Dziś Dzień Chemika i festyn na lotnisku w Kruszynie. Tekst...

Dziś Dzień Chemika i festyn na lotnisku w Kruszynie. Tekst sąsiada z liczną rodziną, który przytaszczył do stolika kilka solidnych porcji karkówki "jedz synku jedz, darmo dają, aż się po..asz"

3 komentarze

do Anwilka

rzeczywiście ludzie to są bezczelni, jak za darmo to do bólu zero kultury, też byłem i widziałem co niektórzy robili szok

1 0
ID:15663

rolnik

Z miasta jestem.Przecież to widać i słychać i czuć !Włocławiak,hahaha

0 0
ID:15666

zbuntowany_kaloryfer

Heh, a ja raz widziałem po pewnym bankiecie z udziałem b. prezydenta Skrzypka jak pewna pani (najprawdopodobniej nauczycielka - bo to z okazji nadania imienia szkole ten bankiet był) elegancko wystrojona wciskała uda od kurczaka do takiej malutkiej, damskiej torebki;). Z dużym zaangażowaniem, entuzjazmem i cwanym błyskiem w oku to robiła. Co najmniej jakby właśnie ubiła interes swego życia.
Natomiast pewien pan radny ok. 2 lat temu, w Galerii Sztuki Współczesnej przy Miedzianej wyjął z gęby gumę do żucia i dyskretnie przykleił do słupa pod jednym z obrazów. Stał z tyłu, myślał że za nim nikogo już nie ma - ale ja stałem jeszcze dalej z tyłu, woląc natychmiast rozpocząć zwiedzanie zamiast słuchać tej niuni, dyrektorki galerii, która ma ze znajomością sztuki tyle wspólnego co ja z budową reaktora atomowego;). Ale to była zaufana osoba p. Skrzypka - więc odchodząc z urzędu wbił ją na stanowisko (chroniąc tym samym przed czystką zorganizowaną przez następcę) na miejsce odchodzącego akurat na emeryturę z Galerii Dyrektora. Takie są fakty, niektórzy pamiętają;). Więc pani, która ze sztuką nie ma nic wspólnego i dla artystów wystawiających tam jest laikiem i nuworyszem ma lukratywny etat. Natomiast osoby, które np. z wyróżnieniem skończyły ASP czy historię sztuki zarejestrowani są w PUP i z MOPR odbierają zasiłki. Ew. wykładają towar na półki w hipermarkecie, życie.
I tak to się wesoło kręci na różnych fajnych stanowiskach w naszym mieście;) Koneksje, koneksje i jeszcze raz koneksje.
Czy to się zmieni kiedykolwiek? Oto jest pytanie!

0 0
ID:15706

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA