 razy pisałem wyraźnie, że to tylko takie sobie gdybanie. Ot tak żeby popisać o innych scenariuszach (nie realnych na 99%). Zastanowić się czy jest cień szans na ten 1% nierealności. Tematów o wyborach jest tyle, że może warto od czasu do czasu spojrzeć na nie z przymrużeniem oka?
Co więcej, w drugiej wypowiedzi podkreśliłem, że nie mówię o pójściu lub nie na wybory. Dodatkowo, jeśli nie zauważyłeś, to nikogo nie obrażałem, a co najwyżej delikatnie napomknąłem, że nasi politycy nie są wzorami pracowitości (jeśli słowo nierób Ci ubliża można znaleźć inne synonimy-leń, obibok itp.). Skąd więc wziął się ten Twój wyniosły ton nastawiony na obrażanie. Skąd stwierdzenie, że jestem nierobem i żal mi d... ściska?

0 0
ID:15548

j-23

a ja osobiście to mam te wybory dokładnie w tych czterech literach

0 0
ID:15618

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA